עבור לתוכן

הארד דיסק של WD בגודל 160GB שהחליט לשבוק... קיים סיכוי להציל ממנו משהו?

Featured Replies

פורסם

ההארד דיסק בן 3 וחצי שנים והחליט אתמול להפסיק לעבוד.

הדלקתי את המחשב וראיתי סיסטם פיילור... (זה הכונן שעליו מותקנת מערכת ההפעלה והביוס כן מזהה אותו).

קניתי היום הארד דיסק חדש והתקנתי עליו וינדוס. ברגע שחיברתי את ההארד דיסק התקול (לא בתור ההארד דיסק הראשי כמובן) אז הוינדוס לא עלה (נעצר בשלב שיש את הסמל של וינדוס והפס של XP רץ מתחת)

זה קרה גם במחשב המקורי שממנו יצא ההארד דיסק הזה וגם בעוד מחשב, כשבשניהם הביוס מזהה את ההארד דיסק...

יש לי גם מתאם SATA TO USB אבל אני חושש קצת לנסות אותו כי ההארד דיסק הזה היה מחולק ל 2 מחיצות ואני מפחד שזה יעשה בלאגן אם אני אחבר את ההארד דיסק דרך המתאם... (יש לי ממה לחשוש או לא? פשוט אין לי נסיון עם חיבור הארד דיסק מחולק עם מתאם כזה)

ההארד דיסק הוא בחיבור SATA ובגודל 160GB. אם תגידו שזה משנה אני אבדוק גם את הדגם....

אני שואל אם לדעתכם יש משהו שאפשר לעשות כדי לפחות להוציא ממנו את החומר שהיה עליו? (ובלי לפנות לחברות שחזור... )

תודה רבה...

דרך אגב,

מהיום שהתחלתי להתעסק עם מחשבים עברו אצלי בערך 12 הארד דיסקים (לא זוכר מספר מדוייק ... קיים סיכוי סביר שזה יותר מ 12...)

4 של WD (כששניים מהם שבקו חיים.... אחד מהם זה ההארד דיסק שבגללו פתחתי את הנושא הזה)

והשאר של SEAGATE. כל הסגייטים עובדים עד היום (כולל אחד בגודל של 13 ג'יגה ;D) וזה למרות שיש לי את אחד הסיגייטים ה"נגועים"

באמת לא ברור לי למה WD נחשבים אמינים יותר.. או שסתם יש לי מזל נאחס עם WD :nixweiss:

פורסם

תנסה עם הכבל, אין שום קשר בין החיבור למחיצות.

WD וסיגייט נחשבים באותה רמת אמינות (מלבד סדרות בעייתיות ספציפיות). כנראה שיש לך מזל נאחס עם הWD. מתוך עשרות WD שעברו אצלי

אחד שבק חיים (והוחלף במסגרת האחריות). הוא היה שייך לסידרת ה4.2 גיגה הידועה לשמצה.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי גם בעזרת מתאם ה USB.

בשני המחשבים המחשב מודיע על חומרה חדשה, כותב אפילו את הדגם של ההרד דיסק ומודיע לי שהחומרה החדשה מוכנה לשימוש.... רק ש"במחשב שלי" לא מופיע שום הארד דיסק חדש :-\

אשמח לעצות מה לעשות (אם יש כאלו ???)

פורסם

החומרה החדשה מוכנה לשימוש?

אבל בפוסט הראשון שלך אמרת שהמערכת לא עולה כשאתה מחבר את ההארדיסק הישן.. ::)

אם מה שאמרת נכון אז תבדוק מה המצב שלו ב-Disk Management.

אתה יכול לנסות להציל את המידע עם תוכנה לשחזור נתונים.

פורסם
  • מחבר

החומרה החדשה מוכנה לשימוש?

אבל בפוסט הראשון שלך אמרת שהמערכת לא עולה כשאתה מחבר את ההארדיסק הישן.. ::)

אם מה שאמרת נכון אז תבדוק מה המצב שלו ב-Disk Management.

אתה יכול לנסות להציל את המידע עם תוכנה לשחזור נתונים.

אני אבהיר את מה שאמרתי.

אם אני מחבר את ההארד דיסק בחיבור SATA הפנימי אז המחשב נתקע ולא עולה.

אני אני מחבר אותו בחיבור USB בעזרת מתאם SATA TO USB הוא כותב "החומרה החדשה מוכנה לשימוש" אבל אני לא רואה בכלל את הכונן...

באם אני מריץ את MANAGE של וינדוס בזמן שהכונן הזה מחובר ה MANAGE לא עולה בכלל...

לגבי תוכנות - תוכל לתת לי המלצות על תוכנות טובות לשחזור (גם תוכנות לא חינמיות).

תודה

פורסם

יש בסטיקי כוננים קשיחים ויש גם בסטיקי תוכנות שבפורום תוכנה.

פורסם
  • מחבר

אני מנסה כרגע את אחת התוכנות המומלצות מהסטיקי בפורום הזה והזמן המתנה בשביל ה" Quick Diagnostic" הוא 20 שעות...

זה תקין?

תודה

פורסם

בשביל מה האבחון? תקפץ ישר אל שחזור המידע.

פורסם
  • מחבר

ברגע שאני לוחץ על שחזור הוא פותח לי את החלון הזה...

פורסם

איזה חלון? איפה הסקרין שוט?

בכל אופן אני ממליץ על getdataback

הצילה אותי הרבה פעמים

פורסם
  • מחבר

כרגע אחת מתוכנות השחזור עובדת (ברצף!!!) מיום שישי בלילה עד עכשיו וצפוייה לסיים רק מחר בערב (במקרה הטוב)

למען האמת אני לא ממש בונה על זה כי הזמן שזה עובד נראה לי ממש ממש מוגזם, אבל מצד שני אין לי גם מה להפסיד...

אם איכשהו בטעות היא תצליח להציל משהו אני איידע אתכם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים