עבור לתוכן

דיון מעניין-חיילים והנסיעות בתחבורה הציבורית בחינם

Featured Replies

פורסם

לאחרונה- בערך לפני שלוש שנים. זה התחיל מניצול לרעה של תעודות מילואים ודח"ש (היה אפשר להוציא איתם כרטיסים בכיף) ועבר לאכיפה מלאה כשרצו לקצץ בתקציב הנסיעות.

• תגובות 77
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

יואב,הקרייה זה כבר לא נחשב רחוק מהבית?

כאילו קרוב לבית זה רק בתוך העיר בסיסי צבא לא?או שנגיד אם אני גר בחיפה ומשרת בקריות אז הקריות זה נחשב קרוב לבית?

פורסם

כן

פורסם

נראה לי שפותח הדיון יצא על אי התאמה, חבל על המאמץ :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

איזו היא התאמה ואיזה נעליים,אני מתגייס כמו כולם ולידיעתך תאריך הגיוס שלי הוא 11.8.2009,שזה ממש עוד מעט אז בבקשה...לא לזלזל!

בקשר למה שאמרת עם היציאות יואב-אם לא עשיתי את השמירה שלי ויצאתי בזמן שכן הייתי צריך להישאר לשמור שישי שבת,אז בעצם יתנו לי עונש להישאר פעם סוף שבוע?

פורסם

-אם אתה רוצה להתגלח בזמן השירות שלך בצבא או לא. אם לא- תתגייס עם הזקן ותצטלם איתו בתמונת חוגר!! ברצינות תחשוב על זה, נראה כמו עניין שולי אבל אם אתה משובץ ליח' קרבית או שאתה סתם עצלן מבחינת גילוח זה יכול לעזור המון.

אגדה אורבנית חסרת כל ביסוס.

למעט הטירונות, כמעט בשום מקום אין בעיה להשיג אישור זקן.

פורסם

אבל היי - לפחות יותר טוב מהודו.

וואי הרגת אותי מצחוק פשוט :silly:

כמו שמעסיק מחוייב לשלם לעובדים שלו נסיעות - ככה הצבא חייב לשלם לחייליו נסיעות. חיילים לא יישרתו את המדינה שלהם ו"יישרפו" (אני לא רואה את זה ככה בכלל, אלא נותן דוגמא לתפיסת עולם) שלוש שנים מחייהם ועוד יישלמו על הנסיעות. לא מספיק שפה בארץ אנשים מחוייבים לשרת בצבא, בניגוד להמון מדינות אחרות, אתה עוד חושב שהם יישלמו את הנסיעות בעצמם? דיון מיותר...[br]פורסם בתאריך: 6.06.2009 בשעה 21:56:15

אגדה אורבנית חסרת כל ביסוס.

למעט הטירונות, כמעט בשום מקום להשיג אישור זקן.

ניראה לי נפלה לך מילה במשפט השני?

פורסם

אני מקווה שהבנת שהייתי ציני לגבי הקורס.

אישור אזרחי זה לתפקידים ספציפיים, או לאנשים שמשרתים בבסיסים ספציפיים. רוב הג'ובניקים לא מקבלים אישור כזה.

האמת שרוב האנשים עם האישור הזה, הם דווקא כן ג'ובניקים..

פורסם

אופס, נמחקו לי משם המילים "אין בעיה".

אני זוכר שהייתה פקודת מטכ"ל שאומרת שכל אחד יכול להשיג אישור זקן (עם חתימה של סא"ל או משהו כזה) כל עוד אין פקודה גורפת שאוסרת על זקן בבסיס. יכול להיות שהשתנה מאז, אין לי מושג.

האמת שרוב האנשים עם האישור הזה, הם דווקא כן ג'ובניקים..

לא אמרתי אחרת. אמרתי שרוב הג'ובניקים לא מקבלים אותו, לא שרוב מי שמקבל אותו לא ג'ובניק.

פורסם
  • מחבר

אז זהו,הבעייה היא שאני משובץ ליחדה כלל צהלית,אין לי מושג לאן,רק ביום הגיוס אדע לאן

לאן רוב הסיכויים שאני אלך?

תוכל לכתוב כאן קצת על חוקה צבאית?

פורסם

רוב הסיכויים ישר לקבן

ואחרי זה הביתה !

תפסיק אני לא מבין למה אנשים עונים לך אני ניכנס לדיון הזה רק כדי לראות האם זה יכול להתדרדר יותר וזה מצליח

תשמע אתה תותח@!

פורסם

ולגבי אילת-הנהגי אוטובוס לאילת באמת מבקשים מכל חייל שעולה לאוטובוס לאילת שיראה להם את הכרטיס ערבה הזה?כי הרי בתכלס הם לא יודעים אם הוא נוסע באמת לבסיס,אולי הוא סתם נוסע לעשות כייף באילת?

כרטיס ערבה זה כמו כרטיס ניקוב רגיל (לפחות היה בתקופה שלי), כמו שנהג אוטובוס לא יעלה בן אדם לאוטובוס מבלי שהוא ישלם לו או ינקב לו את הכרטיסייה, ככה נגד אוטובוס לא ייתן לחיל לעלות לאוטובוס לאילת מבלי לנקב את כרטיסיית ערבה. כמות הניקובים הוא מוגבל ולכן החייל לא יכול לבזבז את הכרטיסייה לנופש באילת.

פורסם
  • מחבר

הבנתי

וביום של הגיוס בבקום בשרשרת החיול אני כבר אדע לאן אני משובץ,או שרק אחרי הטירונות יגידו לי?

פורסם

לא חשוב.

פורסם
  • מחבר

רגע בעצם אם חייל נוסע ברכבת יותר ממה שהוא יכול בחודש מסויים,מה שקורה זה שהוא מחוייב להחזיר את כל הכסף הזה אחר כך לצבא???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים