עבור לתוכן

הקמת רשת אלחוטית לטווח של כ 15 מטר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברצוני להקים רשת אלחוטית שמחוברת למודם כבלים, שתוכל לעבור מרחק של כ 15 מטר כולל קירות(וגם לגובה).

רציתי לבקש המלצות לראוטר וכרטיס רשת אלחוטי אשר יוכל לבצע זאת, בתקציב סביר.

כמו כן הייתי מעדיף(אם בכלל יש כזה דבר) שמחשב אחר יוכל להתחבר לראוטר דרך חיבור USB, זה יחסוך רכישת כרטיס רשת חוטי.

תודה רבה לעונים.

פורסם

תגדיר תקציב סביר.

15 מטר אנכית זה 3 קומות, בגלל שרוב האות מרוכז לכיוון המאוזן ובגלל שתקרה/רצפה היא מכשול יותר קשה מקיר לבנים, רוב הנתבים לא יעשו את העבודה כמו שצריך. הפתרון הוא למקם את הנתב בקומה האמצעית ו/או להשתמש במרכז אות (יש בסטיקי פרטים).

לגבי חיבור המחשב בUSB, אני יודע בארץ רק על הנתבים של בזק שיש להם את האפשרות הזאת וגם היא על הפנים. יש לך שתי אפשרויות, האחת זה לקנות מתאם רשת לUSB והשניה זה לקנות כרטיס רשת PCI. השניה זולה, 30-40 ש"ח, ואמינה. השניה יקרה, יותר 60-100 ש"ח, ופחות אמינה, בעיקר עם זה מחשב ישן (מלפני התקופה שכל לוח אם כמעט בא עם כרטיס רשת מובנה).

אני ממליץ על הBR-6524N של אדימקס. גם אם אתה עובד איתו בתקן G הוא יהיה עדיף על מוצרים מהדור הקודם מבחינת ביצועים למחיר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אני מצטער אך כנראה לא הסברתי את עצמי טיפה כמו שצריך. הכוונה היא שזה בעצם 2 קומות, והמרחק בקו ישר הוא כ 15 מטר.

אם אפשר נתב זול יותר במקרה הזה אשמח.

כמו כן הייתי רוצה גם המלצה לכרטיס רשת אלחוטי, הבנתי שגם זה כדאי שיהיה טוב על מנת שהתקשורת תעבור כמו שצריך.

תודה רבה על התגובה.

פורסם

בנתבים זולים אני היום ממליץ על הBR-6204WG של אדימקס, אבל אני ממש לא יודע להגיד לך אם הוא יצליח לתת לך מענה מושלם לצרכים שלך. 15 מטר באותה קומה ללא ממ"ד ובעיות מיחדות יהיה בסדר, 15 מטר לתוך קומה אחרת עלול כבר להיות בעיתי.

לגבי כרטיסי רשת בתקן G:

... תקנה מתאם כלשהו. אם אתה לוחץ אותי לפינה אז אני אמליץ לך על הDWA110 של D-LINK או הEW7318UG של אדימקס, למרות שכל כרטיס מפירמה ידועה (LEVEL ONE, TP-LINK,TRENDNET,LINKSYS,NETGEAR) יעשה את העבודה אותו דבר כנראה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. האם ה BR-6524N בוודאות יגיע לטווח הנדרש?

כמו כן לגבי הכרטיס הרשת, האם לא כדאי לקחת כרטיס אמיתי שמחובר ל PCI םל אנטנה נשלפת כדי לשפר את הקליטה?

פורסם

אני מעריך שה6524 יעשה את העבודה. אי אפשר לדעת בוודאות אף פעם כי כל בית בנוי שונה ויתכנו מקורות הפרעה לא צפויים.

לגבי כרטיס רשת, גם המתאמי USB הם "כרטיסים אמיתיים". אם יש לך מקום ואין לך בעיה להתקין, אתה יכול לקנות אחד PCI, אני ממליץ על הEW-7128G, אבל גם פה כל תצרת כמעט תעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

במילה "אמיתיים" התכוונתי לכאלה שמגיעים עם אנטנה וכבל, אשר יכול לשפר את הקליטה במצבי.

או שכל זה שטות וכל אחד כזה עם יואסבי יעבוד בדיוק באותה צורה כשהוא מחובר מאחורה במחשב למטה.

פורסם

בכרטיס USB האלקטרוניקה נמצאת יחד עם האנטנה בתוך הפלסטיק.

כרטיס USB עלול לתת ביצועים עדיפים פחות כשמדובר במחשבים חלשים או כאשר בקר הUSB שהוא מחובר אליו משותף להתקנים נוספים שצורכים רוחב פס גדול יחסית (כוננים חיצונים, מצלמות WEB וכדומה). פרט לכך הביצועים דומים.

ד"א, אם אתה רוצה לשפר קליטה לאזור מרוחק אתה יכול להשתמש במרכז אות (יש לינק בסטיקי FAQ). במקרה שלך הוא יכול לשבת על הכרטיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים