עבור לתוכן

מחשב מבצע OC לעצמו? או, מחשב קורס מעצמו.

Featured Replies

פורסם

ביום שישי החלטתי לנקות אבק מהמחשב שלי. כחלק מהתהליך החלטתי גם לנקות אבק מספק הכח ובעיקר מהמאוורר שלו. מיותר לציין שתוך כדי עבודה ניתקתי את הספק (ג'נרי) מלוח האם (asus p5l-mx). שסיימתי את העבודה, המחשב עלה כרגיל ואז לאחר מספר דקות הוא נכבה בלי אזהרה מוקדמת (ללא מסך כחול).

בהדלקה הבאה שלו כבר קיבלתי את ההודעה הבאה:

Overclocking failed! Please enter setup to reconfigure your system.

Press F1 to Run SETUP

Press F2 to load default values and continue

כמובן שהופתעתי, כי לא ביצעתי שום דבר שקשור לOC. ממה שהצלחתי להבין בכמה אתרים יש בעיה ידועה בלוחות של אסוס אחרי ניתוק מהחשמל. אני רק אציין שזאת לא הפעם הראשונה שניתקתי את הספק מלוח האם (הפעם הקודמת הייתה בעשיתי סליבינג לספק).

מאז ועד עכשיו נקטתי את הצעדים הבאים: לחצתי F2. המחשב עלה ואז שוב כיבה את עצמו אחרי פחות מדקה.

הוצאתי את הבטריה של לוח האם על מנת לאפס את הביוס. משהו כנראה התאפס בביוס כי הוא ביקש ממני לכוון תאריך ושעה מחדש, אבל שוב המחשב כיבה את עצמו.

אתמול בלילה השתמשתי בספק כח של מחשב אחר ואחרי שלחצתי על F2 המחשב עבד בלי בעיה.

אחרי הסיפור הארוך, כמה שאלות: האם העובדה שהספק השני עבד בלי בעיה אומרת בוודאות שהלך לי הספק והחלפתו תפתור את הבעיה?

מטעמי חיסכון אני מעדיף לא להחליף את הספק כרגע. קראתי משהו על איפוס\ניקוי CMOS, איך מתבצע התהליך? האם הוצאת הבטריה לא מספיקה?

פורסם

תחפש על הלוח כיתוב cmos clear או משהו מקוצר

אתה אמור להוזיז את הג'מפר מעין פלסטיק שחור קטן פין ימינה [שהמחשב מנותק מרשת החשמל]

להשאיר ככה לכמה שניות ולהחזיר את הג'מפר ליעדו המקורי.

פורסם
  • מחבר

עדכון: כרגע חזרתי הביתה מהעבודה וזה הדבר הראשון שעשיתי.

קראתי גם בחוברת של הלוח אם איך עושים את זה. בכל אופן עשיתי את זה ולא קרה כלום. איך אני יכול לדעת שבאמת עשיתי את זה נכון?

פורסם

הספק השני ששמת הוא גם ג'נרי?

פורסם
  • מחבר

טוב, בסופו של דבר הסתדר. עשיתי שוב פעם את הקטע עם הג'מפר רק שהפעם גם ניתקתי את הכבלים של הספק מהלוח עצמו. וחיברתי את הבטריה בצורה הפוכה (קראתי את הטיפ הזה באיזה אתר אחר). אח"כ ניכנסתי להגדרות של הביוס ושיחזרתי הגדרות יצרן. הפעם הכל עבד.

למי ששאל לגבי הספק השני, כן, גם הוא היה ג'נרי. אני מודע לחשיבות של הספק אבל אני כל פעם דוחה את הרכישה של הספק האיכותי מטעמי חסכנות....

פורסם
  • מחבר

כנראה שהשמחה הייתה מוקדמת... אתמול שוב המחשב כיבה את עצמו. האם יש דרך לראות איזשהו לוג של הקריסה ולראות מה גרם לה? אני כבר מתחיל לחשוב שאולי יש לי בעיית טמפרטורה ולא בעיית ספק למרות שאחת משתי הקריסות האחרונות הייתה במצב מנוחה.

פורסם

בתייקית Windows>System32 אמורה להיות תיקייה אשר נקראת Minidump ובתוכה קבצים, תעלה את הקבצים האחרונים 2-3

וננתח את הבעייה

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי את התיקיה המדוברת. יש סיכוי שבגלל שלא מדובר בקריסה עם מסך כחול אז התיקייה לא נוצרה בכלל?

בכל מקרה, המחשב עובד רצוף מאתמול בלילה בלי אף קריסה. החשש שלי מתחזק שמדובר בבעיית טמפרטורה. הבאתי בסופ"ש אלכוהול 96% ומשחה טרמית MX-2. אני מקווה שזה יוריד לי את הטמפרטורה בצורה רצינית ואז הבעיה תיפתר אחת ולתמיד.

פורסם

התיקייה לא נוצרת אם המחשב לא כותב LOG מסוים בעקבות מסך כחול.

יכול להיות שאם הריסט מהיר מידי אז לא מספיקים לראות את המסך הכחול בגלל זה אמרתי לך לבדוק.

בקשר לטמפ' תעדכן אותנו

פורסם
  • מחבר

טוב מרחתי את המשחה והטמפרטורות צנחו אל מתחת ל40.... מאז המחשב לא נכבה אפילו פעם אחת. כנראה שכל הסיפור היה באמת בעיה של התחממות.

תודה לכולם על העזרה.

פורסם

טוב שהסתדר :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים