עבור לתוכן

בחירת מגמה-התלבטות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתלבט באיזה מגמה כדאי לי לבחור (בעתיד, איזו תכניס לי יותר כסף :P), יש לי אחלה ממוצע וציונים, ולדעתי לא תמיד מה שהכי יוקרתי יקח אותי לעתיד טוב יותר אז תשפטו אתם.. האפשרויות:

1) תעשיה וניהול-זו נחשבת המגמה היוקרתית ביותר, אני אצטרך להשקיע בשבילה (לעלות קצת את הציון במתמטיקה). זו בעצם מתמחה בניהול, סטטיסטיקות, טכניקות שיווק, הנדסה כלכלית ועוד.

2) ניהול עסקי-זו המגמה השנייה ביוקרותה, אבל יכול להיות שבעתיד היא תכניס לי יותר כסף. זו מגמה בעלת מסלולים רבים, כגון ראיית חשבון (סוף י"ב תעודת רואה חשבון מוסמך, סוג 2). לאחר מכן אני יכול להפוך להיות רואה חשבון סוג 3 (מומחה, נחשב יותר טוב) או לבחור במספר מסלולים שונים באוניברסיטה כגון: כלכלה ועוד כמה דברים שאני לא זוכר.. ודרך אגב יש לי שאלה: אם אני אבחר את מסלול הכלכלה, מתוכו אוכל עם הזמן לטפס בדרגות ולהיעשות מנהל סניף בנק, או אפילו אחד המנהלים בסניף המרכזי? או שאצטרך לבחור במסלול אחר?

פורסם

פשוט תבחר מה שיותר מעניין אותך.

ולא, המגמה בתיכון זה לא מה שיגרום לך להיות עשיר.

פורסם
  • מחבר

פשוט תבחר מה שיותר מעניין אותך.

ולא, המגמה בתיכון זה לא מה שיגרום לך להיות עשיר.

נכון, אבל המגמה בתיכון נותנת דלת למסלולים שונים באוניברסיטה מאוחר יותר.

פורסם

אין מי יודע מה דרישות קבלה למנהל עסקים (בארץ), זה לא רפואה...

פורסם

נכון, אבל המגמה בתיכון נותנת דלת למסלולים שונים באוניברסיטה מאוחר יותר.

תגביר פיזיקה 5 יחידות, אנגלית 5 יחידות, מתמטיקה 5 יחידות וזה מספיק. אולי תגביר עוד איזה מקצוע שקצת מעניין אותך למרות שגם ככה אם תוציא ציונים טובים זה יותר ממספיק.

אגב, אצלנו בבצפר ניהול עסקי למשל נחשבת למגמה שהכי קרובה למב"ר.

פורסם

גם אצלנו

תגביר מתמטיקה אנגלית ופיסיקה, וקח עוד איזה מקצוע פשוט כמו ניהול עסקי באמת (שלשם הולכים כל ה3 יח"ל) כדי שיהיה לך זמן להשקיע בפיסיקה ומתמטיקה.

אם אפשר עדיף שתקח "דוברי אנגלית" ותסיים עם זה בכיתה יא', כי יש בתי ספר שעושים את כל הבגרויות בפיסיקה ביב' וזה די לחץ

פורסם

תעשה 5 אנגלית 5 מתמטיקה ו5 גיאוגרפיה

פורסם

אם יש לו ראש ריאלי, שיעשה פיזיקה.

לפי דעתי זה יועיל לו יותר מגיאוגרפיה (במיוחד באוניברסיטה)

פורסם

מקסימום יעשה מכינה של פיזיקה, עדיף 100 בגיאוגרפיה על 85 בפיזיקה.

פורסם

ילד אני לא יודע איפה אתה לומד אבל ניהול עיסקי אצלנו ניחשבת אחת המגמות הגרועות ,בדרך כלל לאלו שיש להם צינוים גרועים .

ולזה שמעליי ,לא 85 בפיזיקה עדיף על 100 בגאוגרפיה .

פורסם

וכי למה זה?

100+20 של בונוס = 120

85+25\30 תלוי איזה אונ' = 110/115

פורסם

מי דיבר על הבונוס ,אני מדבר על העובדה שמגמת פיסיקה נחשבת למגמה טובה ,ומגמת גאוגרפיה פחות (יש בתי ספר כמו שלי שהיא אפילו ניחשבת למגמה של מפגרים ).

פורסם

באוניברסיטה לא ממש מעניין להם את העכוז מה למדת (מוגבר, אני מתכוון) כשהיית בתיכון, מעניין אותם ממוצע ציונים...

מה שאתה לומד בבית הספר שלך בכיתות י' עד י"ב עושים בחודשיים באוניברסיטה ככה שאתה לא צריך להתרגש יותר מדי.. קח משהו שמעניין אותך...

פורסם

ahi arbe kesef = high tek

hf

פורסם

זה לא קשור למגמה, זה רק מקצוע שאפשר להגביר.

אבל יש בזה משהו שפיזיקה נחשב יותר מגאוגרפיה. זה גם יכול לעזור לך ביותר מקומות (חוץ מהאוניברסיטה)

גם פיזיקה יותר קשה מגאוגרפיה.

בקיצור, ריאלי - פיזיקה. לא ריאלי - גאוגרפיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים