עבור לתוכן

מהירות נמוכה עד מוזרה במערך SSD - RAID 0

Featured Replies

פורסם

אבל דווקא בהעתקה הנ"ל זה אמור להוות יתרון, לא חסרון. בכ"מ היות שהSEEK TIME הוא כמעט לא פקטור בכונני SSD נראה לי שכדאי להעדיף

STRIPים קטנים יותר, לא?

פורסם
  • מחבר

אמממ האמת שאני לא הכי שולט בעניין אבל כשהגדרתי את ה RAID היה רשום שם להגדיר strip נמוך לצרכים של שרתים ו strip גבוהה לעריכת ווידאו - בדיוק ככה, ואני משתמש בזה לעריכת ווידאו אז. . .

ניראה לכם שאני צריך לנסות להגדיר את ה RAID עם strip קטן יותר ?, אם כן של כמה אתם ממליצים ?..

בנוסף אני אנסה עכשיו לעשות את ה alignment ולבדוק את הגירסה ( למרות שזה ניראה לי דיי מסובך ולא כל כך הבנתי מה קראתי שם - אני מקווה שזה יעבור בשלום )..

תודה בנתיים, אני אעלה עידכונים בקרוב..

מתן.

פורסם

כפי שכתבתי קודם - ההמלצות האלו רלוונטיות יותר להרדדיסקים רגילים ופחות לSSD (אבל זה מוסיף קצת גם בSSD).

פורסם
  • מחבר

אוקיי..

ואם זה לא יפתור את הבעיה אז ?!.. אכלתי אותה ?..

יכול להיות שזה משהו בלוח ?, בבקר ?..

:s07:

פורסם

התקנת את ה-SSD על בקר ה-Marvell

פורסם
  • מחבר

אז ?.. לקנות בקר חדש ?..

המלצה לבקר ?.

תודה,

מתן.

פורסם

אמממ האמת שאני לא הכי שולט בעניין אבל כשהגדרתי את ה RAID היה רשום שם להגדיר strip נמוך לצרכים של שרתים ו strip גבוהה לעריכת ווידאו - בדיוק ככה, ואני משתמש בזה לעריכת ווידאו אז. . .

ניראה לכם שאני צריך לנסות להגדיר את ה RAID עם strip קטן יותר ?, אם כן של כמה אתם ממליצים ?..

Strip גבוהה מתאים כאשר אתה משתמש ב Raid לעיבוד קבצי מולטימדיה, ולא למערכת הפעלה.

אם אתה משתמש בהם רק למערכת ההפעלה, אז עדיף להגדיר Strip של 32K. אם זה גם וגם, אז אולי לעלות ל 64K. אבל מעבר לזה עדיף קודם לייצב את המערכת ואז לבדוק את ההבדלים מבחינתך (מה שאומר הרבה התקנות, לא נעים).

אז ?.. לקנות בקר חדש ?..

המלצה לבקר ?.

תודה,

מתן.

בוא אני אמליץ לך לנסות ככה:

1. נקה את ה bios של המחשב (קרא בחוברת של הלוח אם איך לעשות זאת).

2. תעלה את המחשב, ותגדיר את ה Sata במקום IDE ל RAID/IDE או RAID.

3. תעלה את המחשב, ואז תגדיר מחדש את ה raid דרך ה Intel Matrix (לחיצה על Ctrl+I בזמן עלית המחשב).

4. בתחילת התקנת ה windows, תבקש שיבוצע איפוס מלא לכל מערך ה raid. אם ה windows מציג לך partition כלשהו שמפורמט כבר, אז תמחוק אותו, תיצור חדש ותבקש מהמחשב למחוק אותו. זאת בהנחה שאתה מתקין windows 7 או Vista. בשביל XP זה כבר מסובך יותר.

תנסה בהתחלה לעבוד עם Raid של שני כוננים בלבד, ותראה איך המערכת מתנהגת.

אם אתה מצליח לייצב אותה, אז תעבור ל 3.

בנוסף, תנסה לבדוק מה הקושחה של הדיסקים.

You can find out which firmware you are running from your computers BIOS, or by looking at the device properties in your operating systems equivalent of device manager.
פורסם

אני ממליץ לך להמשיך לחפש פתרונות לפני שאתה הולך לקנות בקר יעודי. זוהי טכנולוגיה חדשה (שכבר כמעט מנצלת את מלא התקן של SATA2)

ולרוב האנשים אין מספיק ניסיון לייעץ בעניין.

פורסם

אני שותף לבעיה כמו שלך

גם לי יש בעיות בביצועים של הרייד ואני מחפש חלופה

הינה ביקרות שקראתי על הורטקס ברייד 0

תיראה את הביצועים עם ובלי רייד 0

וזה על בקר של הלוח

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=318&Itemid=60&limit=1&limitstart=7

פורסם

אני קיבלתי ביום חמישי סוף סוף את ה OCZ Vertex 30GB שלי. שניים אשר רצים ב Raid-0 עם stripping של 32K.

הם משמשים למערכת ההפעלה ולכמה תוכנות.

שניהם הגיעו עם firmware של 1.10. עשה לי קצת בעיות לעלות ל 1.30 אז ויתרתי לבינתיים.

בנוסף לא עשיתי שום write test כיוון שיש את מערכת ההפעלה עליהם.

התוצאות של everest disk benchmark הן:

Linear Read -

מינימום 300, מקסימום 493, ממוצע 444.

Random Read -

מינימום 175, מקסימום 758, ממוצע 334.

Buffered Read -

מינימום 356, מקסימום 458, ממוצע 449.

Average Read Access -

מינימום 0.10, מקסימום 0.13, ממוצע 0.11.

כיוון שמערכת ההפעלה רצה עליהם ובדיקות נעשו תוך כדי חיפוש מסעדה להיום בערב, הייתי אומר שהביצועים מגיעים מספיק קרוב למה שראיתי במבחנים.

כך שאני מרוצה מאוד מהדיסקים האלו.

אישית, לדעתי יש שתי אפשרויות.

או שהקושחה של הדיסקים שלכם נמוכה מדי, וחייבים לעדכן.

או שהבקר על הלוח אם שלכם פשוט לא מסוגל להתמודד עם הדיסקים האלו.

או שניהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים