עבור לתוכן

האם מה שאמרו לי על: Western Digital - Caviar SE32 1TB 32MB - SATA 2, נכון?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! ;D

סיפרו לי שהכונן הנ"ל אמנם מהיר יותר, אך רועש יותר:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_713&products_id=9256

האם זה נכון?

האם ה CAVIAR GREEN אמור להיות שקט יותר?

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_713&products_id=9860

אני שם לב לשנות האחריות ולכונן הראשון יש 60 חודשים! לעמות 36!

מה אתם אומרים? :D

נ.ב-אני ישן ליד המחשב...כדאי שיהיה שקט שמה

פורסם

ה-1001FALS קצת רועש.

יש סטיקי כוננים קשיחים מומלצים, תעיף מבט.

פורסם
  • מחבר

ה-1001FALS קצת רועש.

יש סטיקי כוננים קשיחים מומלצים, תעיף מבט.

כן, אחי. ראיתי ;D

אבל לרוב מדברים שם על SAMSUNG, ועל SEAGATE BARRACUDA שכמי שבידו דיסק 500GB שלהם ומשקשק שיקרה לו משהו-אני מעדיף להתרחק ולהישאר בראש שקט יותר עם WD.

אז האם הרעש הינו באמת משמעותי? במיוחד כששמים אותו על המאזניים אל מול האחריות של 60 חודשים?

הדגם-GREEN הרגיל שלהם יעשה ת'עבודה בפחות חריקות ורעש?

פורסם

יש שם המלצה של סמסונג, על הסמסונג לא נאמרו דברים רעים- זהו כונן מצוין. הוא זול יותר מה-Green של WD, מהיר יותר ושקט באותה מידה.

לגבי ה-Black, אם אתה רגיש לרעש אז זה יהיה משמעותי. והוא אינו מהיר יותר, הוא מהיר באותה מידה כמו הסמסונג.

באשר לאחריות, יש לבדוק את העניין- יתכן שהיא אחריות חלקית כפי שהייתה לסיגייט בעבר, למשל 3 שנים אחריות רגילה לאחר מכן בשנה הרביעית במקרה של תקלה מקבלים 5% הנחה על מוצרים של WD (כלומר אתה חייב לרכוש מוצר), ובשנה החמישית 2%. אלו סתם מספרים, יתכן שאני טועה ואלו 5 שנים מלאות. כך או כך, עוד 3 שנים יהיו 1.5-2.0TB במחירים שווים לכל כיס והכונן הזה לא יהיה שווה אגורה וחצי. יחסי כמובן.

פורסם
  • מחבר

אני חייב לומר שהרבה זמן לא הייתי מעודכן בכל הקשור לחומרה [בגלל שלא התעניינתי בקניית מחשב :], ולכן פתאום לשמוע על SAMSUNG כיצרנית הרד דיסקים ועוד טובה -זה חדש לי :P

אבל אני מוכן להקשיב להמלצות של החבר'ה פה. אתה אומר שהוא מהיר יותר מה WD וגם שקט?

באיזה דגם של SAMSUNG 1TB מדובר, ספציפית?

פורסם

אני חייב לומר שהרבה זמן לא הייתי מעודכן בכל הקשור לחומרה [בגלל שלא התעניינתי בקניית מחשב :], ולכן פתאום לשמוע על SAMSUNG כיצרנית הרד דיסקים ועוד טובה -זה חדש לי :P

אבל אני מוכן להקשיב להמלצות של החבר'ה פה. אתה אומר שהוא מהיר יותר מה WD וגם שקט?

באיזה דגם של SAMSUNG 1TB מדובר, ספציפית?

חדש ?? לך אולי

סמסונג ממש לא חדשים בתחום הדיסקים והיה לי דיסק 4 ג'יגה מצוין שלהם במחשב משנת 96 ;)

פורסם

אני לא אמרתי שהוא שקט יותר. אמרתי: "הוא זול יותר מה-Green של WD, מהיר יותר ושקט באותה מידה."

אם יש לך שני מוצרים, X ו-Y. נתון ש-X זול מ-Y, נתון ש-X קצת מהיר יותר מ-Y ונתון ששניהם שקטים באותה מידה. צריך לחשוב על זה בכלל? הסמסונג הוא כונן משתלם ונמכר הרבה, המחיר שלו כרגע מצוין ולכן הוא כונן ה-1TB המשתלם ביותר. לצידו ה-ST31000333AS וה-ST31000528AS (מהסדרה החדשה) אך פחות משתלם כי הוא יקר יותר והביצועים דומים.

לגבי הדגם- מה שרשום בסטיקי כוננים קשיחים.

לסמסונג תמיד היו דיסקים קשיחים נחמדים אך בשנים האחרונות היא יותר תחרותית בנוגע לביצועים, רעש ומחיר.

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני לא מעודכן, חברים. לא התכוונתי לפגוע בסמסונג או בכם :)

האם מדובר בכונן הבא?

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=26_713&products_id=7549

אם כן, אז זה זול בערך באיזה 120 שקל מה-WD! [כסף שאולי אפשר להשקיע במארז\ספק קצת טובים יותר]...

תודה רבה על העזרה!

פורסם

יש בפנדה ובאייבורי ב-475 שקלים :)

פורסם
  • מחבר

יש בפנדה ובאייבורי ב-475 שקלים :)

תודה רבה, אחי ;D

הייתי רוצה לראות באילו חנויות נמצאים החלקים הזולים יותר ולקנות בנפרד...אבל לצערי אקנה כבר הכל מחנות אחת. לא יודע אם זה שווה לעשות את הריצות מחנות אחת לשניה. אולי אני טועה, אבל אני חושב שאם אתה קונה את כל המחשב מחנות X-אז כאילו הכל באחריותם. אבל אם אני אביא להם חלקים מכל מיני מקומות, אולי הם יהיו יותר הססנים במתן שירות\אחריות? ...סתם נקודה שחשבתי עליה עכשיו :)

פורסם

קודם כל- יש לך אחריות על כל רכיב ורכיב, בלי קשר לכלום.

מעבר לכך- כשאתה מרכיב את המערכת בחנות, כלומר שהם הרכיבו, אז יש לך אחריות שנוגעת לתאימות בין הרכיבים. כך למשל הם לא יכולים לומר שאתה גרמת לנזק בכך שפתחת את המחשב או בכך שהרכבת לא נכון את החומרה.

כשאתה חשבת על לקנות כל רכיב בחנות שבה הוא נמכר במחיר הכי זול - לא חשבת נכון.

אתה לא חייב לקנות רכיב מכל חנות כי לפעמים ההפרשים לא כ"כ גדולים, אז הדבר הנכון לעשות הוא..

א. לברר מחירים, לדעת איפה המחיר הזול ביותר לכל רכיב ובאיזה הפרש.

ב. לחלק את הקנייה במידת הצורך, לקנות 3 רכיבים מחנות אחת ו-5 רכיבים מחנות אחרת, כך קנית רק מ-2 חנויות ולא מ-5 או 8 חנויות שונות. אתה לא חייב לחלק יותר מידי, תחלק ל-2 חנויות או מקסימום 3 חנויות מועדפות.

פורסם
  • מחבר

חשיבה יפה,ידידי. אהבתי! ;)

מעניין אם במקרה שלי [לפי המפרט המתוכנן], אכן ישנה הצדקה לקנות רכיבים מסויימים מחנות אחרת מזיגזג..... ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים