עבור לתוכן

הקמת 2 מערכי RAID1 על אותו מחשב

Featured Replies

פורסם

אין שום בעיה להפעיל מס' מערכי רייד מקבילים

פורסם
  • מחבר

אז ניגש לעבודה :jump:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני רוצה להקים מערך RAID0 של זוג סמסונגים זהים (או כל זוג אחר), בנוסף לRAID1 שכבר קיים.

השאלה: אם אני מוחק את הגדרות הRAID1 בביוס, זה הופך את זוג הדיסקים לזוג בלתי תלוי בעלי אינפורמציה זהה, או שכל המידע נמחק?

תודה.

פורסם

לפי ההגיון הבריא- יהיו לך 2 כוננים עם אינפו' זהה. יש לך דרך מאוד פשוטה גם לבדוק את זה(מבטל RAID, מעלה Windwos ורואה, מחזיר RAID).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עוד שאלה : האם ניתן לעשות RAID לדיסק 1 חיצוני דרך חיבור ESATA ודיסק שני פנימי ?

או 2 הדיסקים חיצוניים דרך ESATA?

פורסם

E-SATA = SATA

אין כל הבדל שיפריע לרייד

פורסם

לפי ההגיון הבריא- יהיו לך 2 כוננים עם אינפו' זהה. יש לך דרך מאוד פשוטה גם לבדוק את זה(מבטל RAID, מעלה Windwos ורואה, מחזיר RAID).

לא הגיון ולא בריא - הוא ישאר עם 2 מערכות קבצים שמערכת ההפעלה לא תזהה (אא"כ השתנה משהו דרסטית ב3 שנים האחרונות).

פורסם

לא הגיון ולא בריא - הוא ישאר עם 2 מערכות קבצים שמערכת ההפעלה לא תזהה (אא"כ השתנה משהו דרסטית ב3 שנים האחרונות).

הוא טוען שיש לו RAID1. אם מפרקים RAID1 לא מקבלים דיסקים נפרדים זהים(שמערכת ההפעלה כן אמורה לזהות)?

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי - אם אני מפרק RAID1 לזוג דיסקים נפרדים (מערכת הפעלה לא יושבת על אף אחד מהם, אלא רק מידע סטטי), אני לא יכול לראות אותם אחרי זה ? ז"א, אפשר להשתמש בהם בתור מעצור לדלת?

פורסם

לא בלי המערך.

פורסם

הוא טוען שיש לו RAID1. אם מפרקים RAID1 לא מקבלים דיסקים נפרדים זהים(שמערכת ההפעלה כן אמורה לזהות)?

לא. הRAID מסדר אותם בצורה זהה אבל לפי שיטה משלו (ולא בהעתקה פשוטה) כך שלא תראה את המידע (ישנן תוכנות שמאפשרות לשלוף את

המידע הזה). כמובן שהדיסקים לא יהרסו מRAID אלא רק יהיה צורך לפרמט אותם.

פורסם

:xyxthumbs:

למדתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים