עבור לתוכן

שידורי טלוויזיה רגילים (SD) - מה עדיף ?!

Featured Replies

פורסם

היי, ערב טוב,

לפני רכישה של טלוויזיה חדשה, שאלה שדיי מטרידה אותי ... והאמת, התבלבלתי כבר מכל התשובות.

אני מחפש טלוויזיה 37", שתתמוך ב-HD (באופן חלקי/מלא), אך ורק LCD, פלזמה לא בא בחשבון כרגע.

התקציב: עד 5000 ש"ח, רצוי פחות.

שימושים: 70% שידורי HOT - לא תכני HD, ו-30% צפייה בתכני HD מהמחשב וכד'.

איזו טלוויזיה תתאים יותר, HD Ready או FHD ?!

ההתלבטות כרגע היא בין Samsung LA37A550 FHD לבין Samsung LA37A450 HD-Ready.

תודה רבה.

פורסם

במקרה שלך אין ממש טעם להוציא את הכסף על FHD (וגם ככה בגודל בזה של מסך זה לא כזה קריטי אפילו אם תצפה בסרטי HD ב 1080P).

פורסם

שיקולים שלך.

בהנחה ואתה רואה סרטי FHD דרך המחשב.

אם תראה שידורי SD על טלוויזיה HD READY תראה את התמונה די מפוקסלת - עם תקנה FHD אתה תראה תמונה מאוד מפוקסלת...

מה המרחק מהטלוויזיה ?

פורסם

שיקולים שלך.

בהנחה ואתה רואה סרטי FHD דרך המחשב.

אם תראה שידורי SD על טלוויזיה HD READY תראה את התמונה די מפוקסלת - עם תקנה FHD אתה תראה תמונה מאוד מפוקסלת...

מה המרחק מהטלוויזיה ?

זה בדיוק העניין, מכיוון שרוב התוכן שהוא צופה בו ייראה יותר גרוע ב FHD, ותכני HD אמיתיים חלקם הגדול במילא 720P שבו אין יתרון ב FHD (שלא לדבר שגם ב 1080P ההבדל לא יהיה כזה גדול) - אני לא רואה שום טעם בלהשקיע כ"כ הרבה כסף בFHD.

אם כבר אז במחיר הזה עדיף לקנות HDREADY באיכות יותר גבוהה מאשר FHD.

פורסם
  • מחבר

המרחק צפייה: 2.5 מטר פלוס/מינוס.

לדבריך, גם בטלוויזיה HD Ready, איכות התמונה בשידורי טלוויזיה SD לא תהיה טובה ?! מה הפתרון לכל העניין ?

מלבד לחשוב על אפשרות של רכישת פלזמה במקום LCD ..

פורסם

המרחק צפייה: 2.5 מטר פלוס/מינוס.

לדבריך, גם בטלוויזיה HD Ready, איכות התמונה בשידורי טלוויזיה SD לא תהיה טובה ?! מה הפתרון לכל העניין ?

מלבד לחשוב על אפשרות של רכישת פלזמה במקום LCD ..

אין לזה פתרון, ככה זה השידורים בארץ. מה שכן טלויזיות איכותיות ויקרות יותר באות עם מעבדי וידיאו יותר מוצלחים שלפעמים מצליחים להעניק תוצאות טובות גם בשידורי SD. לכן המלצתי לך שאם כבר אז עדיף לקנות באותו מחיר של טלויזית FHD, טלויזית HDR יותר איכותית. ככה לא רק שתהיה לך את הבעייתיות של רזולציה גבוהה מדי (לשידורי SD), אלא גם איכות התמונה תהיה מן הסתם טובה יותר.

ממליץ לך לבדוק בחנויות בעצמך ולראות איזה דגמים של HDR מתמודדים יותר בהצלחה עם שידורי הSD בארץ וככה להחליט. ללכת על FHD במקרה שלך זה בכל מקרה לא מומלץ לדעתי.

פורסם

^^^^^^^^^^^

:xyxthumbs:

פורסם

בתקציב אתה יכול לקחת מסך 42" LG34R שהוא (מנסיון אישי) עדיף במקצת על הסמסונג A450 בשידורי HOT. מעבר לגודל, הרמקולים ועיבוד התמונה עדיף.

פורסם

אתה עושה טעות

תקנה פלזמה "42

הפנסוניק PV8 זה יופי של טלויזיה, תתן לך איכות גם בHD וגם בSD יותר טובה מכל LCD שיש ועולה רק 4K.

פורסם

אכן בחירה מצוינת לשידורי SD, אבל הוא אמר בפלסמה לא באה בחשבון.

למשל זה יכול להיות במקרה של תאורת צד חזקה (חלון בסלון), שההשתקפות בפלסמה היא בלתי נסבלת.

פורסם

אז שיקנה וילון באיקאה.

כל LCD ועוד עם שידורי HOT יראו זוועה

אפשר להוסיף קצת ולרכוש את הPV80 שיש לה ציפוי יותר טוב נגד אור.

חוץ מזה שזה חרטה כל העסק הזה.

בטלויזיות שק"ק (CRT) לא היו השתקפויות ??? בטח שהיו אז מה לא קנו אותם ??

פורסם

לחבר פלסמה למחשב זה קצת מסוכן למסך, אין לי מושג אם גם היום הפלזמות נצרבות כמו בדורות הקודמים. בכל מקרה, אם אתה מחבר מחשב אז אכן LCD מתאים יותר.

פורסם

לחבר פלסמה למחשב זה קצת מסוכן למסך, אין לי מושג אם גם היום הפלזמות נצרבות כמו בדורות הקודמים.

אנחנו בשנת 2009 - לא בשנות ה- 90 כשהיו צריבות על מסכי פלאזמה... היום יש טכנולוגיה שמרעננת את המסך...

בכל מקרה, אם אתה מחבר מחשב אז אכן LCD מתאים יותר.

מסכים ביותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים