עבור לתוכן

בעיה הזויה בפרמוט 1TB - רואה את הדיסק כ- 8GB (יש פתרון !!!)

Featured Replies

פורסם

קניתי 2 דיסקים חדשים של סמסונג של 1 TB כהכנה ל-RAID1 והתחלתי לפרמט אותם דרך חלונות בDISC MANAGEMENT. הכל טוב ויפה, אבל הדיסקים מזוהים (כל אחד בתורו) כ-7.87GB :nixweiss:

בביוס הדיסקים מזוהים כ-33MB (כן, זה לא טעות).

בפרמוט מהיר מופיע ההודעה the drive cannot be formatted.

אני לא בסדר או הדיסקים?

פורסם

הכי סביר שהם לא מוגדרים בהתאם בביוס

ודא שהם מוגדרים למצב LBA

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

אין לי שום גישה לLBA של הדיסקים בביוס - הם מוגדרים באפור.

אולי אני מפספס משהו - זה אמור להיות בCMOS, לא ?

פורסם

מה הדגם של הלוח אם שלך?

פורסם

הייתי מהמר על בעיה של חוסר תמיכה בדיסקים גדולים בכרטיס RAID/בקר שאליהם מחוברים הדיסקים.

פורסם
  • מחבר

ג'יגהבייט GA p35c ds3r[br]פורסם בתאריך: 2.06.2009 בשעה 01:06:45

הייתי מהמר על בעיה של חוסר תמיכה בדיסקים גדולים בכרטיס RAID/בקר שאליהם מחוברים הדיסקים.

קשה לי להאמין, כי הלוח אם (וכל המחשב) יחסית חדשים.

פורסם

הייתי מציע לשקול בכובד ראש עדכון ביוס, נראה לי שהוא פשוט ישן מידי. אבל לא לעשות את זה בעצמך אם אתה לא מבין בזה כי אתה יכול להרוס את הלוח בטעות. מומלץ לבקש מטכנאי לעשות את זה, וגם זה אחרי שבדקת את כל האופציות האחרות שלא נתנו לך פתרון לבעיה. לילה טוב.

דרך אגב תוכל לדעת אם הוא באמת ישן ע"י כניסה לביוס והתבוננות בחלקו העליון של המסך שם יופיעו שם החברה והשנים שלה כאשר השנה האחרונה שמופיעה היא גם שנת ייצור הרכיב. אמור להופיע לך שם 2007 - 1984 והביוס אמור להיות של החברה Award.

פורסם

הורדתי תחוברת של הלוח אבל היא לא מציאה (אין לה הרבה מידע על התפריטים

בביוס) בעקרון אתה צריך להכנס ל STANDARD CMOS FEATURES

ולבחור שמה תקשיחים אחד אחרי השני ולשנות את ה ACCESS MODE למצב LBA

הייתי מציע לשקול בכובד ראש עדכון ביוס, נראה לי שהוא פשוט ישן מידי. אבל לא לעשות את זה בעצמך אם אתה לא מבין בזה כי אתה יכול להרוס את הלוח בטעות. מומלץ לבקש מטכנאי לעשות את זה, וגם זה אחרי שבדקת את כל האופציות האחרות שלא נתנו לך פתרון לבעיה. לילה טוב.

שים לב לדגם של הלוח שלו^ הוא לא ישן בכלל

אם הוא היה לוח מלפני עשור אולי הייתי מסכים איתך

פורסם

גם אני מסכים שזה לא יעזור

יש בסטיקי מדריך לשחזור נפח המפעל, תנסה לפני שאתה ממשיך לשלבים הבאים.

פורסם

אני דיי בטוח שהביוס לא מזהה את הגיאומטריה של הדיסקים קשיחים

באופן נכון ולכן הם לא מזוהים בגודלם המלא,בגלל זה הצעתי לשנות למצב LBA

זה כנראה על CHS עכשיו

פורסם

כן, שינסה..

רק שלא ינסה את עדכון הביוס :screwy:

פורסם

למה לא? היום זה לא בעיה, כל עוד אין לך הפסקת חשמל באמצע. מורידים תוכנה מהאתר של היצרן של לוח האם (@BIOS אצל ג'יגהבייט - יש לי לוח דומה), היא כבר מורידה ביוס אחרון שהוא לא בטא, ומפלישה אותו על הלוח מתוך מערכת ההפעלה. אפשר גם לעשות את זה מתוך DOK, אם לא רוצים או לא סומכים על תוכנה, רק לזכור לשחזר קודם את כל ההגדרות בביוס לברירת המחדל שלהן, בשביל למנוע סיבוכים. מקווה שזה יפתור את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

האמת שכל הדיסקים נמצאים על AUTO.

חיפשתי קצת ברשת, ומצאתי שאני לא היחיד (כמה מפתיע :-[) שזה קרה לו.

אחד המדריכים הטובים שמצאתי http://forums.hexus.net/scan-care-hexus/136122-samsung-spinpoint-f-dt-hd103uj-capacity-error-3.html הביא אותי למצב כמעט מצוין, עד שקיבלתי את ההודעה Hard drive is not accessible or damaged in some way. Therefore factory capacitiy cannot be recovered. Please try to run this program on another platform.

פה אני נשברתי.

מה, אני צריך להתקין ויסטה בשביל HDD מ****ן ?

ניסיתי לשים את הACSESS MODE על LBA, עדיין אין שינוי.

פורסם

זו אכן בעיה ידועה, תנצל אחריות..

פורסם
  • מחבר

טוב, ישר מתחת לאף של סמסונג יש תוכנה באתר שלהם http://www.samsung.com/global/business/hdd/support/utilities/ES_Tool.html שפותרת את העניין במהירות וביעילות.

טוענים פלופי בדוס ומעלים תוכנה ESTOOL .

1 . נכנסים SET MAX ADDRESS

2. לוחצים על על RECOVER NATIVE SIZE

3. לא לשכוח PROCESS.

זהו.

17 שעות של עצבים ו3 דקות של עבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים