עבור לתוכן

HD חיצוני עם יציאת LAN ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

השאלה שלי, העם קיים אמצאי אחסון חיצוני STAND ALONE שיעבוד אצמאית ויהיה מחובר לרשת ביתית, כלומר

שבכל רגע נתון מכל מחשב יהיה ניתן לגשת אליו כאל קונן רשת ? קיים כזה דבר ? (בלי להקים מחשב נפרד SERVER כמובן)

המטרה היא בכללי , יש לנו 3 מחשבים , כל אחד מוריד סרטים , ויוצא לא פעם ולא פעמיים ששני מחשבים הורידו את אותו סרט.

מה שאני רוצה הוא ליצור כונן רשת משותף ל3 מחשבים ושכולם יורידה סרטים ישירות לשם. אבל בתנאי שכונן יהיה STAND ALONE

כלומר שלא יהיה חייב להיות דלוק מחשב בישבילו.

יש הצעות ?

תודה על תשומת לב !

פורסם

מה שאתה רוצה זה NAS, אחסון מבוסס רשת

פורסם
  • מחבר

כן, אבל צריך פתרון יותר זול .

פורסם

אחסון עם חיבור רשת = NAS

אלא אם כן פשוט תשתף כונן קשיח על אחד המחשבים ותשתמש בו בתור הכונן רשת שלך אין לך עוד אופציות

פורסם

כמה זה "זול"? היות ואיך שלא תסתכל על זה מדובר על סוג של שרת, זול כמו כונן חיצוני עם יציאת USB זה לא יהיה אף פעם.

כמו עם דיסקים חיצוניים בחיבורים ישירים למחשב יש שתי גישות, מכשירים שבאים עם דיסק מהחברה ומארזים שאתה המכניס לתוכם דיסק לבחירתך. האופציה השניה גמישה יותר ועשויה להיות זולה יותר במידה ויש לך דיסקים פנויים בנפח סביר.

מה שצריך לדעת לפני שרוכשים זה שמארזים חיצוניים שאינם באיכות טובה יתאפיינו בביצועי העברת נתונים גרועים ועלולים להפוך את השימוש באיחסון הנ"ל לבלתי שימושי. גם דגמים מסויימים של חברות ידועות עלולים להתאפיין בביצועים גרועים. למשל הדגם הזה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324_1035_2465&products_id=19726

וזאת בשונה מהגרסה החדשה שהביצועים שלה טובים בהרבה (פי 4-6 יותר מהיר) ושנראית ככה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324_1035_2465&products_id=25603

גם המכשיר של LaCie שבאג מוכרים מתאפיין בביצועים גרועים במיוחד - קיצבי העברת נתונים של 6-7MB/s.

כנראה שבפחות מ-1000 ש"ח תתקשה לרכוש בארץ מוצר שנותן ביצועים סבירים. שתי האופציות הסבירות שאני מכיר, שנמכרות בארץ, הן של WD ושל Iomega. ל-WD יש יתרון קל בביצועים וצריכת חשמל נמוכה ול-Iomega יש אופציה לשיתוף של מדפסת (שרת הדפסה).

במידה ויש לך דיסקים בחיבור SATA ששוכבים בבית חסרי שימוש אז באותו מחיר של שני האקזמפלרים הנ"ל תוכל לרכוש את השרת של D-Link, דגם שנקרא DNS-323. הוא מגיע ללא דיסקים אך יש לו מקום לשני דיסקים שניתן להפעיל ברייד 0 או 1 וגם JBOD (פשוט לראות את שני הדיסקים בניפרד ולא כמערך משולב) והוא גם יכול לשתף מדפסת ברשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים