עבור לתוכן

דיון מעניין-חיילים והנסיעות בתחבורה הציבורית בחינם

Featured Replies

פורסם

החמירו מאד את האכיפה לאחרונה של העניין הזה

• תגובות 77
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה? בחיים לא שמעתי על זה

תמיד נסעתי כמה שהייתי רוצה

אז לא עברת את מכסת הכרטיסים לחודש.

החמירו מאד את האכיפה לאחרונה של העניין הזה

תגדיר לאחרונה, לפני שנתיים וחצי~ ביחידה שלי בזמנו שפטו שלושה אנשים על זה, מת"ש של משהו כמו 200 שקל לכל אחד מהם לפי העלות המדוייקת של הכרטיסים המיותרים שהם הוציאו.

פורסם

כמה בערך זה המכסה לחודש?

פורסם

אני יודע שהמכסה זה 42 כרטיסים לחודש כי עברתי אותה באיזה חודש והגיע מייל למפקד ושלחו אותי לבירור אצל המ"פ בבסיס.

פורסם

לפני חודשיים בערך שלחו לבוס שלי מייל שהוצאתי 46 כרטיסים בחודש ולחייל קולגה שלי שהוא הוציא 52 כרטיסים

מי ששלח הייתה איזה רמ"דית שקר כלשהו בקרייה, הוא שלח לה מייל בחזרה שכל הנסיעות היו באישור ומתוקף התפקיד ובזה הסתיים הסיפור

תאמת יש נסיעות שלפעמים באמת צריך לנסוע ברכבת, אבל הרוב היו נסיעות למרפאה בקריה[וגם זה מותר לי, כי זאת הדרך היחידה להגיע לשם, לא ברכב פרטי].

ואם כבר הרכבת, אז בתחילת השנה קיבלנו את האישורי אזרחי החדשים[האדומים האלה] והם כרטיסים מגנטיים[כמו החוגר] אבל משום מה הרכבת לא מזהה אותם, מה שמעלה את השאלה - למה הם מגנטיים?[אני משער שבשביל למנוע זיופים אבל עדיין יש דרכים יותר קלות].

פורסם

^^

יכול להיות שהם אמורים לעבוד ושהם סתם דפוקים

אני מכיר הרבה מאוד אנשים שהחוגר שלהם גם לא עבד ברכבת, אלא הם היו צריכים להחליף אותו

פורסם
  • מחבר

מה זה מת"ש?

ומי סופר לכל חייל את מספר הכרטיסים שהוא הוציא החודש?

לגבי אוטובוסים-אם נשארתי סוף שבוע בבסיס,אני יכול לצאת על אזרחי ולעלות בחינם לאוטובוס?או שאין מצב כזה שאפילו שאני מראה לנהג ת'חוגר שלי והוא מבין שאני חיל?

ולגבי אילת-הנהגי אוטובוס לאילת באמת מבקשים מכל חייל שעולה לאוטובוס לאילת שיראה להם את הכרטיס ערבה הזה?כי הרי בתכלס הם לא יודעים אם הוא נוסע באמת לבסיס,אולי הוא סתם נוסע לעשות כייף באילת?

פורסם

תגיד בן אדם מאיפה אתה מביא את השאלות האלו?

תתגיס תבין ... מה הקטע?

ניראה לי המורים בבית ספר שנאו אותך חחחח

פורסם

לא חשוב.

פורסם

מה זה מת"ש?

משפט תשלום. זה מה שקורה כשחייל חייב כסף מסיבה כלשהי לצה"ל (איבד ציוד וכד').

ומי סופר לכל חייל את מספר הכרטיסים שהוא הוציא החודש?

מה זאת אומרת? יש תפקיד כזה. הם עוברים קורס של חצי שנה לספירת כרטיסים. :kopfpatsch:

(לחילופין' date=' כמו בכל מקום נורמלי, כנראה אחת מהתוכנות של השלישות בודקות את זה ומתריעות במקרה הצורך)

לגבי אוטובוסים-אם נשארתי סוף שבוע בבסיס,אני יכול לצאת על אזרחי ולעלות בחינם לאוטובוס?או שאין מצב כזה שאפילו שאני מראה לנהג ת'חוגר שלי והוא מבין שאני חיל?

מה לא ברור? חייל, ללא תעודת לוחם או אישור אזרחי, נוסע חינם על מדים בלבד. אתה לא צריך את המדים כדי להוכיח לנהג שאתה חייל, בשביל זה יש חוגר (יש כאלה שדורשים גם וגם). אגב, חייל גם בכלל לא אמור לצאת מהבסיס על אזרחי.

ולגבי אילת-הנהגי אוטובוס לאילת באמת מבקשים מכל חייל שעולה לאוטובוס לאילת שיראה להם את הכרטיס ערבה הזה?כי הרי בתכלס הם לא יודעים אם הוא נוסע באמת לבסיס' date='אולי הוא סתם נוסע לעשות כייף באילת?

[/quote']

כרטיס ערבה נועד לחיילים שגרים באילת ומשרתים במקום רחוק משם, או משרתים באילת וגרים במקום רחוק.

אין לי מושג אם נהגי אוטובוס תמיד דורשים את הכרטיס, אני מניח שכן. ולא, הוא לא יכול לדעת שהחייל לא סתם נוסע לעשות כיף באילת. אני בטוח שצה"ל/אגד יכולים לספוג את ה-100 חיילים ש"מנצלים לרעה" את כרטיס הערבה שלהם.

מת"ש = מש"קית ת"ש.

ולפני שתשאל:

מש"ק = מפקד שאינו קצין

ת"ש = תנאי שירות

אל תגיב בבקשה על נושאים שאתה לא מבין בהם. מש"קית ת"ש זה מש"קית ת"ש, לא מת"ש.

פורסם

אל תגיב בבקשה על נושאים שאתה לא מבין בהם. מש"קית ת"ש זה מש"קית ת"ש, לא מת"ש.

K.

פורסם
  • מחבר

חחחח זה הדבר הכי מוזר ששמעתי-קורס לספירת כרטיסים

אישור אזרחי זה לחיילים גו'בניקים?

למה שחייל לא יצא מהבסיס על אזרחי?אני אתן לך דוגמא:אם אני משרת בקרייה,שזה בדיוק מרכז ת"א,ומגיע יום שישי וכל החיילים באותו מקום איפה שאני משרת וגם אני כמובן אומרים בואו נצא לאיזה מועדון\פאב\מסעדה,אסור לנו לעשות את זה?

פורסם

אני מקווה שהבנת שהייתי ציני לגבי הקורס.

אישור אזרחי זה לתפקידים ספציפיים, או לאנשים שמשרתים בבסיסים ספציפיים. רוב הג'ובניקים לא מקבלים אישור כזה.

קודם כל, אם אתה משרת בקריה, אתה תצא הביתה כל יום. אתה לא תהיה בבסיס בערב (במיוחד בשישי), אלא אם אתה עושה שמירות (ואז אתה לא אמור לצאת מהבסיס בכלל). בעקרון אתה לא אמור לצאת מהבסיס או להיכנס אליו על אזרחי, אבל אני מניח שבערב לאף אחד לא ממש איכפת (לא יעמוד שום רס"ר ליד השער בשעה 21:00 כדי לבדוק שאנשים יוצאים על מדים).

לגבי יציאה מהבסיס על אזרחי/מדים, התכוונתי כשאתה הולך הביתה בסוף היום (אם אתה ג'ובניק) או בסוף השבוע.

פורסם

תנעול כבר את הדיון המיותר הזה מאחר שפותח הדיון הוא מלשב שאין לו מושג שחיילים חיים על 300 שח לחודש

פורסם

352 (לטוראים ג'ובניקים) אני מבקש

או משהו באיזור

כבוד! :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים