עבור לתוכן

המלצה על HD פנימי עם זיכרון 32 ומהירות 7200

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש ולשים בו 2 דיסקים פנימיים. אני לא זקוק לנפח רב אבל הדיסק הקטן ביותר שמצאתי ושעונה על התנאים שבכותרת הוא בנפח 640GB ולשים 2 כאלו זה מיותר לחלוטין עבורי. מצד אחד, השאיפה שלי היא להוריד עלויות על ידי הורדת הנפח בלבד. מצד שני, אם (נניח) כי שני דיסקים של 320GB יעלו יותר מזה שבלינק זה בסדר מבחינתי.

http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1800

בגדול, אני מחפש דיסק קטן יותר שעונה על התנאים לעיל ושיהיה מחברה טובה. יש כאלו?

תודה מראש.

פורסם

מה התנאים?

סה''כ כמה נפח אתה צריך?

מה השימושים?

פורסם
  • מחבר

מה התנאים?

איזה תנאים?

סה''כ כמה נפח אתה צריך?

כמה שפחות. אם יש 50GB זה יהיה נהדר.

מה השימושים?

עריכת תמונות אבל למה זה חשוב?

פורסם

זה חשוב כדי לדעת אם אתה מחפש ביצועים.

למשל אם אתה לא צריך יותר מ-50GB אז במקום לבזבז 800 שקלים על שני כוננים של 640GB, אתה יכול לקנות כונן SSD בגודל 32GB. אמנם לא יהיה מוצר איכותי אבל זה עדיין SSD שאינו זול.

SSD זו רק דוגמא, אפשרי גם Raptor כלשהו (10,000RPM)

בכל מקרה יש יותר משתלמים וזולים מה-640GB שקישרת אליו.

למשל 500GB 7200.12 של סיגייט, 290 שקלים לכונן אחד. יוצא יותר זול, יש פחות נפח, שקט ומהיר באותה מידה.

דוגמא נוספת היא 3200AAKS בגרסת פלטה אחת, מהירות ורמת רעש ברמה סבירה, זול יותר ובנפח קטן יותר.

פורסם
  • מחבר

1. מוצר שאינו איכותי לא מעניין אותי.

2. לשם המהירות אני רוצה זיכרון מטמון של 32MB. לא מצאתי עוד כאלו במחיר שיהיה יותר זול מזה שבלינק.

3. כונני ה-10,000 RPM יקרים מדי. לא רלוונטי.

בוא נציג את השאלה בצורה אחרת. זוג כוננים כמו שבלינק (שעונים על דרישותי) יעלו לי 820 ש"ח. האם אני יכול לקנות זוג כוננים אחרים אשר לכל אחד מהם יהיה זיכרון של 32 ומהירות של 7200 במחיר זהה או נמוך יותר?

פורסם

זיכרון מטמון של 32MB על פני 16MB - לא יתן לך כלום.

פורסם
  • מחבר

למה?

פורסם

כי אין שום תוספת ביצועים שבאמת מבדילה בין שני הבאפרים...

ובנוגע לSSD, אפילו אם אינו איכותי, הוא יהיה מהיר יותר מHD רגיל.

פורסם
  • מחבר

כי אין שום תוספת ביצועים שבאמת מבדילה בין שני הבאפרים...

אנא פרט למה. הבדל של 100% נשמע - לפחות לאוזן הלא מקצועית שלי - כמו הבדל ענק.

ובנוגע לSSD, אפילו אם אינו איכותי, הוא יהיה מהיר יותר מHD רגיל.

המחיר שלהם עושה אותם, כמו את דיסקי ה-10,000, ללא רלוונטיים עבורי.

פורסם

הביצועים של ה-6400AAKS ושל ה-6401AALS הם דומים מאוד, אף אחד לא ישים לב להבדל בניהם תוך כדי שימוש בהם.

640GB Roundup

זו רק דוגמא מודרנית (אגב, הפרש הביצועים הקטן שאתה רואה זה ממש ממש לא בגלל הבאפר), זה ידוע ממזמן שגודל הבאפר לא משפיע על הביצועים (אלא אם כן מדובר ב-2MB Buffer vs 8MB Buffer).

אתה יכול לקחת את ה-ST3500410AS/ST3500418AS בראש שקט.

פורסם
  • מחבר

עיינתי באתר ולא מצאתי AALS של WD. מצאתי שני AAKS דומים מאד.

ההבדל הכספי בין

http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=207

ובין

http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=211

אינו רלוונטי. למעט הבדל הנפח, האם יש הבדל ביניהם בנתונים הטכניים? איזה מהם כדאי לקחת ולמה?

פורסם

קח את הכונן שהמלצתי עליו בהתחלה. לא יעזור לך, הוא אינו נגוע בקושחה דפוקה כמו ה-7200.11, הוא מהיר ושקט ובמחיר זול.

פורסם

כוונתי ל-ST3500410AS ול-ST3500418AS שאין הבדל ממשי בניהם. מה שתמצא במחיר זול יותר.

לגבי ה-SATA, תן לי קישור לאתר היצרנית של הכונן הקשיח בה היא מצהירה כי הוא בעל תקן SATA 1.5Gbps ולא 3.0Gbps.

פורסם
  • מחבר

נכנסתי לאתר שלהם ומצאתי ששניהם עם נתוני נפח, מהירות וממשק זהים. אסור לסמוך על זאפ... :pissed:

אבל גם מצאתי ששניהם מוגדרים כ-SATA. זאת אומרת שאף אחד מהם הוא SATA II?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים