עבור לתוכן

המלצה על נתב

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב,

בקרוב אני מתכוון לקנות מחשב חדש.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=411437.0

אני רוצה לקנות נתב כדי לאפשר גלישה לשני המחשבים וכדי לאפשר שיתוף קבצים ביניהם (האחרון רצוי אבל לא חובה). חשוב לי שהוא יהיה מאובטח כדי שרק שני המחשבים הללו יוכלו לגשת לרשת.

1. על איזה נתב אתם ממליצים?

2. האם אוכל להתקין אותו בעצמי? אין לי שום ידע בנושא אז אם ההתקנה היא לא פשוטה מאד כנראה שאזדקק לעזרתו של בעל מקצוע. או שאולי יש מישהו מאזור ראש העין/פתח תקווה.....

3. על המחשב הישן יש חלונות XP. על החדש אני מתכוון להתקין אובונטו. זה עלול ליצור בעיות?

תודה מראש?

פורסם

אם אתה מתכוון ב"רק שני המחשבים הללו יוכלו לגשת לרשת" שהוא יהיה מאובטח בחיבור האלחוטי, אין הבדל בין הנתבים. אבטחת הרשת האלחוטית תלויה בהגדרות שאתה מכניס, לביטחון מקסימלי - WPA/WPA2 עם מפתח הצפנה של לפחות 20 תוים. יש מידע נוסף בנושא בסטיקי.

לגבי נתב ממולץ, זאת שאלה של שימושים ותקציב. לדעתי הנתב הכי טוב היום לקנות בארץ מבחינת יחס עלות/תועלת הוא הBR-6542N של אדימקס, יש גם האומרים שהDIR-615 של D-LINK. עם האחרון יש לי פחות נסיון, אבל מבחינת ביקורות הוא מציג ביצועים דומים. כמו כן, המצדדים בו הם אנשים שיודעים על מה הם מדברים :). אני הייתי הולך על הזול מבינהם מאיפה שנוח לך לקנות. שניהם אמורים לעלות באזור ה300 ש"ח פלוס מינוס.

לגבי התקנה, התשובה היא כן, לא צריכה להיות לך שום בעיה להתקין כל נתב לבד בעזרת המדריך המצורף. לגבי הגדרת המחשבים לשיתוף קבצים, זה גם לא צריכה להיות בעיה מיוחדת עם יש לך רקע סביר במחשבים. מה גם שלזה יש מדריכים טובים.

כמו כן, אין בעיה לשתף קבצים בין וינדוס לאובונטו בעזרת samba.

בכיף?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה הממצה.

פורסם

לדעתי

BR-6542N

פורסם
  • מחבר

זה מוזר. חיפשתי אותו ב-ZAP ובגוגל (עם המילה מחיר ועם ש"ח) ולא קיבלתי שום תוצאות. את ה-DIR-615 מצאתי ללא בעיות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. אני אלך עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים