עבור לתוכן

ביצועים של כרטיס מסך 8800

Featured Replies

פורסם

שלום

חיברתי היום את ה8800GT שלי מהמחשב לטלוויזיה,במטרה לראות האם יש שיפור מה8500GT.ה8500GT עשה קיטועים בצורה מטורפת.לעומת זאת ה88GT נכנס לזירה,וכבר בעליית הפירסומות זה נראה מדהים,אחר כך נכנסתי למשחק שהיה במקרה זה טרמינייטור ופשוט ראו הכל חלק ובצורה מ-ד-ה-י-מ-ה,אני חייב לציין.

הרזולוציה כמובן הכי גבוהה שיש,וכך גם ההגדרות,הכל על HIGH כי זה המקסימום שאפשר במשחק זה כנראה

אז מה?הכרטיס הזה מפלצת ביצועים למרות שהוא ישן כבר?חוץ מיזה,נכנסתי למאפייני כרטיס אצלי במחשב,רשום שהמהירות שעון שלו 450MHZ...זה הגיוני?ואיך בכל זאת מהירות כזאת מפיקה כאלה ביצועים רצחניים?

והכי קטע שאבא שלי לא האמין שיש הבדלים כאלה מטורפים בין הכרטיסי מסך,הוא חשב שאם הוא ישים את ה8500 עם מעבד חזק הכל יפתר ונראה חלק,בסוף אני ואח שלי הוכחנו לו שלא ובגדול חח

פורסם

מעקב למקרה של epic thread.

פורסם

בלי קשר לזה שהוא ישן הוא כרטיס הרבה הרבה יותר חזק מה 8500 זה ממש שני עולמות שונים זה כרטיס שבזמנו היה כרטיס high end לעומת ה 8500 שהוא low אז כן ברור שתראה עליה מטורפת בביצועים

פורסם
  • מחבר

זה ברור,אבל איך 450MHZ?זה לא מהירות איטית יחסית?

פורסם

וואי וואי.

אתה אומר שזה איטי, מה אתה משווה את זה ל-CPU שלך? נו באמת.

הכרטיס מסך שלך הוא לא כמו המעבד, זה עובד אחרת.

פורסם
  • מחבר

איך זה עובד?

כאילו למה בין ה8500 ל8800 יש הבדלים כאלה מטורפים?

פורסם

תחשוב על זה כעל מכפלה, כלומר התדר (MHZ) הוא רק מקדם של היעילות של הארכיטקטורה, 8500 נגיד שרץ ב500MHZ כפול X - ארכיטקטורה (פוטנציאל פעולות למחזור) אז לשם הרעיון 8800GT הוא 450MHZ כפול Y (הרבה יותר פעולות לכל מחזור).

זה כמו מה יותר גדול? X*Y כש X=1000 וY=3 או W*Z כש W=450 וZ=300. המספרים הם סתם כמובן.

אגב, 8500GT מלכתחילה היה כרטיס בכיוון הLOW END, ולעומתו 8800GT היה נגזרת של כרטיס הHIGH END ומאותה סדרה, כך שמן הסתם 8800GT יהיה חזק יותר בהרבה.

אגב, למרות שה9800GT בסוף מחזור חייו, מדובר בכרטיס חזק שהוא בהחלט מספק לגיימינג ברמה סבירה למסכי 19".

פורסם
  • מחבר

אני מבין כל מה שאתם אומרים כאן,אבל הדבר היחיד הוא:8800GT כבר נחשב לכרטיס ישן,לא?איך הוא מריץ משחקים של היום בצורה יפה מאוד?בגלל שעדיין מתאימים את הדרישות של המשחקים אליו?או בגלל שהוא עדיין נחשב כרטיס מצויין גם היום?

פורסם

כי אתה משחק על רזולוציה של מסך 17 ובלי פילטרים

כשתרצה איכות יותר טובה במשחקים לא תקבל

פורסם

כי אתה משחק על רזולוציה של מסך 17 ובלי פילטרים

כשתרצה איכות יותר טובה במשחקים לא תקבל

מעניין. אני עם 8800GT (מומהר אמנם...) על מסך 22", והרוב המוחלט של המשחקים החדשים עובדים על הגדרות גבוהות ועם פילטרים. חוץ מזה, קשה לקרוא "ישן" לכרטיס שעדיין נמכר כמעט בכל חנות (שלא לדבר על אחיו התאום 9800GT).

כרטיסי ההי-אנד שיש היום מן הסתם חזקים יותר, אבל ברוב המקרים תוספת החוזק הזו פשוט לא נדרשת כיום. יצרני משחקים לרוב משתדלים לקחת בחשבון את העובדה שלמשתמש הממוצע אין דברים בסגנון 4870X2, ומשתמשות במנועים גרפיים המציעים מגוון רחב של אופציות כוונון - כאשר הגדרת הHIGH פונה בד"כ לגבול העליון של כרטיסי הביניים נכון לאותו רגע.

פורסם

:kopfpatsch: בהחלט EPIC

חן מ, למה בדיוק ציפית? אתה חושב ששיטת המספור של NVIDIA באמת שווה משהו? אז הנה הם צליחו בהתחלה לגרום לך לחשוב ש8500GT ו8800GT קרובים בביצועים, כמו שבזאפ הראו שלא מזמן 8500GT ו9600GT היו הרבה יותר פופולאריים הודות לשיטת המספור

8800GT הוא אולי ישן אז מה, 8800GTX אפילו נחשב לישן יותר, זה שמשהו קצת יותר ישן לא עושה אותו עגלה.

פורסם

חן, אולי זה המקום לספר לך שהמספר של הדגם בנוי קצת אחרת ממה שאתה כנראה חושב (נכון גם לNVIDIA וגם לAMD):

הספרה הראשונה היא הסדרה אליה הכרטיס שייך. מציינת סדר כרונולוגי בלבד (לאיזה "דור" הכרטיס שייך) ולא קשורה ליכולות של הכרטיס מעבר לכך.

הספרה השנייה מציינת את מקומו של הכרטיס בסדרה. דווקא ספרה זו היא הרלוונטית ביותר לעניין הביצועים. כרטיסים לשוק הנמוך לרוב יתהדרו בספרות 2-4, לשוק הביניים 5-6, וכל מה שמעל מיועד לשוק הגבוה. לרוב כרטיס בעל ספרה X במיקום זה שווה בערך ביכולתיו של כרטיס בעל ספרה X+1 מהדור הקודם.

הספרה השלישית (אצל AMD) או הסיומת (כגון GTX, אצל NVIDIA) מציינות תתי-דגמים, הגם שלפעמים יש הבדלים משמעותיים בינהם.

אי לכך ובהתאם לזאת, תגלה (לדוגמה) שה9400GT שווה בערך ביכולתו ל8500GT, ושניהם נופלים מ8800GT ואף מכרטיסים ישנים יותר כגון 7900GT.

פורסם

^( :xyxthumbs:)

... ולכן הדרך הטובה ביותר לדעת היא קודם להבין את שיטת המספור. אבל כדיי לדעת האם הכרטיס יכול לבצע את העבודה שלו - הולכים לאינטרנט ומתחילים לנבור המון במציאת השוואות מכל אתר אפשרי, יחסי עלות תועלת, יכולות אוברקלוק (מה של8800GT ממש לא חסר).

עוד משהו ששחכתי לציין, חן תשנה בקשה את הכותרת למשהו יותר נורמאלי וענייני מ "8800GT מפלצת ביצועים?!".

פורסם

בקשר לתדר, בסטוק הוא 600mhz. לא יודע מאיפה הבאת 450mhz (אולי יש לך דגם שמוריד תדרים במנוחה)

וכן הכרטיס הזה נהדר, אני מריץ עליו משחקים בהגדרות הכי גבוהות על 1600x1200 (לא תמיד עם AA, תלוי במשחק),

ובמקרים חריגים (crysis) אני יורד ברזולוציה ל-1280x1024, ע"מ לשמור הגדרות גבוהות.

פורסם

בקשר לתדר, בסטוק הוא 600mhz. לא יודע מאיפה הבאת 450mhz (אולי יש לך דגם שמוריד תדרים במנוחה)

וכן הכרטיס הזה נהדר, אני מריץ עליו משחקים בהגדרות הכי גבוהות על 1600x1200 (לא תמיד עם AA, תלוי במשחק),

ובמקרים חריגים (crysis) אני יורד ברזולוציה ל-1280x1024, ע"מ לשמור הגדרות גבוהות.

הוא בטח התכוון לRAMDAC

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים