פורסם 2009 ביוני 916 שנים היה לי מחשב ישן (פנטיום 4) שנשרפו בו לוח האם וכרטיס המסך ביחד. עקב גילו של המחשב לא היה טעם כמובן לתקן אותו...הבעיה היא שנשארתי עם ההרדיסק שהוא אמנם ישן אך לא נגרם לו כל נזק.קניתי מחשב חדש אבל הוא מחשב נייד ועכשיו אני תקוע עם דיסק ישן שכל הנתונים שלי עליו ולא יודע איך להעביר אותם למחשב החדש.הדיסק הוא של WD דגם WD800JD-00HKA0 אם זה אומר למישהו משהו, ויש לו חיבור SATA.השאלה שלי היא מה הדרך הכי זולה ויעילה להעביר את הנתונים שעליו למחשב החדש?שמעתי שיש מארזים לדיסקים קשיחים, האם זה רלוונטי עבור סוג הדיסק שיש לי והאם זה משהו שאפשר לתפעל לבד בבית (אין לי נסיון בפירוק והרכבת מחשבים)?האם זה שווה את ההשקעה (כי מדובר על שימוש חד פעמי להעתקת הנתונים) או שיש דרך טובה יותר?
פורסם 2009 ביוני 916 שנים אין לך גישה למחשב של חבר או משהו דומה ?אם אין אז יש מתאמים תוצאה ראשונה בגוגל חפש: מתאם SATA ל USBhttp://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=PDUSBTOSATAANDIDE ..
פורסם 2009 ביוני 916 שנים מחבר תודה אחי!לא ידעתי בכלל שדבר כזה קיים!האם זה פשוט כבל שמתחבר בין ה-HD למחשב והמחשב מזהה אותו כמו DISK ON KEY?אם כן אז זה בדיוק מה שחיפשתי.
פורסם 2009 ביוני 916 שנים בעקרון כן,אבל אם הייתי במקומך לא הייתי טורח להזמין את המתאם הזהדרך האינטרנט ,פשוט קנה אותו מהסניף המקומי של IVORY או KSPלשניהם יש כזה (עולה 59 שקל)המתאם הזה יהיה בסדר למטרה ששאלתה עליה,אבללדעתי עדיף לך לקנות מארז חיצוני (עולה 100 שקל)ולהשתמש בדיסק קשיח הזה בשביל גיבויים,למטרה הזאתעדיף מארז חיצוני פשוט יותר נוח ,זה שום דבר מסובךסה"כ אתה פותח כמה ברגים ומחבר בפנים את הדיסק קשיחוזהו,אחרי זה מחבר אותו לחשמל ואם כבל USB למחשבבעקרון תצטרך מארז 3.5" המתאים לSATA ועשוימאלומיניום (חשוב כי אם עשוי מפלסטיק הדיסק קשיח יתחמםהרבה) עריכה : בכל מקרה,גם אם המתאם או המארז החיצונירוב הסיכויים שתצטרך לג"מפר את הדיסק קשיח שיעבודבמצב SATA1 כדי שיזוהה
פורסם 2009 ביוני 916 שנים לרוב החשמל של ה-USB לא מספיק בשביל דיסק קשיח ולכן רוב המתאמים האלה בד"כ צריכים חיבור חשמל חיצוני (שנאי פשוט כלשהו, לא משהו היסטרי).תשים לב שאתה קונה מתאם שלא צריך חשמל חיצוני או לחילופין שמגיע עם שנאי.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.