עבור לתוכן

2 שאלות לגבי חוקיות גיבוי משחק (מקורי) ועוד אחת על פריצות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי 2 שאלות שמעניינות אותי:

1 אם לדוגמא יש לי משחק מקורי ואני רוצה לשמור על הדיסק כמה שיותר,אז התקנתי את המשחק אבל את הדיסק המקורי גיביתי ואני משחק איתו.

א' האם זה חוקי ?

ב' האם המשחק יפעל עם אותו דיסק צרוב ?

2 יש משחקים שלוקח הרבה זמן לפרוץ למשל רידיק 2 שעדיין לא נפרץ.

למה החברות משחקים לא משתמשים באותם הגנות טובות (כמו של רידיק 2 למשל) ?

אני יודע שאותה הגנה עולה הרבה כסף (אם אותה חברה שפיתחה אותה רוצה בכלל למכור) אבל הרי זה אינטרס של אותה חברת משחק שיהיה לה את אותה ההגנה לא ? פשוט אני יודע שאנשים (אמנם לא כולם אבל הרבה) יש להם סבלנות קצרה ואם תוך כמה זמן משחק מסויים לא נפרץ הם פשוט הולכים וקונים אותו.

פורסם

על 1 אני לא אוכל לענות לך, לא מבין בחוקה. :silly:

לגבי 2, קשה ליקרוא להגנה של רידיק הגנה, לפי השמועות שרצות בלא מעט מקומות שלפי דעתי הן דיי נכונות, מפתחי המשחק שילמו לקבוצות פריצה כדי לא לשחרר את הפריצה, נשמע קצת ביזארי כן אבל אני לא רואה סיבה למה לקח כל כך הרב הזמן לפרוץ משחק שכל כך הרבה מחכים לו.

לגבי למה לא שמים את זה בכל משחק, חברות המשחקים עושות את החישובים שלהן, וזה לא רק לשים את הכסף בישביל ההגנה תחשוב שהרבה אנשים לא קונים משחקי DRM בגלל פרנציפ, אם אתה לא מכיר את ההגנה אני רק אגיד לך שאם אתה קונה משחק שמוגן כך, החברה יכולה למנוע ממך מלשחק בו.

פורסם

1.

א' - יש כאלה שיגידו שכן, יש כאלה שלא. אני אומר שכל עוד אתה לא מפיץ עותקים אתה בסדר.

ב' - תלוי בהגנה של המשחק.

2.

קודם כל המשחק נפרץ, מזמן. דבר שני, הגנות טובות יותר בד"כ מסבכות את המשחק בעותקים מקוריים וגורמות לבעיות.

פורסם

1 אם לדוגמא יש לי משחק מקורי ואני רוצה לשמור על הדיסק כמה שיותר,אז התקנתי את המשחק אבל את הדיסק המקורי גיביתי ואני משחק איתו.

א' האם זה חוקי ? - עד כמה שזכור לי זה לא חוקי.

ב' האם המשחק יפעל עם אותו דיסק צרוב ? - ב95% מהפעמים לא.

2 למה החברות משחקים לא משתמשים באותם הגנות טובות (כמו של רידיק 2 למשל) ?

הגנה היא מילה אחרת/יפה להגבלה.

תראה לדוגמא את SPORE שעשה כל כך הרבה צרות למי שקנה אותו, שאלפי בעלי המשחק התאגדו ודירגו אותו כ1/5 באמזון רק בשביל לשלוח מסר לEA.

מצד שני, OBLIVION הגיע ללא שום הגנה או אפילו מספר סיראלי ועדיין מכר יפה מאוד.

בשורה התחתונה, הגנות מתוחכמות/חזקות פוגעות לעיתים בדיוק באנשים הלא נכונים והן גם עולות לא מעט כסף לחברות ולכן המפתחים לא תמיד מחפשים משהו בומבסטי אלה רק הגנה מספקת שתמנע מכל אחד להעתיק את הדיסק ככל שעולה על רוחו.

פורסם

א.זה חוקי - זכותך לאחר שרכשת את המוצר לבצע לו גיבוי , החוק המקורי הוא קשור למוזיקה ולקלטות - מה שכן אם הפצת , חלקת , נתת לחבר , העלית לאתר ציבורי , זה כבר לא חוקי.

ולגבי הצרובים - כיום רוב המוחלט לא עובד ללא קראק יעודי - שלגבי החוקיות בשימוש שלו אני לא יודע אם הוא חוקי או לא - מצד אחד זה מעין הפרת זכויות יוצרים - מצד שני הוא שלך.

2.כי זה עולה לא קצת כסף - אלא ערימות של כסף + יפרצו גם את רידיק בסוף !

היו הרבה משחקים שלקח זמן מה לפרוץ , GTA SAN ANDREAS , iNinja , ועוד עשרות , אבל כמו כל דבר בעולם המחשבים - זה יפרץ !

ופה בא השיקול של הלקוח האם לזרוק 300 ש"ח על משחק או לזרוק 300 יום ולקבל אותו בחינם.

בנימה אישית - אם למשחקים היה מחיר נורמלי (בין 5-60 ש"ח בהתאמה לביצועים/אורך משחק/מותגיות) הייתי קונה ואני בטוח שעוד אנשים היו קונים.

לגבי סרטים - מחיר סרט לדעתי BLURAY לא שווה יותר מ20 ש"ח וגם זה כי זה BR.

לגבי שירים - צריך לעשות אתר עם דמי מנוי חודשיים (כמו לשלם לרשות השידור כי יש לך טלויזיה) ולקבל את כל השירים שרוצים בחיני-חינם.

כמובן זו רק דעתי - אני לא כלכלן של המגה החברות הללו אלא אני לקוח שחושב על הכיס הקטן שלו - ואם זה לא נראה לחברות לפעול כך אני אמשיך בל....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים