עבור לתוכן

המחשב קורס בצורה מוזרה במשחקים - (הדיון הקודם נמחק)

Featured Replies

פורסם

מצטער שאני שוב פותח דיון אבל הדיון הקודם נמחק. (הבעיה משתנה כל הזמן)

שלום,

כבר כמה בערך שנה המחשב שלי עושה את זה.

המפרט שלי :

כרטיס מסך : Albatron nVidia GeForce 8800GT 512MB - אמרו שבחנות אין לו אפשרות לבדיקת טמפרטורה, משהו מוזר.

מעבד : Intel C2D Dual Core 2.66

זכרונות : Corsair XMS2 2GB

ספק + מארז : Compucase HEC BA19 + ספק 550W של TrueSilent, משהו ג'נרי (הספק הזה הוא ספק חדש! הספק הקודם שלי היה 400W ג'נרי והבעיה הייתה גם אז).

לוח אם : Gigabyte GA-P35-DS3L

מסך : LG 226WTQ

המחשב לא עבר אוברקלוק ונוסף לו מאוורר קדמי לא מזמן.

עכשיו לבעיה -

כשאני נמצא הרבה זמן בתוך משחק מסויים

(לצורך העניין - Crysis, Unreal Tournament 3, Team Fortress 2, Insurgency, World of Warcraft)

ואפילו המצב מתדרדר לGTA San Andreas

כשאני משחק במשחק - בד"כ חצי שעה בערך או קצת יותר, כשזה מגיע למקום עם אקשן או שיש גרפיקה קצת יותר חזקה שצריך לטפל בה

המחשב קורס בצורה מוזרה, יש כמה דרכים שבהן הוא קורס -

*הוא נכבה לגמרי, גם המסך, כאילו היה קצר בחשמל (הוא מחובר לאל-פסק)

*המאווררים של המחשב עובדים והנורות עדיין דלוקות, המסך נכנס לPower Saving Mode (נורה חומה)

*אם לדוגמא שיחקתי במשחק, אז המשחק נתקע ומדי פעם יש מין ריבועים קטנים וכחולים על המסך.

כשאני משחק במשחק, אני גם מדבר עם חבר שלי בסקייפ, וכשהמחשב קורס (חוץ מזה שהוא נכבה לגמרי) והמסך שחור או שנתקע, אני עדיין מצליח לדבר עם חבר שלי ל2 דקות ואז אני כבר לא מצליח לשמוע אותו.

לפעמים כשאני מדליק את המחשב אז המסך לא מגיב, אני צריך לחכות 10 דקות לפני שאני מדליק את המחשב ואת המסך.

שלא תבינו לא נכון, המחשב מטפל בגרפיקה יפה מאוד! אין שום ירידות FPS.

אני חושב שזאת בעיית התחממות של רכיב מסויים, אולי כרטיס המסך? אני באמת לא יודע.

אשמח לעזרה ולמדריך לבדיקת טמפרטורות תוך כדי משחק

תודה :)

פורסם

נשמע כמו בעייה של התחממות באמת... אך יש מצב שזה גם זיכרון ולא בהכרח כרטיס המסך, אני רואה שיש לך 2 גיג'ה זיכרון ככה שזה לא אמור להוות בעיה אבל אולי צ'יפ אחד או אפילו שניהם בעייתיים.. בכל מקרה תנסה לעדכן דרייברים של כרטיס המסך בהכי חדשים שיש WWW.NVIDIA.COM , קודם מחק את הקודם אני ממליץ עם DRIVER SWEEPER תוכנה חינמית שמוחקת את כ-ל רכיבי הדרייבר מהמחשב לגמריי ובצורה בטוחה וחינמית ( עשה זאת ב SAFE MODE ) ואח"כ התקן את הדרייבר החדש מאתר NVIDIA.

זה יכול רק לעזור כמובן, אבל יותר סביר שזה בעיית חום, האם אתה שומע צפצופים לפעמים אחרי שהמשחב נתקע כשאתה מנסה להפעיל אותו מחדש?

תסתכל על כרטיס המסך שלך, האם יש לו מאוויר מתחתיו או גביש אלומיניום ?

אם זה מאורר בדוק אם הוא עובד בתקינות ואולי הוא ממש מלוכלך ולא יעיל, אני ממליץ לנקות את כל המחשב והמאווררים ניקוי יסודי מאבק ולכלוכים, בעזרת לחת אוויר או פיצנטה.

פורסם
  • מחבר

למען האמת המחשב עבר משהו כמו 10 פירמוטים, ובכל פירמוט שמתי את הדרייבר האחרון והפעלתי את המשחק, זה עדיין קרה.

אם אני אלך לתכנאי ואשים את המחשב שלי שם, הגיוני שזה יסתדר? אני פשוט לא יכול לשחק אפילו World of Warcraft, זה קורס משהו כמו 5 דקות אחרי שאני נכנס למשחק.

מה שכן תהיה בטוח שזאת בעיה חומרתית במחשב, ניסיתי להחליף מסך, לפרמט, להחליף ספק... אז זה יכול להיות אפילו לוח-האם...

עשיתי גם ניקיון פנימי עם שואב אבק, ניקוי יסודי מאוד.

עם איזו תוכנה אני בודק טמפ' דרך המשחק?

פורסם

יש שלושה אופציות שאחת מהם נראית לי הכי ריאלית - בגלל שמדובר בתקיעות רק שמתחיל משחק ולא בכל זמן נתון - אני שולל את הלוח וכנראה מדובר או בזכרונות או ב כרטיס מסך - על מנת לשלול את הזכרונות נסה לפתוח המון תוכנות וחלונות באותו הזמן וראה אם המשחב קורס אחרי חצי שעה - שעה. אם לא אז מדובר בכרטיס מסך, או שהוא מתחמם או שהוא פגום.

בכל מקרה - ניקוי עם שואב אבק זה ממש לא יסודי - פעם ניקיתי עם שואב אבק וחשבתי שניקיתי, לקחתי את המשחב בהמלצת חבר למוסך של אב אשלי והשתמשתי בלחץ אוויר - לא תאמין כמה אבק וגי'פה יצא מהמאוורים של הלוח המעבד וכל השאר - פשוט המון ואכן זה עזר למחשב להתקרר.

לגבי בדיקת החום בזמן הפעלת תוכנה או משחק תבדוק בגוגל אין לי מושג.. בכל מקרה נשמע בעעית חום - אם יש לחבר שלך או משהו מערכת קיקור או מאווררים טובים נסה להתקין אותם ולראות את התוצאה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני בהחלט אנסה לחץ אוויר, והפעלתי דיי הרבה פעמים המון תוכנות, אפילו כשהמחשב היה עמוס מאוד הוא פעל יפה... זה קורה רק במשחקים.

פורסם
  • מחבר

אשמח לעוד תגובות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים