עבור לתוכן

המהירות האלחוטית של ראוטר, וכרטיס רשת, מהי?

Featured Replies

פורסם

בכל התקן אלחוטי לדוגמת ראוטר וכרטיס רשת, יש תכונה שהיא המהירות האלחוטית, שנתוניה הם בין 54Mbps ל 300Mbps.

שאלתי היא, מה מהירות זאת מבטאת?

תודה.

פורסם

את קצב העברת הנתונים המקסימלי

פורסם
  • מחבר

קצב העברת נתונים מבחינה מה? מבחינת מה שהחברות בארץ נותנות?, לדוגמה אני מחובר ב5Mbps דרך הראוטר שתומך עד 54Mbps, ואם הייתי מחובר במהירות המטורפת של 55Mbps (שאגב תהיה זמינה בשנים הקרובות) אז הראוטר לא יוכל להעביר נתונים במהירות המקסימלית?

מקווה שהבנת...

תודה.

פורסם

המהירות המדוברת היא מהירות העברת הנתונים בצורה אלחוטית ברשת הפנימית.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שאם יש לי ראוטר 54Mbps וכרטיסי רשת של 54Mbps אני אוכל להעביר נתונים בתוך הרשת הפנימית, משמע: קבצים ממחשב למחשב (ולא את רשת האינטרט) במהירות של 6.75 מגה בייט (לא ביט) ואם מהירות של 108Mbps אז אוכל להעביר קבצים ברשת הפנימית במהירות של 13.5 מגה בייט.

תקנו אותי אם אני טועה.

תודה.

פורסם

כמו כן יש לציין כי תיאורטית כמו שנאמר זה אפשרי אך מעשית יש לך עוד גלים אלקטרומגנטיים / מיסוכים וכדומה בסביבתך אשר יכולים לפגוע במהירות התעבורה המקסימלית

פורסם

בנוסף, רשתות WIFI הן half duplex, כלומר כל תחנה יכולה רק לשלוח או לקבל מידע ולא שניהן במקביל, לכן הקצב המעשי יהיה מקסימום חצי וגם זה פוחת בגלל תקורת רשת גבוהה יחסית (כמות המידע שצריך לשלוח בנוסף ע"מ שהרשת תפעל כראוי).

הקצב "בעולם האמיתי" של תקן G (מה שמסומן 54Mbps) הוא 20-24 מגה ביט לשניה, תת-תקן super-G (מסומן כ108Mbps) יתן 40-48 מגה ביט לשניה והקצב "האמיתי" של רשתות N הוא 60-70 מגה ביט לשניה.

נ.ב. אם יש יותר מתחנת קצה אלחוטית אחת הקצב הזה ירד עוד יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים