עבור לתוכן

מדריך: פתרון יצירתי למגבלת~3GB במע' 32-ביט - Ramdisk

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שיפור ביצועים תלוי באופן השימוש. בכלליות יהיה שיפור בכל מה שקשור למהירות קריאה\כתיבה וזמני גישה.

וכמובן נטרול חום\רעש\ויברציות של כונן קשיח.

לאמוד בדיוק\במספרים את השיפור בגלישה אני לא יכול.

ה-cache משמש לאכסון תוכן\תמונות שהיו בשימוש, ומאפשר לשלוף אותם מהכונן במידת הצורך

(למשל בגלישה לאתר שכבר היית בו - הקבצים הרלוונטים ישלפו מהכונן במקום שירדו מהאנטרנט מחדש)

ז"א השיפור יורגש בעיקר בטעינת אתר כלשהו שכבר ביקרת בו בעבר, כאשר רובו יטען מיידית מהזכרון.

עכשיו, זה לא שטעינה מהכונן הקשיח כל כך מעיקה בגלישה... אף אחד לא ממש סובל מאיטיות כונן בגלישה, זה לרוב מספיק מהיר כמו שזה...

אבל מה שבטוח - זה יותר מהיר עם ramdisk. צריך את זה ? לא ממש. נחמד שיש ? כן.

אבל אם למשל אתה מגדיר ramdisk כ-scratch disk של photoshop - אז השיפור יהיה משמעותי יותר, שכן הוא עובד הרבה עם הכונן.

• תגובות 49
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה עושה cache אני יודע אבל אם אני מבין נכון את הרעיון של מיקום ה-cache של FF או IE בRAMDISK לא קשורה למהירות אלא לעובדה שהוא נמחק בכיבוי המחשב ובכך מגביר את האבטחה - אף אחד לא יכול לראות מה ראית אחרי שכיבית את המחשב מכוון שהמקום הזה התנדף - הוא לא היה מעולם בדיסק ולכן לא משאיר עקבות.

פורסם
  • מחבר

אם אתה בוחר שלא לגבות את ה-cache בכיבוי, אז כן הוא יתנדף מה-ramdisk, אבל למחוק אותו אפשר גם ידנית ואוטומטית ביציאה מ-FF למשל,

ככה שאני לא רואה יתרון מיוחד מהבחינה הזאת של ניקוי מלבד אולי ניקוי זריז יותר, אבל זה כבר לא ממש רלוונטי לדעתי.

אם הוא משאיר עקבות על הכונן הקשיח גם לאחר הניקוי המאולץ, אני כבר לא יודע, לא התעמקתי בענייני האבטחה.

אני דווקא מגבה את ה-cache בכיבוי ע"מ לנצל את מהירות ה-ramdisk בטעינת דפים שביקרתי, גם לאחר האתחול...

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אחלה מדריך! :xyxthumbs:

שימושי ביותר במערכות 32bit

פורסם

מצויין, אבל למה להקפיץ דיון מלפני כמעט חצי שנה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים