עבור לתוכן

יכול להיות שרק סלוט מסויים שרוף ושאר לוח האם תקין?

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי מחשב שהתחילבהצגת תקלה של כיבוי עצמו לאחר מסך ה POST .בדיקת הזכרונות לא העלתה דבר וגם אין שום ציפצופים. הדבר הבא שנבדק היה כרטיס המסך. עם הסרתו המחשב כן נדלק ולא נכבה - כמובן בלי שאני יכול לראות מה קורה (חשבתי שאולי הביוס נעצר בשלב כלשהוא כיוון שאין כרטיס מסך, ואולי הוא זה שאחראי לכיבוי המחשב בשלב פעילות אחר שלו..ע"י פעולה כלשהיא שהוא מבצע)

כרטיס המסך הועבר למחשב שני , שם הוא עבד בסדר גמור. כרטיס מסך אחר נכנס למחשב הפגום והמחשב המשיך בשלו מה שגורם ל לחשוב שמדובר בלוח האם.

השאלה שלי היא, האם יש סיכוי שה"איבר" הפגום הוא רק הסלוט של הכרטיס מסך ( PCI-E ) ? אני חושב אם לקנות עכשיו כרטיס מסך ממש זול - PCI רגיל, ואולי הוא יעבוד.. אבל אם לא, סתם הוצאתי כסף בנוסף לכסף שאצטרך להוציא על לוח אם חדש.. - הכרטיס מסך השני שאיתו בדקתי את המחשב גם הוא PCI-E ולכן היה חייב לשבת באותו הסלוט.

יש לי בלוח האם סלוט נוסף תואם לכרטיסים האלו, אך בו הם לא נדלקים בכלל (מאוורר לא רץ) אם מישהו כאן יודע אם יש משהו שאני יכול לעשות כדי שכרטיס המסך כן יפעל מהסלוט השני , איזה ג'אמפר אולי או משהו..אשמח מאוד. (אחד מהם, זה שעבד\עובד, צבוע כתום במחשב אחד, בשני צהוב..וזה שלא מריץ את הכרטיס שחור "רגיל" בשני המחשבים)

אגב דבר נוסף שמטריד אותי הוא שהמקלדת לא מגיבה - NUM LOCK או שום אור אחר..

חשבתי שאולי גם זה, קשור לביוס וכל מה שרץ בהתחלה, יכול להיות כיוון שאין לו כרטיס מסך (תקין) הוא נתקע באיזה שלב מוקדם בו המקלדת עוד לא מגיבה? או שמא זה רמז נוסף שצריך לוח חדש..

תודה..

אחרי בדיקות רבות מול מחשב נוסף והחלפת רכיבים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים