עבור לתוכן

זיכרון RAM מתמלא במהירות

Featured Replies

פורסם

אני משתמש בווינדוס 7 RC

64 ביט

יש לי 6 ג'יגה ראם DDR3 1333mhz

(http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=759)

ואחרי כמה זמן שאני עובד על המחשב הזיכרון כמעט ותפוס לגמריי

זה מחשב חדש, וגם העניין של 64ביט עוד חדש לי..

אבל זה לא נראה לי תקין שאני מריץ מסנג'ר, גוגל טוק, תוכנת ניהול הורדות ואנטי וירוס (נוד32) והזיכרון מלא ב5 ג'גה ויותר..

thumb-B1E0_4A14C7F0.jpg

אני רק אציין שהמחשב פועל ברצף יומיים ושמונה שעות, ושיצא לי לנסות משחקים בזמן הזה...

אבל עדיין זה לא נראה לי הגיוני, אפילו שזה זיכרון שמתנקה באיתחול, לא נראה לי הגיוני שהוא יהיה כמעט מלא כשקצת תוכנות רצות והן גם לא מעמיסות מידי...

תודה רבה על העזרה :)

פורסם

זה פשוט כדי לאפשר גישה מהירה לקבצים שאתה משתמש בהם יותר בתכיפות (יותר מהיר מההארד דיסק)

זה לא אומר שאתה צריך יותר זכרון או שיש בעיה

פורסם

קח בחשבון שמנהלי הורדות לוקחים המון ראם ולא מחזירים.

פורסם
  • מחבר

קח בחשבון שמנהלי הורדות לוקחים המון ראם ולא מחזירים.

בהנחה שאתה צודק, עדיין לא ממש נראה לי סביר..

במחשב הקודם שלי היו לי 2 ג'יגה ראם DDR1 והוא היה מוריד ימים אחרי ימים ברצף.

יכול להיות שפשוט לא שמתי לב למצב הזיכרון כי לא היה משהו ויזואלי קבוע מול העיניים שלי..

זה פשוט כדי לאפשר גישה מהירה לקבצים שאתה משתמש בהם יותר בתכיפות (יותר מהיר מההארד דיסק)

זה לא אומר שאתה צריך יותר זכרון או שיש בעיה

לא ממש הבנתי אותך.. זה נראה לך הגיוני שהראם יהיה מלא כשכל כך קצת תוכנות (שהן יחסית קלות) יהיו מופעלות?

אני יודע למה קיים הראם.. השאלה היא אם זה סביר. ואם באמת אין צורך בתוספת...

אולי זה סתם פסיכולוגי ואני צריך להעיף את הגאדג'ט שמראה לי את המצב של הRAM :silly:

פורסם

כן זה סביר גם אצלי אחוז השימוש בראם תעלה אם אני לא אבצע אתחול במשך כמה ימים

וכמו שנאמר בדר"כ מנהלי ההורדות הם אלה שתופסים כל כך הרבה מקום

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה.. :)

כנראה שאני באמת אעיף את התצוגה של הראם.. אולי ככה זה פחות יטריד אותי :screwy:

פורסם

אולי אני טועה, אין לי מושג, אני יודע את זה מהנסיון שלי עם המחשב הנוכחי שלי.

במחשב הקודם שלי (פנטיום 4, ווינדוס XP, 512 מגה ראם) הייתי מוריד ימים שלמים גם כן דרך מנהל הורדות IDM ובטרונט, והראם שלי היה סביר, במחשב הנוכחי (מרובע ליבות, ווינדוס ויסטה 64bit, ארבע ג'יגה ראם) אני מוריד נניח רק דרך IDM ישר הראם שלי תופס תאוצה ותופס 60-70% בעוד שבלי המנהל הורדות אני עם הפיירפוקס והמסנג'ר תופס רק 40%, עם התוכנות אני גם כן מגיע ל60-70% רק כשהמנהל כבוי ולא הורדתי כלל באותו יום.

המסקנה היחידה שלי מזה זה שהויסטה\WIN7 מתוכננות אחרת מהXP מבחינת הראם ככה שזה מאוד משפיע על תוכנות מסויימות.

חוץ מזה, זה תירוץ מושלם לכבות מדי פעם את המחשב ולתת לו לנוח P:

פורסם
  • מחבר

אולי אני טועה, אין לי מושג, אני יודע את זה מהנסיון שלי עם המחשב הנוכחי שלי.

במחשב הקודם שלי (פנטיום 4, ווינדוס XP, 512 מגה ראם) הייתי מוריד ימים שלמים גם כן דרך מנהל הורדות IDM ובטרונט, והראם שלי היה סביר, במחשב הנוכחי (מרובע ליבות, ווינדוס ויסטה 64bit, ארבע ג'יגה ראם) אני מוריד נניח רק דרך IDM ישר הראם שלי תופס תאוצה ותופס 60-70% בעוד שבלי המנהל הורדות אני עם הפיירפוקס והמסנג'ר תופס רק 40%, עם התוכנות אני גם כן מגיע ל60-70% רק כשהמנהל כבוי ולא הורדתי כלל באותו יום.

המסקנה היחידה שלי מזה זה שהויסטה\WIN7 מתוכננות אחרת מהXP מבחינת הראם ככה שזה מאוד משפיע על תוכנות מסויימות.

חוץ מזה, זה תירוץ מושלם לכבות מדי פעם את המחשב ולתת לו לנוח P:

כן.. ואני מניח שיש לזה קשר גם לגרסאת 64 ביט...

בכל מקרה תודה רבה על העזרה :xyxthumbs:

בדיוק עשיתי ריסטרט והעפתי את התצוגה של הראם...

הפתרון הכי טוב לבעיה הוא עצימת עיניים.. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים