עבור לתוכן

משהו שאני רוצה להגיד בנושא קונסולות-מחשב

Featured Replies

פורסם

אתה מנסה להעלות נקודה שאין לך שמץ של מושג בו, אי לכך ובהתאם לזאת אי אפשר ואסור לקחת את מה שאתה אומר ברצינות.

• תגובות 178
  • צפיות 11.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^

חן חביבי תקשיב למנוסים ממך כמו הבחור למעלה.

גם אני,לדוגמא,מאז ומתמיד הייתי בעל מחשב(ורק מחשב),וגם היום אני משחק כמעט אך ורק בו..ועם זאת קניתי לפני שנתיים PS2(קונסולה שכבר אז הייתה ישנה ו"לא שווה" להגדרתם של רוב חברי הפורום כאן),ונהניתי ממנה בטירוף..זאת פשוט חוויה אחרת,נקודה,כי לשחק במשחקי מכות/מירוצים/ספורט עם חברים זה ממש לא כמו לשחק במשחק לבד או אפילו דרך האינטרנט עם אנשים מרוחקים..ואף מחשב,לא ב2000,לא ב4000 וגם לא ב10000 שקלים לא יביא לך את החוויה הזו-המשחקים האלו והאפשרות הזו פשוט לא קיימת במחשב...וכשאתה משחק עם חברים בסבבה ממש לא מעניינת אותך הגראפיקה,לא הFPS של המשחק ולא הרזולוציה או האנעארף שלו..זאת פשוט חוויה והנאה מסוג אחר לגמרי של משחקים,ועד שלא תתנסה בעצמך לא תבין לעולם במה מדובר.

פורסם

לגבי גרפיקה - לא PS3 ולא XBOX הם קונסולות לפני החלפה - אפילו לא קרוב לזה , ב3-4 שנים הבאות - אתה יכול ליהיות רגוע שהן יהיו רלוונטיות ושישקיעו שם המון כסף.

ליביו

זה יראה בדיוק כמו משחקים של PS2 היום, באמת... חומרה לא יכולה להשתפר.

אגב GTA IV נראה פשוט זוועה על PS3.

פורסם

חומרה אמנם לא יכולה להשתפר,אבל אני מאז ומעולם טענתי שאם המפתחים היו באמת מתאמצים לנצל את החומרה הקיימת במלואה,אפשר להגיע לדברים מדהימים,והPS2 הוא הדוגמא הטובה ביותר לכך..משחק כמו GOD OF WAR 2 על "מחשב" עם מעבד של 200MHZ? פאקינג אינסיין!

אותו הדבר יקרה גם עם הבוקס והPS3...נכון שבעוד 3-4 שנים המחשבים יהיו מתקדמים הרבה יותר מהקונסולות הללו,אבל עדיין המשחקים שיצאו אליהן יהיו טובים בהרבה (גראפית) מאלו שקיימים היום..החומרה פשוט תנוצל באופן טוב יותר וע"י טכנולוגיות מתקדמות יותר.

ולגבי GTAIV,לטעמי הוא נראה לא משהו בכלל גם על המחשב..אמנם תשומת הלב לפרטים הכי קטנים היה מה שהפך את הסדרה הזו לדגולה מאז ומתמיד, ולא הגראפיקה עצמה,אבל בכל זאת מדובר במשחק כבר ביותר אשר לא מציג משהו שלא נראה לפניו..הדבר היחיד אשר גורם לך להגיד "וואו" הוא העיר העצומה,ללא צורך בטעינות במהלך המשחק..למרות שגם זהו סימן ההיכר של הסדרה..

פורסם

urib - נהניתי מכל רגע ששיחקתי ב GTAIV על ה PS3. תסיק מזה מה שבא לך.

פורסם

חומרה אמנם לא יכולה להשתפר,אבל אני מאז ומעולם טענתי שאם המפתחים היו באמת מתאמצים לנצל את החומרה הקיימת במלואה,אפשר להגיע לדברים מדהימים,והPS2 הוא הדוגמא הטובה ביותר לכך..משחק כמו GOD OF WAR 2 על "מחשב" עם מעבד של 200MHZ? פאקינג אינסיין!

בפעם המאה, GOW2 הוא משחק 2.5D הוא רחוק מלהיות 3D אמיתי.

ועם כל הכבוד, עדיין... הטקסטורות שם כבר מעידות על גיל הקונסולה.

urib - נהניתי מכל רגע ששיחקתי ב GTAIV על ה PS3. תסיק מזה מה שבא לך.

אנחנו משווים גרפיקה של קונסולות ביחס לגילם.

פורסם

בואו נזכור שה PS3 מיוצרת מאז סוף 2006, למעלה מ 2.5 שנים... אז איך זה שהיא מריצה מדהים את ה GTA IV (וב HD).. הקונסולה עלתה בהתחלה 400$, היום בשביל להריץ את ה GTA על המחשב צריך להשקיע הרבה יותר.

ואורי, איזה השוואה עשית? האם של 720P?

ואני ממש לא חושב ש GOW זה 2.5D.. מה זה ההגדרה הזאת בכלל?

ונקודה אחרונה, אני בכלל לא מבין את ה"ויכוח" כאן, מומחים ויודעי דבר טובים מאיתנו כבר סיכמו שהקונסולות משתבחות עם השנים בעקבות ניצול התוכנה

אז למה שמישהו כאן יחליט שהוא המשיח ויטען אחרת?

כמו גם הנתונים בדבר הצלחת הקונסולות ביחס להצלחת משחקי ה PC.... הנתונים מדברים בעד עצמם

פורסם

בואו נזכור שה PS3 מיוצרת מאז סוף 2006, למעלה מ 2.5 שנים... אז איך זה שהיא מריצה מדהים את ה GTA IV (וב HD).. הקונסולה עלתה בהתחלה 400$, היום בשביל להריץ את ה GTA על המחשב צריך להשקיע הרבה יותר.

ואורי, איזה השוואה עשית? האם של 720P?

ואני ממש לא חושב ש GOW זה 2.5D.. מה זה ההגדרה הזאת בכלל?

ונקודה אחרונה, אני בכלל לא מבין את ה"ויכוח" כאן, מומחים ויודעי דבר טובים מאיתנו כבר סיכמו שהקונסולות משתבחות עם השנים בעקבות ניצול התוכנה

אז למה שמישהו כאן יחליט שהוא המשיח ויטען אחרת?

כמו גם הנתונים בדבר הצלחת הקונסולות ביחס להצלחת משחקי ה PC.... הנתונים מדברים בעד עצמם

1- תשווה GTA של PS3 מול מחשב, ותראה בעצמך כמה פרטים סירסו בגירסה של הקונסולה? המון! השתקפויות בחלונות, צמחייה, כמות מכוניות, מרחק ראיה...

2- משחק 2.5D זה אומר שכל הסביבה היא דו-מימד ורק השחקנים והאוייבים הם מודלים תלת-ממדיים כמו סדרת המשחקים DMC.

פורסם

אחלה

בכל מקרה, נשמע לי מופרך מה שאתה אומר

אם המצב היה הפוך - אז מילא

אבל בהינתן והמשחק ל PC יצא שנה אחרי... אולי הם פשוט הוסיפו את המידע הזה?

פורסם
  • מחבר

UPPERMC או איך שלא מאייתים את הכינוי שלך...אוקיי.אתה מעלה כאן את הנקודה של המשחק החברתי שאתה יכול יותר בקלות לחברה נגיד שלושה שלטים ולשחק עם חברים משחקי ספורט,מירוצים,מכות וכו'

אבל,משחקי FPS בחיים לא תוכל לשחק בצורה נוחה כמו במחשב,וזה מה שאני מנסה להגיד.כמו שאותך מעניינים משחקי רשת,אותי מעניינים משחקי FPS,וכן מאוד מעניינית אותי גראפיקה של המשחק וגם הרזולוציה של המשחק,שתיהיה משוחקת על FULL HD,ולכן אני כנראה לא הבנאדם שמיועד לקונסולה

אולי בגו'יסטיק של הפלייסטישן יש מעט מקשים,וזה נוח לזכירה כדי לשחק בצורה מהירה יותר ונוחה יותר,אבל במחשב יש את העכבר שמכוון אותך לכל מקום שאתה צריך ולכל אוייב שאתה צריך בצורה הכי מדוייקת והכי מעולה שיש...

GTA IV לא נראה משהו על המחשב,בגלל הסיבה האחת והיחידה שזה פורט,שהומר מהPS3 למחשב,ומה לעשות המפתחים של המשחק למחשב לא השקיעו במשחק מבחינה גראפית כמו שהם השקיעו בו בPS3,ומצד שני אני שמעתי שבPS3 בGTA IV הרבה פעמים יש נפילות פריימים מטורפות,למשל במצב שאתה מפוצץ המון מכוניות וכל המסך הוא בלגאן גדול כזה עם האופנועים והמכוניות משטרה וכו',רואים קירטועים מטורפים על המסך,אפילו קירטועים כמו במחשב.

חוץ מיזה,FULL HD אפשר לקבל בין אם תחבר מחשב לטלוויזית FULL HD ובין אם תחבר PS3 לטלוויזית FULL HD,מה לעשות שמשחקי מחשב עדיין לא תומכים בFULL HD

פורסם

מכל הת'רד הזה אני מבין שהמטרה שלך היא זו:

למצוא לעצמך סיבה ותירוץ כמה נוח לך עם המחשב ומזל שלא קנית את הPS3 [למרות שרובנו פה לא באמת האמנו שתקנה ::) ]

אז אולי די?

---

אגב, משחקים כן תומכים בFHD, פשוט אתה הוא זה שלא משחק ב1920*1200, אחרים כן.

פורסם

בואו נסכם ככה:

FPS, אסטרטגיה, סימולטורים... מחשב.

ספורט, משחקי חברה, פלטפורמה... קונסולה.

ת'אמת, קונסולה זה לזרוק כסף לשם הנאה, מחשב לפחות אפשר להתפרנס וללמוד.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון הייתי קרוב מאוד לקנות PS3,עד שההורים שלי הבינו שצריך לקנות כל פעם משחקים ולכן זה הוצאה יקרה,אולי שאני אהיה יותר גדול ואעבוד אני אוכל לקנות

דבר שני לגבי הFULL HD:אולי אין לי מסך שתומך FULL HD למחשב,ולכן כמו שאמרת אני לא משחק משחקים על FULL HD,אבל מצד שני על איזה משחק שיצא לאחרונה ראית שכתוב על הקופסא תמיכה בFHD?

חוץ מיזה בקונסולה יש את העיניין הזה,לפחות כך היה לי עם PS2 שהיה לי לפני שנתיים,קניתי אותו,התלהבתי ממנו קצת ושיחקתי בהתחלה די הרבה,ואחכ זרקתי אותו בצד

במחשב אין דבר כזה,אתה נמצא כל היום על המחשב...

פורסם

בפעם המאה, GOW2 הוא משחק 2.5D הוא רחוק מלהיות 3D אמיתי.

ועם כל הכבוד, עדיין... הטקסטורות שם כבר מעידות על גיל הקונסולה.אנחנו משווים גרפיקה של קונסולות ביחס לגילם.

אוקיי,אז סדרת GTA.

בזמנו,GTA 3 רץ בצורה בלתי שחיקה בעליל על המחשב פנטיום 3 1000 MHZ שלי,וכל סדרת GTA,כולל סאן אנדריאס הגדול והמתקדם הרבה יותר,רצו על הPS2 עם ה299 MHZ שלו,מה תגיד על זה? משחק 3D מכל אספקט שהוא.

אי אפשר להכחיש את העניין..זה ידוע לכולם-אם באמת להשקיע,ניתן להוציא מחומרה פי כמה ממה שמשחק ממוצע מוציא מחומרת מחשב,וזו הייתה כל הנקודה שלי..ההיטפלות שלך לזוטות כגון "זה משחק 2.5D" לא במקום..אתה מנסה להגיד שהPS2 לא עשה נפלאות עם החומרה הדלה שלו?

חן,אתה אמיתי?!? "שמעתי שבGTA 4 יש נפילות פריימים מטורפות,שאם אתה מפוצץ כמה מכוניות יחד..." זה נכתב בדיון אחר בפורום הזה בדיוק,גם אני קראתי את זה אתה יודע..

בכל מקרה לא יעזור לך כלום,לטעמי אתה סתם מנסה לשכנע את עצמך ולהביא לעצמך תירוצים כדי לא להתבאס מזה שההורים שלך לא קנו לך PS3..אין לי בעיה עם זה,אבל אל תבטל את הקונסולה(קונסולות) רק כי לא קיבלת אחת..

עריכה נאמבר 8573: חן,95 אחוז מהמשחקים שאתה משחק בהם הם פורטים מהקונסולות..GTA4 הוא ממש לא היחיד והעובדה שהוא פורט היא ממש לא תירוץ ללמה הוא עובד כל כך לא טוב על מחשבים ביתיים.

פורסם

בואו נסכם ככה:

FPS, אסטרטגיה, סימולטורים... מחשב.

ספורט, משחקי חברה, פלטפורמה... קונסולה.

ת'אמת, קונסולה זה לזרוק כסף לשם הנאה, מחשב לפחות אפשר להתפרנס וללמוד.

למרות שאני ממש מכבד אותך ולדעתי אתה אדם מאוד נחמד (נשמע חנפני אני יודע, אבל מכל הנושאים שראיתי אותך מגיב להם אני רק יכול להסיק ממך שאתה אחד שיודע דברים) אני ממש לא מסכים עם הדעה שלך על הקונסולות. כמו שאומרים, אי אפשר להכריח מישהו לחשוב אחרת אבל אפשר לא להסכים עם מה שהוא חושב.

בעיקרון אתה אומר שהקונסולות הן בזבוז כסף לשם הנאה, ואני מתבסס על זה רק מהתגובות האחרונות, (לא קראתי את כל הנושא הנמרח הזה שחוזר על עצמו שוב ושוב) ואני חושב שאתה טועה שזה בזבוז כסף. לדעתי מי שקונה WII אז הוא באמת מבזבז את הכסף שלו (טוב, לא שזה עולה הרבה אבל עדיין בכסף הזה עדיף לקנות ארטיק) אבל לשחק באקס בוקס או בפלייסטישן זה לחלוטין חוויה שונה ממחשב. אתה יכול לשבת על הספה ולשחק אם שלט בכל ז'אנר שעולה לך לראש (וכן, אפשר לשחק משחקי FPS וסימולטורים עם קונסולה) ולעומת זאת כדי לשחק במחשב אתה חייב לשבת על הכיסא מול המסך ולשחק כי זה ממש לא נוח לשבת על הספה ולשחק עם מקלדת משם. בנוסף לכך זה פשוט משתלם מבחינתי לקנות קונסולה כי יותר נוח לשבת עם אנשים בסלון לצחוק איתם ואז להפעיל איזה משחק פשוט כזה בטלוויזיה ולצחוק עליו. או שאפשר להזמין את הגיימרים הרצינים אלייך ולהרביץ משחק (אני אישית נהנה להזמין את החברים שלי ולשחק איתם גירס אוף וואר ביחד). במחשב הכל לשחקן אחד, אתה לא יכול לשחק עם עוד מישהו ואם אחד מכם משחק והשני צופה זה פשוט מוציא את הכיף כי רק אחד נהנה והשני סתם מתאבד משעמום. הנה עוד סיבה טובה לקנות קונסולה, גרפיקה מדהימה, אומנם יש כבר פער טכני בין הקונסולות למחשבים, אבל הקונסולות ממש לא מאכזבות בעניין הגרפיקה. חוץ מזה ששתי הקונסולות הנוכחיות עדיין לא סיימו את העבודה שלהן, יש להן עוד כמה שנים ובשנים האלה אתה הולך לראות שהן יציגו גרפיקה לא פחות טובה משל המחשב. כשאני אישית קניתי את האקס בוקס מהכסף שלי הייתי מרוצה, נטשתי את המחשב שלי מבחינת משחקים ועברתי אליה, זה פשוט חווית משחקים שונה מבחינתי ויותר טובה ממחשב. ובקרוב אני הולך לעשות עוד שימוש יפה עם הכסף שלי ולקנות PS3 שסוף סוף הגיעה לרמה שחיכיתי לה.

והאמת בקונסולות אפשר ללמוד משהו קל, טכנולוגיה. רק בזכות הPS2 שלי התחלתי להתעניין בטכנולוגיה וברכיבים שתוך הקונסולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים