עבור לתוכן

חלוקה אופטימלית של זיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי מחשב עם מעבד אינטל E7400 , זיכרון RAM של 2G ודיסק קשיח בגודל של 320GB.

בקשתי שיחלקו את הזיכרון ל3 כוננים כאשר בכונן הראשון שבו תותקן windows XP יהיה 50GB ובשני הכוננים יהיו 135GB כל אחד.

האם זה המצב האופטימלי מבחינת זיכרון? נראה לי שאפשר להשאיר בכונן של מערכת ההפעלה רק 20GB או פחות כי אני מתכוון להתקין שם רק את מערכת ההפעלה ואת שאר התוכנות אני אתקין שני הכוננים הנוספים.

מה אתם אומרים?

יניב

פורסם

היי

יש לי יש מחשב ישן עם הרד דיסק של 40GB. פעם אחרונה שפירמטתי אותו חילקתי אותו ל12GB למערכת הפעלה והשאר לכונן אחר לכל הקבצים.

היום, מופיע לי חלון שזה לא מספיק ואין מספיק מקום (למרות שבכונן השני יש יותר מ10GB פנויים).

יש לך הרד דיסק גדול אתה יכול לתת למערכת הפעלה אפילו 25-30GB ולהשתמש בכונן הזה לכל התוכנות...

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

NIKE שלום,

ראיתי את הלינק ששלחת לי לגבי חלוקה של הכונן הקשיח והאמת שהלכתי קצת לאיבוד... מה גם שדברו שם על גדלי זכרון מאוד גדולים בהשוואה אליי. שאלתי היא פשוטה : כמה זכרון צריך לתת למערכת ההפעלה (WINDOWS XP) ? ראיתי כמה תגובות שדברו על 50 ואפילו 70 אבל זה נראה לי מוגזם, לא? אני לא מתכוון להתקין תוכנות נוספות על אותו כונן של ה- windows.

פורסם

עוד לא הייתה לך מערכת ההפעלה הזו?

אתה שואל על מערכת ההפעלה אבל יש דברים שאי אפשר לענות עליהם כי זה תלוי בשימושים האישיים שלך.

אני אישית מעדיף להתקין משחקים ותוכנות במחיצה C יחד עם מערכת ההפעלה, גם ככה אני מידי פעם מוחק דברים שאני רואה שאין לי שימוש בהם. למשל משחקים שהרבה זמן לא שיחקתי, אם אני רואה צורך אז אני משאיר את השמירות שבמשחק.

לכן לדעתי 100GB זה הולם לכונן מערכת ההפעלה. אך יכול להיות שיספיק לך 80GB או 60GB או 40GB, אז מה אני יכול לומר? אני יכול להעריך, רק אתה יכול לדקדק.

גם תחשוב על המחיצה/מחיצות האחרות, מה תרצה לעשות איתן. אם קנית 320GB אז אני מניח שאתה לא צריך הרבה, במקרה הזה הייתי מחלק 100GB למחיצת מערכת ההפעלה ואת השאר במחיצה שנייה ליתר הדברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים