עבור לתוכן

משהו שאני רוצה להגיד בנושא קונסולות-מחשב

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה

אני עד בערך לפני חודשיים רציתי קונסולה,PS3 או XBOX360 לא משנה מה

בסוף אחרי החלטות רבות,הגעתי למסקנה ש:כל המשחקים שיוצאים לקונסולות יוצאים גם למחשב אחרי זה,במחשב אפשר גם ל***ריד את המשחק ולא לשלם,חוסכים את התשלום של מאות שקלים על המון במשחקים בחודש,וזה מצטבר עם הזמן,ולפעמים יש הוצאות חשובות יותר מהגיימינג

מה גם שהמחשב משלב משחקים ודברים נוספים שקונסולה לא מאפשרת

במקום זה,יש לי עכשיו LCD 37" FULL HD,עוד כמה ימים יהיה לי מחשב מספיק חזק שיהיה מחובר אליה,ה8800GT שיש אצלי עכשיו על המחשב הולך להיות במקום ה8500GT שיש כרגע במחשב שמחובר לLCD,וזהו,אני מסודר,אני יכול לקבל בדיוק את הגראפיקה של קונסולות ואולי אפילו יותר טובה,ואת כל המשחקים בדיוק אותה ההרגשה של קונסולה

אז....לפני שאתם קונים קונסולה תחשבו על זה,ואל תרוצו כל כך מהר לקנות קונסולה

ודרך אגב,בדיקה שעשיתי,גילתה ש8800GT על רזולוציה של FULL HD,יתן לי במשחקים 54FPS,שזה הרבה יותר מכמות ממוצעת של פריימים

אני בכלל לא חושב שגם במשחקים עתידיים שעומדים לצאת תיהיה ירידת פריימים,כי בכ"ז,מדובר על מסך טלוויזיה,והירידה בפריימים לא תיהיה מורגשת(זו רק דעתי,אשמח לדעת האם היא נכונה או לא)

• תגובות 178
  • צפיות 11.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל עוד אתה מרוצה , זה מה שחשוב.

בתור מי שקונה משחקים ככה או ככה - ה"רווח" ממחשב כמעט מתאפס.

אבל ... בא ניהיה הוגנים, או קיי? כמה עלה לך המחשב עם ה8800 בזמנו?

ובא נמשיך - אתה צריך מקלדת ועכבר ליד המחשב בסלון עם הטלוויזיה , אתה צריך לחכות לעליית מערכת ההפעלה (שמה שהיא נותנת - מיותר לגמרי בסלון כשיש מחשב בחדר עבודה) ואתה ממש לא מקבל אותה חוויה - במיוחד לא במשחקים ליותר משחקן אחד.

במשחקים לשחקן אחד שיוצאים גם למחשב - מוסכם.

אבל אז יש המון משחקים שלא (בשלוף מהמדף לידי של משחקי הקונסולות: Final fantasy , Super Mario Galaxy , Super Smash Brothers Brawl , Naruto Ultimate Ninja Storm , Midnight Club , valkiriya chronicles , mk vs dc , Street Fighter 4 , Tony Hawk , WWE vs RAW , GT5P , Ninja Gaiden , Ratchet & Clank ויש עוד כמה וכמה שלא כללתי.

וכולם משחקים מצויינים ומייצגים ז'אנרים שלמים שאין למחשב (ובחלק גדול מהם - אתה משחק 2-4 שחקנים ביחד על אותו המכשיר - מה שכמעט לא קיים יותר במשחקי מחשב).

זה ביחד עם נגן בלו ריי , שירות עידכונים מצויין ופשוט , חנות תוכנות ותוספות שתעדכנת פעם עד פעמיים בשבוע , מערכת הפעלה סופר יציבה וזריזה וכל זה באריזה קטנה , מעוצבת ושקטה שעולה פחות ממחשב ממוצע (PS3 - סביבות ה2400 ש"ח או 400 דולר , XBOX סביבות ה2000 ש"ח ומטה ו300+ דולר וWII סביבות ה1700 ש"ח ו250 דולר) ותישאר עם פיתוחים של משחקים שירוצו חלק יותר ממחשב יקר (אף אחת מהחברות לא הולכת להחליף בקרוב קונסולה כמו ששמנו לב בE3 ולכולם יש פיתוחים שיכנסו וישפיעו עוד בסוף שנה הבאה על הדור הנוכחי).

אני לא יודע מה איתך , אבל למי שקונה משחקים - לדעתי - זו עסקה לא רעה.

מחשב זה מחשב וקונסולה זה קונסולה - השימושים שונים ואחד לא יכול לדעתי עדיין להחליף את השני.

קונסולה תעשה עבודה יותר טובה בסלון ומחשב יעשה עבודה יותר טובה בחדר מחשב.

האם מחשב אולטימטיבית יכול להציג גרפיקה יותר טובה? כן , אבל לא זו הנקודה , כשיצא FF13 , תעדכן אותי איך הוא רץ גם על מחשב של 50 אלף ש"ח שנקנה באותו יום מבחינתי.

אני יודע איך הוא ירוץ על הPS3.

הנקודה העיקרית שלך - זה שאתה מוכן לעשות פשרות בשביל "גרפיקה" עדיפה (נגיד) והכי חשוב - בשביל לא לקנות משחקים.

כל השאר זה תירוצים מהצד.

ליביו

פורסם

1. דעה היא דעה, אני לא חושב שאפשר להגדיר שדעה היא שגויה כי זה סובייקטיבי.

2. אם ללכת לפי הנתונים שעל פי הן בנית את הדעה שלך, הם שגויים:

א. 54FPS באיזה משחק ועל איזה הגדרות? 8800GT לדוגמא לא יחזיק את CRYSIS על FHD בהגדרות הגבוהות ביותר, אלא על בערך 0.3FPS.

ב. לא כל המשחקים יוצאים לPC, דוגמא סדרות כמו TEKKEN שפשוט לא רואים במחשבים כמעט בכלל.

ג. בעוד מחשב יש לשדרג אחת לתקופה מאחר והמשחקים נהיים יותר ויותר דורשניים, בקונסולות, הגרסאות של המשחקים מיוצרים כך שהם יתאימו תמיד לחומרת הקונסולה ויאפשרו ביצועים טובים עליה. יחד עם זאת, אמת שלקראת סוף חייה של קונסולה הגרפיקה שהיא מציגה כבר נראית מיושנת למדי, כמו מחשחקי הPS2 שעדיין יוצאים ונראים נורא לעומת משחקי הPS3 או משחקי הPC שרצים על מחשב סביר של היום.

3. ההערה לגבי ה "***דות" היא גם נגד חוקי הפורום, וגם לא מושכלת כי לPS3 אמנם לא ניתן לצרוב ו/או לשים צ'יפים כי מדובר במדיות BR אבל לXBOX360 אני יודע שאנשים מורידים משחקים, ככה שזה לא צריך להיות שיקול לדעתי.

פורסם

ליביו תגיד איפו קונים את ה"קונסולה המשולבת " החלומית שלך שמריצה משחקים מכל החברות ? ....

ודרך אגב סקוור איניקס אפכה להיות "זונת מולטיפלטפורם" ואם הם כבר מוצאים את FF החדש גם ל360 תצפה לגירסה עתידית גם בPC

גם ככה הם מתכננים את FF14 גם למחשב (כניראה MMRPG ) והם הוציאו לאחרונה את TLR גם למחשב אז בטח יוציאו את FF13 גם למחשב

בכל מקרה יש יתרונות למחשב ויש יתרונות לקונסולות

ובארץ לדעתי היתרון גדול יותר למחשב גם אם קונים מקורים וגם אם לא פשוט כי בסופו של דבר זה יותר זול חוץ מזונות גרפיקה שישדרגו כל פעם שיוצא משחק כמו קריסס שיאנוס להם את המחשב

לגימרים רגילים מחשב בארץ לטווח ארוך זול יותר

וליביו אתה יכול לחבר גימפאד 360 למחשב ככה שאין בעיה גם במולטי

אולי יש פחות "משחקי מסיבה " אבל יש ספורט ודברים אחרים

פורסם
  • מחבר

ליביו,הבעייה העיקרית של קונסולות היא באמת הנושא של העלות שלהן-משחק PS3 ממוצע יכול לעלות 300 שח,אבל יכול לעלות גם 500 שח,ואני לא מדבר על הזמנות מחול שמוזילות את המחירים בצורה משמעותית

בוא נדבר על נוחות משחק-אני חושב שהרבה יותר נוח,לשבת עם מקלדת ועכבר,ולשחק במשחקי פעולה כמו COD,שדורשים התכווננות מלאה על אוייבים,מה שעכבר יכול לתת לך בצורה מאוד נוחה,אבל לעומת זאת בPS3 עד שתשחק עם הסטיק הקטן האוייב כבר יהרוג אותך...

לגבי הגראפיקה-תסתכל על זה ככה:הPS3 עוד מעט כבר יהיה ישן ותצא קונסולה חדשה,ואז לא ישקיעו בו יותר,לעומת זאת מחשב,יש כאלה שקונים מחשב פעם אחת,עם מעבד מאוד חזק לדוגמא I7,או מעבד כמו שיש לי QX9770,ואז צריך לעשות רק שיפורים קטנים למחשב,כמו החלפת כרטיס מסך וכו',ולא החלפה של מערכת שלמה שיכולה לעלות 3000 שח או 4000 שח

אני כמעט ולא משחק משחקי MP,ככה שמשחקים ליותר משחקן אחד לא מדברים אליי,לכן לא לקחתי בחשבון את השיקול הזה...

54FPS בFEAR 2 על ההגדרות הגבוהות ביותר.אני מאמין שאם מדובר בהרצת משחק על טלוויזיה,לא יורגשו קיטועים כי בכל זאת זה מסך טלוויזיה,מסך גדול יותר שמיועד בדיוק בשביל להריץ משחקים,כמו שהוא מריץ משחקי PS3 וXBOX

פורסם

שיהיה לך גם קונסולה וגם מחשב אתה תבין.....

פורסם

קרירין - בא נפריד בין FFO חדש לבין FF רגילים.

האונליין גם 11 היה למחשב , הרגילים לא ממש.

לגבי ה"קונסולת חלומות" - הקראתי קלות ממה שיש לי על המדף , חוץ מזה גם אם היתה אחת כזאת - כל עוד לא היה לה צ'יפ - לא היית קונה גם ככה :).

חן - אני בחיים לא שילמתי 500 ש"ח למשחק - ואין סיכוי שזה יקרה.

פשוט - אל תיקנה בבאג.

והזמנה מחו"ל היא כ"כ קלה ופשוטה...

בא נדבר על נוחות - למשחק כמו COD - אתה צודק , אני גם יכול להוסיף את אובליוויון לדוגמא - שלי קשה איתו

אבל קח לדוגמא - טוני הוק , קח WWE (וכל משחק מכות כלשהוא) , קח GTA שהממשק שלו על שלט מדהים (וגם אני חששתי אבל - נהנתי יותר מבמחשב) - בקיצור יש דוגמאות הפוכות ובכמויות.

לגבי גרפיקה - לא PS3 ולא XBOX הם קונסולות לפני החלפה - אפילו לא קרוב לזה , ב3-4 שנים הבאות - אתה יכול ליהיות רגוע שהן יהיו רלוונטיות ושישקיעו שם המון כסף.

למה?

מתמטיקה פשוטה

GTA4 יצא - מכר לקונסולות 11 מליון עותקים

ככה שאת העניין הזה תוריד מהפרק.

לגבי הדוגמאות עם המחשבים שאמרת - מחשב חזק עם COREI7 עולה היום כ7 אלף ש"ח, הPS3 עלה לי ביום השקה לפני שנתיים - 4000 ש"ח.

תזכיר לי מה מריץ מחשב ב4000 ש"ח מלפני שנתיים?

נראה לך שמחשב גם ב8000 ש"ח מלפני שנתיים יהיה רלוונטי ויריץ יותר מסוליטר עוד שנתיים שלוש? (בזמן שאני מבטיח לך - המשחקים של הקונסולות - גם אם בגרפיקה נמוכה - ירוצו חלק)

כלכלית - אין מה להשוות.

לגבי הטעם במשחקים - אני לא מתווכח - זה סובייקטיבי , וזו הנקודה.

אתה לא יכול להגיד בצורה מוחלטת א. טוב יותר מב.

עריכה:

ומה שמאסיב כתב - הוא צודק.

גם אני לא חשבתי שזה יהיה כ"כ מהותי כשקניתי את הPS3.

הייתי בראש שהכרתי מהPS2 , מכשיר משחקים נחמד , לא יותר שיתן משחקים שאין במחשב.

אבל מה לעשות בדור הזה - זה הרבה יותר.

גם בתור מזרים מדיה / נגן UPSCALER וגם בתור קונסולה - אין יום שהPS3 אצלי לא עובד לפחות שעתיים שלוש.

(המחשב גם , באסה ליהיות סטודנט ולעשות בעשרה לאחת תרגיל בגרפיקה ממוחשבת)

ליביו

פורסם

ליבוי שוב אתה חוזר על אותו הדבר

לך תראה את המחירים של המחשבים כיום

איך אתה מגזים 7 אלף.

כאילו שמחשב עם מעבד פשוט מאוד כמו 5200 לא מספיק להרצת משחקים

קח את הקונסולה שלך ותראה איך אני מביא לך מחשב ב1500-2000 שעושה סיבובים לקונסולה שיש לך בבית

פורסם
  • מחבר

אבל מחשב חזק עם CORE I7 יחזיק לקונה שלו עוד 10 שנים,כמובן עם מערכת חזקה,בעוד שבPS3 הוא ימות מקסימום עוד 3-4 שנים

מוג,מחשב ע CORE I7 זה באמת יקר מאוד כיום,אבל שווה ת'מחיר

פורסם

ליבוי שוב אתה חוזר על אותו הדבר

לך תראה את המחירים של המחשבים כיום

איך אתה מגזים 7 אלף.

כאילו שמחשב עם מעבד פשוט מאוד כמו 5200 לא מספיק להרצת משחקים

קח את הקונסולה שלך ותראה איך אני מביא לך מחשב ב1500-2000 שעושה סיבובים לקונסולה שיש לך בבית

מדובר על חוויה, מה לעשות המחשב לא מספק את אותה חוויה של קונסולה, מה קשה להבין?

יש אנשים שקונים עוד PS2 ואת הכדור רגל ההוא כי זה כיף להם ולחברים שלהם (החוויה!)

כן מחשבים של היום יותר חזקים בהכל אבל לא תשחק שם מכות עם חברים א. כי אין ב.כי זה לא ממש נוח על מחשב

(מי ששיחק בעבר עם חברים על אותה מקלדת מבין) :smile1:

פורסם

מוג - זה ליביו , לא עיוותים אחרים.

אתה מוזמן להראות לי מפרט מאוזן עם חלקים איכותיים ב5200 עם COREI7, כרטיס מסך 4870 עם גיגה ו3 גיגה DDR3.

אני דווקא מאוד מעודכן ויותר מחבר אחד ובן משפחה אחד רכש / רוכשים מחשב כזה בזמן האחרון / עתיד קרוב.

אם אתה מדבר על מחשב בכלליות - זה לא מה שהבחור בהודעה שאני התייחסתי אליה מדבר עליו.

לגבי ההצעה המגוכחת שלך - קודם כל - יאללה - תן בראש , ואז שנינו נריץ את GTA4 , את GRID ואת BURNOUT PARADISE.

אח"כ תראה לי איך הוא יושב בקייס באותו גודל בסלון , נמדוד לו דציבלים , את הקליטה של הרשת אלחוטית בו - ותראה לי איך הוא מנגן בלו ריי ועולה תוך 5 שניות מכיבוי מוחלט לעבודה.

יש?

מצלמה , סלון ו42" עלי...

חן, אף! מחשב לא יחזיק 10 שנים - לגיימר.

אל תיהיה מגוכך.

מחשב לא מחזיק כמו קונסולה לאורך החיים שלה , אין מה לעשות.

אם היום יוצאת קונסולה - ואני קונה אותה ב4000 , ואתה תיקנה מחשב גיימרים ב8000 , המחשב שלך יתיישן הרבה לפני הקונסולה.

בעיקר בגלל כמה כסף שמשקיעים בזה שכותרים ירוצו מעולה על קונסולה והעובדה שזו חומרה אחידה.

ליביו

פורסם
  • מחבר

למה שיתיישן אבל?נגיד קניתי משחב עם CORE I 7,אין מה לעשות,זו הפלטפורמה שעליה מריצים משחקי מחשב כיום,והיא לא הולכת להשתנות כל כך מהר

מקסימום משדרגים כרטיס מסך פעם בכמה שנים ואתה מסודר

פורסם

מחשב מלפני 4 שנים הוא כבר לא רלוונטי להיום, ממש ענתיקה, ואתה מדבר על 10? :kopfpatsch:

תגיד חן, אתה עושה את זה בכוונה? כל דיון שלך מתפתח במהירות ולא מהסיבות הנכונות.

רמז - השאלות הטיפשיות שלך שבאות מיד אחרי שענו לך על אותו העניין ::)

פורסם

חן אני אתן לך דוגמא.

לפני 10 שנים היה פנטיום 2 בערך.

מה הוא יכול לעשות היום ?

הוא לא יכול אפילו בצחוק להריץ משחקים.

לעומת זאת גם לפני 10 שנים בערך יצאה קונסולה מסוימת - PS2 , שלה עדיין יוצאים משחקים (אמנם לא משהו , אבל לאורך ה8 שנים שיצאו לה משחקים - הם היו מדהימים).

עכשיו תחשוב מתי פנטיום 2 עם 64-128 מגה זיכרון (שהיה שיא הטכנולוגיה באותם שנים - כנראה ד"א ללא מאיץ תלת מימדי או מקסימום עם ריווה TNT) הפסיק ליהיות רלוונטי , ומתי הPS2 הפסיק (בא אני אחסוך לך - עדיין נמכרים עשרות אלפי PS2 בחודש גם היום , אני מנחש שפנטיום 2 - לא כ"כ....)

ליביו

פורסם

ליביו אתה מנסה להוכיח ולהתווכח עם ילד קטן שרק מחפש הצדקה לזה שאבא'לה לא קנה לו קונסולה..מצטער אם אני פוגע במישהו אבל זוהי האמת.

קרירין,ברגע שחברה מחליטה להתפתח כלכלית ולהוציא משחקים גם למחשב היא "אופכת ::)" לזונת מולטיפלטפורם? המשחקים מאבדים מערכם וטיבם כי הם מגיעים גם למחשב? בתור אחד שאין לו PS3 ודווקא יש לו מחשב,לא הייתי מצפה שלמוע ממך תלונות על חברה כלשהי שמחליטה להביא את משחקיה גם למחשב..במיוחד כשאלה הJRPG האהובים שלך..

לגבי נושא השיחה,אין שום ספק שקונסולה לא יכולה לבוא במקום מחשב ושמחשב לא יכול לבוא במקום קונסולה..הם מראש תוכננו ויועדו כמכשירים אשר משלימים האחד את השני..

קונסולות לעולם יהיו מהנות יותר למשחק עם חברים..משחקי ספורט,מירוצים ומכות-רק עליהן.

המחשב יהיה מתאים יותר למשחקי תפקידים,אסטרטגיה וגם פעולה(לטעמי).

בכל מקרה אפשר לסכם זאת כך:בכדי ליהנות משני העולמות-קונסולה ומחשב,עליך להיות בעל פרנסה ועצמאות כלכלית,ולכן כל הילדים הקטנים אשר פותחים פה דיונים לגבי "מה עדיף קונסולה או מחשב" פשוט לא רלוונטים..ילד אשר תלוי בהוריו ואינו עובד לא יוכל להרשות לעצמו(וסביר שהוריו לא ירשו לו גם כן) גם לקנות קונסולה במחיר של 2000-3000 שקל,גם לשלם 200-400 שקלים בכל חודש על משחקים,גם לשלם 400 שקל בשנה על משחק ברשת(בוקס) וכולי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים