פורסם 2009 במאי 2216 שנים רציתי לדעת אם הדברים האלה שווים משהו.יש לי נייד של דל שיושב בבית הרבה, בדירת סטונדטים בכלל לא מאובטחת בב"ש. אפשר להכנס מהגג ברגע (אין סורגים...) וגם ה'פלדלת' כנראה לא משהו.ראיתי שיש מבחר די גדול של מנעולים ותהיתי מה אנשים פה חושבים על זה.זה מתחיל במנעולים מצחיקים ב-4$ מ-DealExtreme ונגמר בכל מיני דברים שעולים 400 ש"ח בזאפ.גם היקרים ביותר הם בסה"כ כבל של 3-4 מ"מ שאפשר לחתוך - כנראה שהמתכת והציפוי עדיין טובים משמעותית. אבל מי שרוצה לקחת ייקח לא? בכל מקרה המטרה היא בעיקר להרתיע, שאם איזה פורץ נכנס לדירה ולוקח מה שהוא יכול בדקה וחצי שהוא פה שזה לא יהיה המחשב...אגב, לאן מחברים את זה בכלל? אני לא ממש רואה בנייד (XPS M1330) לאן זה אמור להתחבר.
פורסם 2009 במאי 2216 שנים הדברים הללו לא ממש מיועדים לעצור פורצים, זה בשביל לנעול את המחשב שלך לשולחן בעבודה או בלימודים כשאתה הולך לדקה. לא יודעת אם הייתי טורחת, זה בעיקר יצחיק את הגנב לדעתי. גנבים הרי חותכים גם סורגים בלי בעיה אולי אם תיפול על גנב חובבני/ ממהר.... החיבור הוא חריץ קטן ולפעמים יש לידו סימן של מנעול. תסתכל בצד ימין של המחשב, נדמה לי שזה החיבור הכי קרוב לציר ב-1330.
פורסם 2009 במאי 2316 שנים הכבל מפלדה 3 ממ אבל החריץ קטן בפלסטיק של המחשב. סיבוב קטן ומשיכה של הכבל ופלסטיק של מחשב נשבר בקלות ובשקט.ואת קצה של כבל צריך גם לחבר למשהו. לאן תחבר ?. אז אנשיםקושרים לרגל של שולחן וגנב רק צריך לרים קצת שולחן וישלו גם מחשב וגם הכבל.זה הגנה טובה רק בשביל נגד גנבים ישרים. [attachment deleted by admin]
פורסם 2009 במאי 2316 שנים במידה ואתה לא מתכוון לרכוש כספת (שתהיה מספיק כבדה כדי שתשבור לו את הגב) הייתי ממליץ לשים אותו במקום שהכי פחות צפוי שיחפשו בו...
פורסם 2009 במאי 2316 שנים לא הייתי מזלזל במנעול למחשב, לא הייתי משתמש בזה כאמצעי אבטחההיחיד למערכת, אך כמשלים [תוסף] לאבטחת המחשב - בהחלט כן,ההשקעה לא יקרה לרוב והיא נותנת אמצעי אבטחה פיזי למחשב שלרובלא קיים ללא.נתחיל מהאמצעי שאתה שואל עליו, מנעולים לניידים. קיימים שני סוגים שאנימכיר:Kensington Lock ואמצעי שמתחבר ל-VGA או D-Port (או כל אמצעישיש לו הברגה).למנעול קנסינגטון יש בסך הכל מוניטין רע, החבק עצמו שמתחבר לנייד דייקטן ויש מקרים שבו היצרנית ניידים לא מיישמת הקשחה של החריץ. היוםכמעט כל היצרניות נוקטות בישום הרעיון שאם פורץ ינסה לשבור את החריץעל ידי הפעל כוח על המנעול יגרם נזק בלתי הפיך לנייד ובכך יגרום לרעיוןהגניבה לאבד מהכדאיות שלו.מנעולים שמתחברים ל-VGA/D-Port עובדים על אותו רעיון, לרוב הם קשיחיםיותר ושבירה שלהם תמיד תגרום לנזק בלתי הפיך לנייד. יש לשים לב שהאמצעינעילה הזה אינו תמיד מתאים לכל נייד כמו חריץ קנסינגטון. אצלי לדוגמא איןהברגה לחריץ VGA.כמובן שהאמצעים האלה לא חזקים יותר מהחוליה החלשה ביותר שלהם, הכבלשמקבע את הנייד למקום, ואותו לרוב אפשר לחתוך עם קאטר, לקחת אתהנייד הביתה ולהתעסק עם המנעול בבית רחוק מאזור הסכנה.עוד אמצעי אבטחה שאתה יכול ליישם שיגרמו למי שגנב את הנייד להצטער עלזה (ואולי להציע לך אותו בחזרה במחיר מוזל... כן, זה גם קורה):ראשית כל אפשר לנעול את המחשב עצמו (ברמת הקושחה) במספר רמותשונות, BIOS, כונן קשיח. IBM מתהדרים באמצעי נעילה ברמת ה-BIOSשלא ניתן לפרוץ. ומי שיגנוב מחשב נייד של IBM שנעול ברמת ה-BIOSיגלה שאין לו מה לעשות עם הנייד חוץ מלפרק אותו לחלקים. נעילה של הכונןקשיח תאלץ את הגונב להחליף כונן קשיח.נעילה של המערכת הפעלה ושימוש במערכת קבצים מוצפנת תגן על המידעשלך, אך את זה לרוב אפשר לפרוץ בדרך כזאת או אחרת אחרי שהניידבידי הגנבים.
פורסם 2009 במאי 2416 שנים מחבר בקיצור גנב מזדמן שנכנס לדקה ובורח לא יגנוב גם אם יש מנעול בשני שקל וגם אם יש מנעול ב-200 שקל. גנב 'רציני' יגנוב את שניהם (למרות שהבנתי שהיקרים יותר מגיעים עם פלדה די רצינית, 4.5 מ"מ וכו - אבל זה כבר 400 שקל...).נראה לי אני אלך על הכי זול, יותר טוב מכלום...
פורסם 2009 במאי 2416 שנים הקדשת מחשבה לשאלה של Ivan?ואת קצה של כבל צריך גם לחבר למשהו. לאן תחבר ?. אז אנשיםקושרים לרגל של שולחן וגנב רק צריך לרים קצת שולחן וישלו גם מחשב וגם הכבל.
פורסם 2009 במאי 2416 שנים מחבר הקדשת מחשבה לשאלה של Ivan?זאת לא ממש בעיה, יש לי בשולחן מקומות להעביר כבל דרכם שידרשו פירוק מסיבי של השולחן כדי להוציא.תמיד אפשר עם מספיק אלימות לשבור את השולחן לחתיכות כמובן..בכל מקרה, דירת סטודנטים, מבחינתי לקדוח ולתקוע בורג+דיבל 10 ס"מ עם לולאה בקצה, למי אכפת מהקיר ;D
פורסם 2009 ביולי 1416 שנים עכשיו רק ראיתי.....כשאתה מכניס דיבל ובורג - מסובב עם כיוון שעוןגנב מוציא בורג - מסובב נגד כיוון שעון, לוקח נייד עם כבל ומנעול.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.