עבור לתוכן

רוצה לשדרג מחשב קיים למטרות מדיה סנטר.. בעלות מינימלית

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב כרגע שיכול להריץ 720P אבל על מסך 17"(אבל אם אני רוצה לדלג ולעבור לחלק אחר בווידאו לוקח קצת זמן) xD...

מעבד P4 - 3.0Ghz

זכרון 1GB

כ.מסך Geforce 6600

אני רוצה לשדרג את המחשב בעלות מינימאלית!

המחשב אמור להיות מדיה סנטר בסלון... להריץ HD על טלוויזיה 42" FHD (כנראה לרוב 720P בגלל שזה יותר משתלם מבחינת הגודל וזמן ההורדה).

וזהו בעקרון. כנראה מדיה סנטר של ווינדוז 7, יציב ומהיר.

עוד 2 שאלות:

1. איך אני מחבר את המחשב כי לא ראיתי כ.מסך עם יציאות HDMI אלא רק עם DVI ומתאם HDMI.

2.במדיה סנטר כשאני מריץ קובץ HD אני יכול להוסיף גם תרגום או שאני אצטרך להשתמש בתוכנה חיצונית כמו BSPLAYER?

תודה

פורסם

בכל זאת, תן טווח מחירים כדי שנדע אם ואיפה לחסוך.

אני מניח ששיקול העלות גובר על שיקולי שקט, תמורה למחיר וביצועים (כל עוד ינגן 1080P) נכון?

זה הכי זול

מעבד:

[..] AMD ATHLON X2 DUAL CORE 5200+ AM2 (2.7GHz) - 65W - BOX ₪330

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ₪325

זיכרון:

[..] KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 ₪86

שירותי מעבדה:

[..] ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪741

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אבל זה חזק, קריר, חסכוני ומשתלם יותר למחירו (+פוטנציאל OC אדיר):

מעבד:

[..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ₪372

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-73PVM-S2H ₪369

זיכרון:

[..] OCZ 2GB DDR2 800 VALUE : OCZ2SI8002G ₪131

שירותי מעבדה:

[..] ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪872

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

צרור לינקים להשכלה בעניין:

מעבד:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e7300-pdc-e5200_6.html#sect0

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408480.msg3508889#msg3508889

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2132&page=3

לוח אם:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=388132.msg3492308#msg3492308

http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2008/02/05/home_theatre_pc_motherboards_feb_08/2

כרטיס מסך (מובנה):

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=384308.msg3311904#msg3311904

פורסם

אם המעבד שלך כרגע הוא בתושבת 775 אין סיבה להחליפו.

ציין איזה לוח יש לך.

פורסם
  • מחבר

הלוח הנוכחי ASUS P5LD2

ולא צריך לשפר כרטיס מסך?

ואם מישהו מוכן לענות לי על 2 השאלות ה"צדדיות" אני אודה לו...

פורסם

חשבתי שיש לך לוח ישן יותר - אין כל צורך להחליף אותו - רק קח מעבד E5200 ב~350 ש"ח וסגור סיפור.

אם היית טורח לקרוא בלינקים שנתתי היית רואה שאין צורך של ממש בשדרוג כרטיס מסך.

פורסם

1. חיבור בעזרת DVI2HDMI הוא בסדר גמור, אם אתה רוצה שגם הסאונד יעבור דרכו אתה יכול לקנות כרטיס כמו 4350 עם יציאת HDMI שתומך בזה, וגם טוב בפיענוח HD.

2. אני חושב שתצטרך תוכנה חיצונית, אני לא צכיר שMCE של VISTA תומך בכתוביות.

בנוסף, אני חושב ששדרוג כ.מסך לטובת 4350 עם קירור פאסיבי יהיה יותר חכם משידרוג של המעבד.

פורסם
  • מחבר

בלבלתם אותי לגמרי..

מה שהבנתי זה שהלוח אם בסדר.. ולהוסיף עוד ג'יגה זכרון...

אז מה להחליף? מעבד או כרטיס מסך? ואם אני משאיר את הכרטיס מסך אז איך אני מחבר אותו כי נראה לי זה חיבור VGA.. יש לזה מתאם? ואיך אני מחבר את הסאונד לטלוויזיה בלי חיבור HDMI? ובכלליות יש הבדל באיכות בין אם הוידאו/סאונד עוברים בHDMI או בחיבור אחר?

פורסם

* כפי שכבר כתבתי פעמיים - כרטיס מסך לא יעזור לך ב-99.9% מהמקרים.

הסיבה היחידה לקחת אותו היא כדי להעביר את האודיו דרך ה-HDMI שלדעתי לא נתמך ב-6600 שלך.

לדעתי זה בזבוז כסף מיותר - חבר את ה-TV דרך DVI-2-HDMI מכרטיס המסך שלך ואת האודיו בנפרד.

* מאותה סיבה שציינתי למעלה, אתה חייב להחליף מעבד וה-E5200 הוא הזול היותר שעומד במשימה בכבוד.

- אני 99% בטוח שיש לך DVI בכרטיס המסך ואם לא, לכל LCD-TV היום יש כניסת VGA ממילא.

- את האודיו אתה יכול לחבר מהיציאה של לוח האם (מחבר אוזניות ירוק) אל כניסת האודיו של כניסת הקומפוזיט למשל (RCA). אם אתה אודיופיל עם מערכת סטריאו רצינית תרגיש בהבדל מסויים באיכות (אבל אז הרי לא היית מנסה לחסוך כל שקל מראש, נכון?). עם הרמקולים המובנים במסך לא תרגיש כל הבדל.

פורסם

לי יש HTPC בסלון עם מפרט דומה, המעבד שלי אפילו טיפה יותר חלש, והוא מספק אותי לצרכים שלי. אז נכון, הוא לא מריץ 1080P, אבל תכלס ל-720P מספיק ביותר. הסיכוי שתשיג בזמן הקרוב 1080P הוא גם ככה לא גבוה במיוחד.

תשאר עם windows XP, וזהו. גם ככה ה-MCE לא משהו בכלל. התקנתי בהתחלה כל מיני מדיה סנטר בגלל ההתלהבות, כולל של מייקרוסופט, ובסוף חזרתי לשליטה הפשוטה של עכבר אלחוטי.

אם בא לך כן לשדרג, אז כמובן שהחלפת המעבד והוספת זכרון היא הכרח. ה- 5200 הוא אחלה מעבד לצרכים שלך.

אם אתה רוצה להחליף את המארז ל-HTPC, אז קח בחשבון שתצטרך או מארז גדול כדי להתאים את הלוח אם שלך אליו, או מארז קטן כמו ה-antec 2480 שלדעתי שווה להשקיע בו כי הוא מכיל כבר ספק טוב ושקט אבל אז תצטרך לקנות לוח אם מיקרו חדש.

לדעתי רצוי גם להוסיף קירור שקט למעבד, לשמוע מאווררים בסלון זה לא תענוג גדול.

ומה עם שלט רחוק? אם כבר החלטת על שדרוג, תוסיף כרטיס טלוויזיה, שייתן לך אפשרות להקלטת שידורים, וגם שליטה מרחוק באמצעות שלט.

דעתי האישית - אם אתה לא מתכנן להשתמש במחשב למשחקים - חבל על הכסף, תשקיע כמה שפחות, אבל תשקיע דווקא בדברים כמו מארז ושקט, כי את שאר החלקים תמיד תוכל לשדרג בהמשך.

לגבי השאלות על הקול, אתה יכול פשוט להשתמש ב-VGA (בלי מתאם כי זה לא ייתן לך כלום), ולחבר כבל PL להעברת הקול לטלוויזיה.

תסתכל בטלוויזיה ותראה שליד כניסת ה-vga תמיד מופיעה כניסה כזו בשביל הקול.

אל תחבר אל כניסת האודיו של ה-composite, כמו שנכתב פה, אלא רק לכניסת האודיו של המחשב.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה..

אז מה שאני אמור לעשות זה:

*להחליף מעבד לE5200

*להוסיף 1GB זכרון

נכון?

עכשיו הבנתי לגבי איכות הסאונד השאלה שלי אם מה שאני אעביר בVGA יהיה באיכות HD על הטלוויזיה? כי מה שמעניין אותי בתכלס שהמחשב יריץ את הHD כמו שצריך על טלוויזיה FHD בגודל 42"

פורסם

VGA נותן לך איכות של HD, ורואים בו מצויין.

יש כאלה שטוענים שב-DVI/HDMI רואים יותר טוב, לדעתי ההבדלים מאוד קטנים אם בכלל קיימים.

דרך אגב, איזה מארז יש לך?

פורסם
  • מחבר

ג'נרי... אבל המחשב יהיה גם ככה במקום מוחבא ככה שלדעתי אני יוריד דפנה אחת כדי לקרר

פורסם

בהצלחה. אם יהיה לך קצת רועש, תמיד תוכל להחליף מארז/להחליף מאווררים לשקטים יותר, אבל כדאי לך לשקול את זה כבר עכשיו, כי גם ככה תשלם לחנות על התקנה של חלקים חדשים.

פורסם
  • מחבר

נראה לי אני אקנה ואתקין לבד...

גם ככה אני קונה מחשב חדש עם שטח אחסון גדול... אז אני אקח את הדיסק הקשיח מהישן אעביר את כל החומרים שאני רוצה וארכיב את הדיסק הקשיח בחזרה ואוסיף את החלקים החדשים..

תודה על העצה... גם עכשיו הוא לא רועש.

פורסם

1GB זיכרון יספיק לך בהחלט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים