עבור לתוכן

רוצה להוסיף כונן ATA ישן

Featured Replies

פורסם

היי

אני רוצה להוסיף כונן ATA ישן בנפח 80GB (אני יכול לחבר אותו יש ללוח האם שלי יציאה על תדאגו ;))

יש לי כמה שאלות:

1)האם יש הבדל מורגש בביצועים בין SATA2 לATA?

2)איזה מידע מומלץ לאכסן עליו?

3)זה כונן מלפני 4 שנים בערך, יש סיכוי שהוא פתאום ידפק?

4)איך בכלל עובדים עם 2 כוננים? איך מבדילים ביניהם בזמן התקנה של מערכת הפעלה וחלוקה למחיצות?

תודה מראש

פורסם

1. הכוננים הקשיחים של היום מהירים משמעותית, אבל הסיבה העיקרית היא לא הממשק. כנראה שיהיה הבדל מורגש מול כונן מודרני.

2. כל שימוש שביצועי הכונן לא קריטי עבורו (סרטים ושירים נניח)

3. בהחלט, SHIT HAPPENS

4. תוכנית ההתקנה מראה לך את שניהם ושואלת אותך איפה אתה רוצה להתקין.

פורסם

1. בין התקן עצמו ATA133 ל-SATA 3.0Gbps יש הבדל עצום. 133MBps לבין 300MBps. אבל זהו רק הממשק, השאלה היא האם הכונן מגיע לרמת הביצועים הזו. כונן 7200RPM מהיר לא יהיה מוגבל בצורה קשה ע"י הממשק של 133MB לשנייה, כך ש-300MB לשנייה הם אוברקיל/אוברהד רציני. אך אני מדגיש, לא בצורה קשה כי בפרמטר או שניים הם כן יוגבלו (אבל לא משהו מורגש.)

באופן טבעי כונן IDE הוא ישן יותר ובמרוצת השנים תמיד השתפרו הכוננים (אני לא מדבר על הממשק) ולכן אם אתה משווה כונן IDE אשר מן הסתם הוא ישן לכונן SATA שמן הסתם מודרני אז בטוח שיהיה הבדל ביצועים בניהם. עד כמה מורגש? תלוי באיזה כונן SATA מדובר אבל באופן כללי יהיה מורגש לרובם.

2. גיבוי אשר תבדוק מידי פעם שהוא תקין ונוכח, לא מומלץ שיהיה כונן שתיגש אליו הרבה. במיוחד לא כדאי שיהיה כונן מערכת ההפעלה כי בגלל העומס הוא עלול להתפגר ביום בהיר וצח.

3. בהחלט, מנסיון אני יכול לספר על כונן 80GB של סמסונג שהיה מנותק ממערכת במשך כמה שנים טובות ולאחר מכן חובר למערכת. קודם לכן הייתה בו מערכת הפעלה ולכן הוא נבחר להפעיל אותה שוב על מנת להוציא מידע ישן נושן אשר היה חשוב. הכונן פעל למשך כמה שעות, פתאום המערכת כבתה ומאז הכונן מת. :)

ההסבר הוא שבכונן הקשיח חלקים נעים, יש הרבה מכניקה או פיזיקה (או שניהם) בכונן. לחץ מופעל בנקודות מסוימות וכמו כן גם טמפרטורות. לאחר זמן מה של פעולה רציפה של כונן קשיח (בעבר הוא שימש ככונן מערכת הפעלה) חלקים יכולים לשנות צורה (אפילו אם רק הבדל של מילימטר) או להתקבע בצורה קצת שונה משום הלחץ והטמפ'. כאשר הוא לא היה מחובר הרבה זמן למערכת הוא הספיק להתקרר ולעבור שינויים פיזיים מעט שונים, בין אם בפלטות או בחלקים הנעים האחרים. כאשר הוא חובר מחדש למערכת לאחר מספר שנים הוא התבקש לפעול בצורה תקינה בידיוק כמו בעבר (כשהייתה בו מערכת ההפעלה) רק שלא הייתה התחשבות בעובדה שהוא עבר שינויים פיזיים מאז.

בקיצור, לא הייתי ממליץ אלא אם כן יש גיבוי בזמינות מיידית.

4. בהנחה שהוא לא יכיל את מערכת ההפעלה, אתה מגיע למסך הבחירה של ווינדוס (איפה שתחליט להתקין את מערכת ההפעלה), אתה בוחר כונן ובמידת הצורך מחלק למחיצות ואז בוחר באיזו מחיצה להתקין.

פורסם
  • מחבר

זה 7200RPM

הוא לא היה מחובר כמעט שנה.

פעם אחת חיברתי אותו בשביל להעביר קבצים למשך חצי שעה.

אז מה שהבנתי הכי כדאי לשים עליו תמונות, שירים, מסמכים, סרטים וכו'

לא צריך קירור נכון?

פורסם

לא צריך קירור.

תוודא שיש לך גיבוי של אותם קבצים שאתה שם עליו. משמע: שהוא יהווה כונן גיבוי, עותק שני של קבצים.

וזה ברור שהוא 7200RPM, אבל זה לא משנה כי הוא ישן (80GB).

פורסם
  • מחבר

בקיצור לא נראה לי שהכונן הזה יגדיל ממש את המקום :(

אבל אני אנסה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים