עבור לתוכן

HD4870 לא שורד 65 מעלות

Featured Replies

פורסם

הכרטיס מסך גרסת TOXIC ועל 820MHZ לליבה ו1100 לזכרון

מריץ 3DMARK בלי בעיה בATITOOL אין ארטיפקטים CRYSIS וGTA IV בלי בעיה

במנוחה הוא בערך 44-48 מעלות על 35% מאוורר ובמאמץ במשחק רגיל לא מגיע ל60 בדר"כ

עשיתי בדיקה בOCCT בGPU ואחרי 2 דקות הוא הגיע ל65 ואז כתוב DISPLAY DRIVER STOPPED RESPONDING AND HAS RECOVERED

פעם כשהמאוורר לא פעל והוא היה על 60 במנוחה הוא הגיע ל75 מעלות בערך במאמץ ולא קרה כלום

מה יכולה להיות הסיבה ? =/

פורסם

הסיבה יכולה להיות וזה לא הפתעה, הOCCT מפעיל לחץ כל כך חזק על הכרטיס והוא פשוט לא שורד את זה ונופל.

פורסם
  • מחבר

תודה על המאמר כבר חשבתי שנדפקתי :s07:

מוזר שדווקא כרטיס חזק כמוהו לא ואני רואה 8800GT שעוברים את זה בהצלחה

לא קראתי/הבנתי שם יותר מידיי אם תוכל להסביר למה זה לא שורד?

פורסם

לפי הנאמר מדובר בליקוי בדגמים 4870/4890 עם Reference PCB (כרטיס מקורי של AMD/ATI, ולא אחד שעבר מודיפיקציה ע"י יצרנית)

דובר על חולשה בתהיליכי הספקת המתח בכרטיסים אילו. ככל הנראה הבעייה מופיעה כשמגיעים לזרם 82-83 אמפר על מייצבי המתח (VRM).

ניתן למדוד זרם זה בעזרת RivaTuner. כל המידע המפורט בקישור.

מדובר במעמס מקסימאלי יוצא דופן (לשם כך נועדה הבדיקה). לא ידוע לי על שום משחק שמסוגל לאמץ את הכרטיס ברמות האילו נכון להיום.

לומר שנידפקת אני לא יאמר. אבל עצם העובדה שישנה בעייה כזאת לכולם זה לא מפחית מערכה.

מה שבטוח, ATI ידאגו שהכרטיס שלך לא יגיע למאמץ שכזה ע"י עיקוב ביצועים (ההפך מאופטימיזציה) בדריבר ליישום הספציפי.

הם מודעים לעניין לפחות מאז הקריסות ב-furmark (והספיקו "לסרס" אותו מאז catalyst 8.8 ) -

אותו הדבר כנראה וכנדרש יעשה עם OCCT בדריבר הבא. אני לא חושב שישנה סיבה ממשית לדאגה, אבל בינתיים עדיף שתמנע מ-OCCT

פורסם

אין לי שום בעיות בכרטיס שלי בOCCT והטמפרטורה במאמץ לא עוברת את ה60 - כמו כן אני אם קירור סטוק של GIGABYTE ואתה אם TOXIC שזה נשמע לי מוזר שההבדל בין הטמפרטורות שלנו כזה גבוהה - דווקא יש לך מארז טוב , אולי בעיה בסירקולציה ?

פורסם
  • מחבר

לפי הנאמר מדובר בליקוי בדגמים 4870/4890 עם Reference PCB (כרטיס מקורי של AMD/ATI, ולא אחד שעבר מודיפיקציה ע"י יצרנית)

דובר על חולשה בתהיליכי הספקת המתח בכרטיסים אילו. ככל הנראה הבעייה מופיעה כשמגיעים לזרם 82-83 אמפר על מייצבי המתח (VRM).

ניתן למדוד זרם זה בעזרת RivaTuner. כל המידע המפורט בקישור.

מדובר במעמס מקסימאלי יוצא דופן (לשם כך נועדה הבדיקה). לא ידוע לי על שום משחק שמסוגל לאמץ את הכרטיס ברמות האילו נכון להיום.

לומר שנידפקת אני לא יאמר. אבל עצם העובדה שישנה בעייה כזאת לכולם זה לא מפחית מערכה.

מה שבטוח, ATI ידאגו שהכרטיס שלך לא יגיע למאמץ שכזה ע"י עיקוב ביצועים (ההפך מאופטימיזציה) בדריבר ליישום הספציפי.

הם מודעים לעניין לפחות מאז הקריסות ב-furmark (והספיקו "לסרס" אותו מאז catalyst 8.8 ) -

אותו הדבר כנראה וכנדרש יעשה עם OCCT בדריבר הבא. אני לא חושב שישנה סיבה ממשית לדאגה, אבל בינתיים עדיף שתמנע מ-OCCT

תודה על ההסבר

ומתן כנראה הבדיקה בOCCT יוצאת דופן (בטוח) בIV , CRYSIS וכו' אני בדר"כ על 58 מעלות

פורסם

הכרטיס שלי עבר שעה בדיקת GPU בOCCT3.1 עם אוברקלוק של 150 לליבה ו700 לזיכרון

והוא רפרנס, לא מבין על מה אתם מדברים בכלל

פורסם

אין קשר למעלות במקרה הזה. ומדובר על OCCT בגרסא 3.1.

lol_minbet, לפי מה אתה בטוח שלכרטיס שלך reference pcb ? יש לך powercolor והם מייצרים גם custom pcb לכרטיסי ה-4890 .

Cards like PowerColor 4870PCS+ are NOT affected, as they are custom design.

גם גרסאות ה-PCS של 4890 הן עם custom pcb אבל אני לא בטוח לגבי הגרסאות ה"רגילות" שלהם.

אם בכל זאת יש לך reference pcb, כנראה שאתה לא בודק כראוי:

* Enable Fullscreen Mode

* Disable Errorcheck Mode (comparing images is NOT effective)

* Use a High resolution. Preferably the native resolution of your screen (i.e. 1680x1050 for a 22" LCD, etc)

* Shader Complexity 3 for HD4XXX cards

בקיצור, אתה לא חייב להבין על מה מדובר... זה גם לא צריך לשנות לך ביומיום, אם הבעייה קיימת או לא בכרטיס שלך.

הבעייה אושרה ע"י בדיקות מקצועיות במעבדות, גם באתרי ביקורת וגם ע"י יוצר התוכנה (שבעצמו בדק 10 כרטיסים עם שלל ספקי כוח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים