עבור לתוכן

מה קובע הGHZ במעבד והאם הוא משמעותי? ואיזה מעבד יותר טוב: E6750 או ?Q6600

Featured Replies

פורסם

טוב יש לי שאלה: מה קובע הGHZ במעבד? האם הוא משפיע על הביצועים בצורה משמעותית? לפי מה קובעים את ביצועי המעבד? ואיזה מעבד יותר טוב: E6750 או Q6600 והאם זה נכון שהQ6600 מורכב משני E6600?

פורסם

1 - מקובע GHZ במעבד? זה פשוט מאוד אינטל קובעים את תדר המעבד... אבל מן הסתם שתדר המעבד בנוי מ2 גורמים עיקריים - FSB וכופלת או מכפלה.

FSB הוא נתיב התקשורת של המעבד בעוד שהמכפלה מכפילה את הFSB לקבלת התדר הסופי למשל אם הFSB הוא 200MHZ והמכפלה היא 10 הריי שאתה תקבל מעבד שביכולו להגיע לתדר של 2000MHZ.

חוזק המעבד אינו תלוי בתדר בלבד אלא בהרבה גורמים כמו ארכיטקטורה.

בקשר לQ6600 וE6600 יש אמת במה שאמרת רק שזה קצת יותר מורכב.

פורסם
  • מחבר

הכותרת נערכה.

DJ ELECTRIC: אני יודע שחוזק המעבד לא תלוי רק בתדר אבל השאלה שלי היא האם כשקונים מעבד חשוב להסתכל על מעבד עם תדר גבוה והאם התדר הוא גורם חשוב בביצועי המעבד? ואיזה מעבד יותר טוב E6750 או Q6600 ומה יותר מורכב בקשר לQ6600 וE6600?

פורסם

E6600 הוא מעבד דו ליבתי, זאת אומרת שהוא מורכב משתי יחידות שכל אחת מחשבת בתדר מסויים בו זמנית עם השנייה. דבר זה גורם לכך שהחישוב יתבצע במהירויות הרבה יותר מהירות ממעבד יחיד עם כוח חישוב כפול למשל. Q6600 הוא מרובע ליבות.

פורסם

האם כשקונים מעבד חשוב להסתכל על מעבד עם תדר גבוה.....

כשקונים מעבד בודקים ביקורות והשוואות, לא את המפרט של המעבד.

פורסם

יש הרבה מרכיבים שקובעים את יכולות המעבד הארכיטקטורה עצמה שכוללת את התהליך ייצור כמו 45 ננו מטר או 65 מבין,יש גם את עיניין פליטת החום

זה עומד על מעטפת הספק של המעבד,כמות טרנסיזטורים ואיכות הסילקון בשכבות ה-PCB במעבד

ויש עוד המון דברים,התדר הוא גם חשוב אך לא קובע ברוב כך לדוגמא מעבד של AMD ה-Athlon X2 6000+ שעובד ב-3GHZ תהליך ייצור של 90 ננו מטר

ושים מולו את INTEL Core 2 Duo E8400 שעובד גם בתדר 3GHZ אך בתהליך ייצור של 45 ננו מטר האינטל גם עובד בליבת פיינרין שהיא חזקה

וחדישה שאינטל פיתחה למול ה-AMD שהוא מיושן ומעטפת הספק שלו גבוהה ויש עוד מרכיבים כמ ושציינתי מקווה שתבין

במקרה הזה אם שימושך לעריכות,קידודי וידאו כבדים,ועוד אפליקציות-שתומכות מעל 2 ליבות ה-Q6600 לוקח,באפליקציות שתומכות ב-2 ליבות ומטה

או לא תומכות ב-ריבוי ליבות בקיצור,כמו משחקים ה-E6750 לוקח פה את ה-Q.

פורסם

אני לא בטוח שאני הבנתי נה כתבת, ועקרונית אני כן מבין את הרעיון הבסיסי ומכיר את השיקולים.

פורסם

קיצר במקרה הזה אם אתה משחק משחקים E6750 לוקח,

אם אתה גם עורך עריכות כבדות במחשב ,קידודים תמיכה ב-HD וכול זה..רינדונים איך שלא קוראים לזה ה-Q6600

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים