עבור לתוכן

זיכרון מחשב

Featured Replies

פורסם

היי,

לפני חודשיים קניתי מחשב עם ליבה כפולה Q8200 בעל זיכרון של 4 ג'יגה.

כיום לאחר שימוש לא מסיבי במיוחד בכונן C כבר אין לי מקום להורדת תכנים כמעט . כשאני בודקת את המאפיינים של דיסק C רשום שיש בשימוש 28.7 GB ומקום פנוי 1.1 GB.

איך יכול להיות שלאחר תקופה כ"כ קצרה כבר אין מקום להוריד דברים נוספים למחשב ?

אני חייבת לציין שנראה לי שמי שהתקין לי את המחשב כנראה לא היה מומחה גדול כי המחשב הקודם שהיה לי היה הרבה יותר ישן והיה בו מקום להורדת הרבה יותר דברים.

יש למישהו מושג איך אני בודקת את כל הנושא הזה ?

תודה !

פורסם

אין לזה פתרון שאפשר להגיד סתם ככה..

פשוט תבדקי מה יש לך בHDD..

פורסם

הנתונים שנתת על המחשב לא רלבנטיים, את צריכה לבדוק איזה קשיח יש לך, ואיך הוא מחולק.

דעה רווחת בקרב הרבה טכנאים היא שכדאי תמיד לחלק את הקשיח ל2 חלקים, אחד למערכת ההפעלה ואחד לתכנים. ככה, אם צריך לפרמט את הקשיח, לא מאבדים חומר וזה חוסך לגבות. עכשיו זו גישה בסדר גמור, אלא שלא פעם מגזימים עם הרעיון ויוצרים מחיצה למערכת ההפעלה שהיא קטנה מדי, ואז המשתמש נתקע בחוסר נוחות.

מה גודל הקשיח שיש לך? אפשר לבדוק את זה ע"י כפתור ימיני של העכבר מעל האייקון של "המחשב שלי" ולבחור ב"ניהול" בחלון שנפתח לבחור ב"ניהול דיסקים". שם אפשר לראות את גודל הכונן הקשיח, ולראות אם בטעות לא הוקצה שאר השטח שבו למחיצה נוספת.

פורסם

נו אז מה הבעיה, תעבירי את כל ה"תכנים" שלך מכונן C לכונן D ותפני לך מקום לפני שיקרוס לך הווינדוס.

תנסי כמה שפחות לשמור דברים בכונן C, שזה אומר במקום לשמור דברים על שולחן העבודה וב"מסמכים שלי", לשמור אותם בכונן D.

ישן חדש זה לא משנה, העניין הוא שחילקו לך את הדיסק קשיח בצורה כזאת שבכונן C יש פחות מקום ממה שהיית רגילה.

אם זה ממש מהווה מטרד בשבילך, תחזרי לאותו טכנאי ותבקשי שיחלק לך מחדש את הדיסק קשיח.

יומטוב.

פורסם

את היית צריכה גם להגיד באיזו מערכת הפעלה מדובר(יש באג גדול בויסטה שפשוט לוקחת מקום בשפע מהHDD אז כדאי שנדע את זה), לגבי החלוקה, איזה כונן קשיח יש לך? 80 \ 160 כמה, דברים שכמה אנשים אמרו פה לגבי הגישה לחלוקה זה הכי נכון לפי דעתי לחלק ל2 כוננים אחד לתוכן ואחד למערכת ההפעלה אני עובד עם זה וזה לפי דעתי הגישה הכי טובה אבל היא לא עניינית אם יש למשתמש פחות מ80 ג'יגה HDD לפי דעתי.

פורסם
  • מחבר

היי

מסתבר ש"הטכנאי " שהתקין לי את המחשב בכלל לא ייצר מחיצה נוספת.

יצרתי עכשיו מחיצה נוספת בשם E ולשם הקצתי את כלשאר המקום הפנוי במחשב.

מצורף צילום , האם זה נראה לך בסדר ?

בבקשה תסתכל על הגודל של שני הכוננים CוE בתמונה , האם זה הגודל שאמור להיות או שזה אמור להיות גדול יותר ? אני קניתי מחשב בעל זיכרון של4 GB וע"פ מה שמופיע פה זה נראה פחות או שאני טועה ??

תודה רבה על העזרה

[attachment deleted by admin]

פורסם

תודה על ההיענות לחוקי הפורום.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים