עבור לתוכן

ניצול מערך RAID במחשב שלי.. צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם שתומך במערך RAID...

כאמור יש לי 2HDD X500GB.. שתיהם של WD.. אבל מדגם שונה (בניגוד למה שרשום בחתימה.. )

האם אני יכול ליצור מהם מערך RAID?

ואיך אני עושה את זה? פשוט משנה ב BIOS את האופציה של ה RAID? או שצריך לעשות עוד משו?

פורסם

לגבי הכוננים, ההבדלים שבניהם בטח לא טרגיים אבל אפילו אם היו אז זה היה אפשרי והתמורה שהיית מקבל הייתה החלשה שבשילוב. למשל אם כונן אחד הוא בעל קצב קריאה מתמשך של 80MBps והשני 90MBps אז מן הסתם שהכונן המהיר יותר היה מסיים קודם לכן את הקריאה המסוימת והכונן האיטי יותר היה ממשיך לפעול, כך שמבחינתך קצב הקריאה המתמשך של המערך הוא 80MBps. כנ"ל לגבי זמן חיפוש (seek time) שנוגע לזמן שלוקח לראשי הקריאה-כתיבה להגיע למסלול/טראק היעד.

איך? זה משתנה בין ביוס לביוס, בחוברת של הלוח צריך להיות מדריך של הקמה ותפעול המערך.

פורסם
  • מחבר

אוקי , הלוח אם שלי רשום בחתימה (שדרגתי מאז ל 4870X2 וספק 625W של אנרמקס PRO82)

האם כדאי לי באמת לעשות מערך RAID? (שתיהם 7200RPM למיטב ידיעתי..)

פורסם
  • מחבר

אוקי , התקדמתי עם הנושא קצת.. החלטתי לנסות להקים מערך RAID 0..

יש לי רק כמה שאלות ,

א.התקדמתי בנוגע להקמה דרך ה BIOS ורציתי לשאול אם ברגע שאני מאשר Create Vol אם זה מוחק לי את כל המידע הקיים? (כולל מערכת הפעלה?)

ב. מערך RAID בכלל כדאי במצב שלי? הבנתי שמערכים שמבוצעים ע''י לוחות אם , עושים את עיקר העיבוד ע''י המעבד.. (דבר אשר פוגם בביצועים שלו..)

ג. איך אני ארגיש את זה ע''י ביטוי? במהירויות חיפוש? בפתיחה של קבצים? בפיענוח של דברים? בטעינה במשחקים? במהירות העברת קבצים מכונן לכונן..?

תודה :)

פורסם

א. כן זה מוחק את כל המידע..

ב. בגדול אתה לא יכול להשוות את הבקר בלוח האם שלך למשהו מקצועי וכו..אבל הוא בהחלט מספק למשתמש ביתי..

ג. בגדול..טעינה/פתיחה של קבצים/משחקים וכו..וכמו תמיד את היכול לעשות בדיקת עם תוכנות באנצים... ;D

פורסם
  • מחבר

א. כן זה מוחק את כל המידע..

ב. בגדול אתה לא יכול להשוות את הבקר בלוח האם שלך למשהו מקצועי וכו..אבל הוא בהחלט מספק למשתמש ביתי..

ג. בגדול..טעינה/פתיחה של קבצים/משחקים וכו..וכמו תמיד את היכול לעשות בדיקת עם תוכנות באנצים... ;D

סעמק ואין דרך לגבות את המחשב אה.. :\ יש לי 850GB בשימוש

פורסם

^^^

גם בכל מקרה היית צריך לגבות

כי מערכי raid0 לא אמינם לדוגמה: אם אחד הדסקים מתקלקל, הבקר נשרף, בעיה בתוכנה ... הלך המערך

פורסם

א.התקדמתי בנוגע להקמה דרך ה BIOS ורציתי לשאול אם ברגע שאני מאשר Create Vol אם זה מוחק לי את כל המידע הקיים? (כולל מערכת הפעלה?)

ב. מערך RAID בכלל כדאי במצב שלי? הבנתי שמערכים שמבוצעים ע''י לוחות אם , עושים את עיקר העיבוד ע''י המעבד.. (דבר אשר פוגם בביצועים שלו..)

ג. איך אני ארגיש את זה ע''י ביטוי? במהירויות חיפוש? בפתיחה של קבצים? בפיענוח של דברים? בטעינה במשחקים? במהירות העברת קבצים מכונן לכונן..?

תודה :)

אהלן.

א. ענו לך.

ב. תלוי בשימושים שלך ובאינטנסיביות של השימושים שלך. בשביל רוב האנשים השיפור לא יהיה כ"כ גדול, אחרי הכל מערכים לא פותחים את כל צווארי הבקבוק של כוננים קשיחים (כמו זמני גישה).

ג. פתיחת של קבצי RAR, טעינת שלבים במשחקים, קידוד/המרה.. לא חסרים השימושים שיכולים להפיק מזה תועלת, אבל עד כמה תועלת? תלוי בשימושים. בטעינת שלבים במשחקים זה לא יהיה משמעותי, אולי בכלל לא מורגש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים