עבור לתוכן

רשת חוטית בין 3 מחשבים

Featured Replies

פורסם

אהלן

עד היום הייתי מחובר ברשת חוטית בין 2 מחשבים, מחשב ולקוח, קל ופשוט.

עכשיו אני רוצה לחבר מחשב שלישי לרשת חוטית, איך אני עושה את זה?

פורסם

יש שתי שיטות:

1) אם יש לך באחד המחשבים שני כרטיסי רשת, אתה מחבר את המחשב הזה לשניים האחרים - כל אחד מול כרטיס אחר (לא לשכוח להקצות כתובות IP שונות ולרכוש כבלי רשת מוצלבים).

שיטה זו לא ממומלצת, אבל היא (כנראה) הזולה ביותר... (עלות כרטיס רשת נוסף).

2) שימוש ב- router - לרכוש התקן חיצוני שמשמש כ"מרכזייה" לרשת (בד"כ עד 4 מחשבים) + יכולת להתחבר למודם וממנו לאינטרנט.

אפשר לרכוש router אלחוטי (וכן כרטיסי רשת אלחוטיים - wifi) וכך נמנע הצורך בכבלי רשת + יכולת להוסיף מחשבים נוספים.

עלות router אלחוטי היא כ- 150-200 שח - תלוי בחנות ובדגם.

פורסם
  • מחבר

מתג, כשכל מחשב מחובר אליו עם כבל רגיל (לא מוצלב) יעבוד?

פורסם

כמובן...

למעשה גם hub יספיק לרשת קטנה שכזו (למרות חסרונותיו), כל עוד אתה לא מתכנן להעמיס את הרשת עם תעבורת מידע גבוהה...

ומה עם אינטרנט? יש לך דרך אחרת להתחבר?

פורסם

שאמרת בהודעה המקורית "רשת חוטית, אני מניח שלא התכוונת רק שיתוף משאבים, אלא שיתוף אינטרנט (כמו שיש לך עכשיו):

ICS - מחשב אחד משמש כשרת, והשני כלקוח המתחבר דרכו לאינטרנט.

כמובן שהחסרונות של צורת החיבור הזאת הם ברורים ואין צורך לציין אותם.

מה שאתה רוצה לעשות עכשיו, זה רשת ICS עם 2 מחשבים שיחוברו לאינטרנט דרך מחשב שלישי, ולפי מה שידוע לי, זה בלית אפשרי (שמישהו יתקן אותי אם אני טועה).

מה שאתה כן יכול לעשות, זה לשלוף מהארון Hub, ולחבר אל השרת את 2 המחשבים (אם אין לך Hub' אז לא משתלם לקנות - פשוט תקנה נתב).

ההמלצה שלי היא לרכוש ראוטר פשוט (ללא יכולות אלחוטיות אם אתה לא צריך, למרות שנחמד שיש אופציה כזאת) ולהנות מרשת מתפקדת במלואה ללא שום תלות של מחשב אחד באחר.

ב-100-200 ש"ח יענה על כל הצרכים שלך, אתה לא צריך יותר מזה (למרות שקיימים נתבים בטווחמחירים הרבה יותר גבוהה, בעלי פיצ'רים הרבה יותר מתקדמים, אבל אין לך צורך ביותר מזה.

BR-6104K ב-100 ש"ח בערך הוא דוגמא לנתב קווי טוב שיש לי ניסיון אישי איתו, לנתבים מומלצים נוספים:

http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm

פורסם

מה שאתה רוצה לעשות עכשיו, זה רשת ICS עם 2 מחשבים שיחוברו לאינטרנט דרך מחשב שלישי, ולפי מה שידוע לי, זה בלית אפשרי (שמישהו יתקן אותי אם אני טועה).

זה אפשרי אבל קצת (או הרבה) חסר טעם...

השיטה היא להפוך את אחד המחשבים למעין ראוטר - כלומר במחשב הזה יהיו מס' כרטיסי רשת - אחד לכל "client" שמחובר אליו + חיבור לאינטרנט (דרך כרטיס נוסף או usb) שיאופשר לשימוש שאר המחשבים...

כשמדובר בשני מחשבים אני עוד יכול איכשהו להבין את שיטת החיבור הזו (על כל כאב הראש שהיא גורמת), אבל למס' גדול יותר זה הופך לבדיחה אחת גדולה...

לגבי hub או switch - לדעתי אין טעם להשתמש בהם (גם אם קיים אחד בארון) וזאת לאור העובדה שהראוטרים מאפשרים חיבור למודם בצורה קלה מאוד, יתרון האבטחה הנוספת שהם נותנים (firewall) ומחירם הנמוך (במיוחד אלו שאינם אלחוטיים)

פורסם

זה אפשרי אבל קצת (או הרבה) חסר טעם...

השיטה היא להפוך את אחד המחשבים למעין ראוטר - כלומר במחשב הזה יהיו מס' כרטיסי רשת - אחד לכל "client" שמחובר אליו + חיבור לאינטרנט (דרך כרטיס נוסף או usb) שיאופשר לשימוש שאר המחשבים...

אבל שמדובר ב-3 מחשבים שבסופו של דבר אמורים כולם לפתקד כעמדות עבודה, זה לא ממש מציאותי (וזה גם לא ICS, אלא תחילף לראוטר).

למרות שאם שוכב לך איזה P1 שוכב בפינה, אתה יכול להתקין עליו FREESCO ולחסוך את ההוצאה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על עזרתכם.

כמובן...

למעשה גם hub יספיק לרשת קטנה שכזו (למרות חסרונותיו), כל עוד אתה לא מתכנן להעמיס את הרשת עם תעבורת מידע גבוהה...

ומה עם אינטרנט? יש לך דרך אחרת להתחבר?

מה הכוונה? אני לא יכול לשתף אינטרנט עם מתג\רכזת רשת?

שאמרת בהודעה המקורית "רשת חוטית, אני מניח שלא התכוונת רק שיתוף משאבים, אלא שיתוף אינטרנט (כמו שיש לך עכשיו):

ICS - מחשב אחד משמש כשרת, והשני כלקוח המתחבר דרכו לאינטרנט.

כמובן שהחסרונות של צורת החיבור הזאת הם ברורים ואין צורך לציין אותם.

מה שאתה כן יכול לעשות, זה לשלוף מהארון Hub, ולחבר אל השרת את 2 המחשבים (אם אין לך Hub' אז לא משתלם לקנות - פשוט תקנה נתב).

ההמלצה שלי היא לרכוש ראוטר פשוט (ללא יכולות אלחוטיות אם אתה לא צריך, למרות שנחמד שיש אופציה כזאת) ולהנות מרשת מתפקדת במלואה ללא שום תלות של מחשב אחד באחר.

ב-100-200 ש"ח יענה על כל הצרכים שלך, אתה לא צריך יותר מזה (למרות שקיימים נתבים בטווחמחירים הרבה יותר גבוהה, בעלי פיצ'רים הרבה יותר מתקדמים, אבל אין לך צורך ביותר מזה.

BR-6104K ב-100 ש"ח בערך הוא דוגמא לנתב קווי טוב שיש לי ניסיון אישי איתו, לנתבים מומלצים נוספים:

http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm

HUB (רכזת רשת?) עדיין עולה פחות מכל נתב, במה הוא פחות טוב?

פורסם

אתה באמת מוכן לוותר על הנוחות שבראוטר בשביל לחסוך את ה-30 ש"ח הפרס מחירים בינו לבין Hub ?

אני ממליץ לך לקרוא פה על ההבדילם בין Hub, Switch ו-Router:

http://www.netcheif.com/Articles/HSR/HSR.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים