עבור לתוכן

השתקת כרטיס מסך palit 9600Gt

Featured Replies

פורסם

הי

הרכבתי HTPC, עם כרטיס מסך palit nVidia geForce 9600GT 512Mb

http://www.skypc.co.il/pl_product~28620~8~0.htm

לאחר שקיבלתי אותו, גיליתי שהוא רועש מדי לסלון, והמקור העיקרי לרעש הוא כנראה כרטיס המסך.

יחד עם כרטיס המסך הגיעה תוכנה - vTune ששולטת בין השאר באוורור של הכרטיס, ומורידה אותו עד 40% (לא יודע מכמה). גם ב 40% הכרטיס רועש מדי.

מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה? עם השקעה נוספת או בלעדיה?

האם תוכנה אחרת תוכל להנמיך עוד את הסל"ד? האם זה בכלל כדאי (מבחינת חמום יתר של הכרטיס).

כרגע vTune מראה שהכרטיס ב 42 מעלות באופן קבוע. אין לי מושג אם זה מספר אמין.

אולי כדאי לי להשקיע בפתרון קרור אחר? אולי בכלל לנסות להחליף את כרטיס המסך?

פורסם

ניסית לדבר איתו? אולי משהו מציק לו??? קצת רגש :nono:

ועכשין לעניין, תוריד RivaTuner, תתקין.

אח"כ תלחץ על הכפתור הקטן ליד המילה Customize... העליון יותר, ואז על האפשרות השמאלית ביותר. למעלה תוכל לכוון את מהיות המאוורר. אם זה HTPC גם 30% יהיה בסדר.

פורסם
  • מחבר

אם זה היה אך ורק HTPC הייתי קונה כרטיס אחר ;)

המטרה היא כן לשחק מדי פעם, כך שנראה לי שאני רוצה להוריד את המינימום (אפילו ל 20% ?) אבל שאם הכרטיס מתחמם הוא יעלה את האוורור אוטומטי.

אם אפשר להשיג תוצאות טובות יותר בעבור השקעה קטנה (פחות מ 100 ש') אני גם אשמח לשמוע

פורסם

יש לך ב137ש"ח את הAC TWIN TURBO שמתאים לכרטיס הזה ומוריד את רמת הטמפ/רעש פלאים (מנסיון),מוכרים אותו גם בTMS וגם בSKYPC במחיר הזה פחות או יותר כמה שקלים.

קירור מעולה.

פורסם

פותח התרד יש לך בסטיקי מדריך להגדרת פרופילים..ככה הכרטיס מסך ישנה את הRPM לפי מה שמוגדר..

אם תגדיר RPM ידני...א גם במאמץ הוא לא ישתנה..

פורסם
  • מחבר

מעולה,

תודה על כל המידע.

אני אנסה את המדריך להגדרת פרופילים.

פורסם
  • מחבר

פותח התרד יש לך בסטיקי מדריך להגדרת פרופילים..ככה הכרטיס מסך ישנה את הRPM לפי מה שמוגדר..

אם תגדיר RPM ידני...א גם במאמץ הוא לא ישתנה..

אני מניח שהכוונה למדריך לתוכנה speedFan.

התחלתי לעקוב אחר ההוראות, אבל נראה לי שתוכנה לא תומכת בשליטה במאווררים של nVidia

מופיעה רק הטמפ'

צרפתי קובץ להודעה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

נסה את החלק הזה

(אגב, אני יודע שלא קשור אבל במקרה של כרטיסי אנוידיה אפשר לעשות את כל מה שרשמת עם nvidia system tools בהגדרת גראף

למהירות מאוורר ביחס לטמפ', ויצירת 2 חוקים להחלפת שעונים... למרות שלהרבה כרטיסים יש כבר 2d/3d switch מובנה למטרה זו)

פורסם
  • מחבר

הם התכוונו למדריך הזה

http://www.guru3d.com/article/rivatuner-20-fan-speed--overclock-guide/

בהצלחה

עבדתי עם המדריך הזה, כיוון שהוא מדבר על nVidia. בגדול המדריך הוא טוב, אבל מתייחס ל RivaTune 2.0 ואני הורדתי את 2.4, מה שהתגלה כמשמעותי. כשמגיעים לעמוד השלישי (ולמרות שיש חמישה עמודים - זהו השלב האחרון במדריך), המדריך שלח אותי מתוך תפריט "core temperature monitor data source setup" אל "core temperature threshold setup", שם הייתי אמור לקבוע באילו טמפרטורות המאוורר יעבור לאיזו מהירות. הבעיה היא, שהתפריט הזה כבר לא קייים יותר ב 2.4, במקום זה קיימת לשונית חדשה בתפריט הראשי בשם "Scheduler" שנותנת את אותה הפונקציונליות ועוד קצת.

דבר נוסף, בשלב ההתחלתי, שבו קובעים את אחוז התפוקה של המאוורר, גיליתי שהלוגיקה הפוכה, כלומר ב 100% המאוורר לא עבד בכלל, וככל שירדתי הוא עבד יותר ויותר מהר. כיוון שהאחוז המינימלי בתוכנה הוא 25%, המשמעות היא שאני לא יכול להפעיל את המאוורר ביותר מ 75%. מבחינתי אגב, זה די והותר, בעיקר מבחינת הרעש :)

לגבי המספרים שקבעתי בסוף - סתם שלפתי.

קבעתי שכשהטמפ' עוברת את ה 60 מעלות, המאוורר עובר ל 40% וכשעוברת את השבעים מעלות המאוורר עובר ל 75% (כאמור זה המקסימום)

בכיוון ההפוך קבעתי שכשהטמפ' יורדת מ 55 מעלות, המאוורר עובר ל 20% (שזו גם ברירת המחדל בעליה של המחשב)

מה דעתכם?

פורסם

אני חושב ש70 זה לא כזה גבוה הכרטיס יכול בכיף להגיע ל80

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים