עבור לתוכן

המחשב מרסט את עצמו בפתאומיות בלי שום הסבר נראה לעין..

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב די ישן (כ5 שנים), רץ על WIN XP PRO SP3

בזמן האחרון החלה תופעה מעצבנת מאוד: המחשב פשוט עושה לעצמו ריסט. זה לא קורה בתדירות קבועה, לפעמים אחת לכמה שעות, לפעמים כל כמה דקות.

יש לי הרגשה (לא מבוססת, אז קחו אותה בעירבון מוגבל) שהריסטים נעשים צפופים יותר כשהמחשב במאמץ, לכן נראה לי שאולי זה קשור להתחממות יתר של המעבד, אך זוהי דעתי הלא מקצועית בעליל.

תודה מראש לעוזרים (:

פורסם

אחת הסיבות יכולה להיות באמת התחממות כתוצאה מהצטברות אבק (חבל שלא בדקת מה הטמפ' במחשב)

אפשרויות אחרות יכולות להיות תקלות בספק הכח, לוח האם, זיכרון וכו', במיוחד כשמדובר בחומרה ישנה... אבל בוא נלך צעד צעד...

כשלב ראשון - נקה את המחשב:

כבה את המחשב, נתק מהחשמל ופתח את המארז

נקה בעדינות את האבק (ממליץ לקנות מיכל אוויר דחוס ולהשתמש בו).

אם אתה יודע איך להחליף משחה טרמית, פרק את קירור המעבד והחלף אותה, אחרת תבקש ממישהו שיודע עזרה (חבר, אח, דוד...) אפשר גם לקחת את המחשב למעבדה/חנות סמוכה ולבקש מהם (תומרת תשלום)

אח"כ חבר מחדש את המחשב, הפעל אותו ותבדוק טמפ' (sandra, everest או כל תוכנת ניטור אחרת), תבדוק עבודה תחת מאמץ (תוכנת OCCT).

אם עדיין יהיו בעיות - רשום אותן...

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובה המהירה..

ניקיתי אבק מהמאווררים (עם האמצעים הדלים שעומדים לראשותי), המחשב עדיין מרסט את עצמו.

פרקתי את הקירור של המעבד. המשחה (או יותר נכון, השרידים שלה) שהייתה מרוחה על המעבד הייתה דלילה מאוד, יבשה ומפוררת. היתכן שפה הבעיה?

משיטוט קצר בגוגל קראתי שמומלץ להחליף את המשחה אחת לכמה חודשים....במחשב הזה היא לא הוחלפה כבר קרוב ל5 שנים.

בקיצור, החלפת המשחה עשויה לפתור את הבעיה?

פורסם

אכן יכול להיות...

בכל מקרה, נקה את שאריות המשחה הישנה ומרח משחה חדשה במקומה וחבר את הקירור מחדש (לא לפני שתנקה אותו ואת המאורר שלו מאבק)

אח"כ תפעיל מחדש, ובדוק טמפ' (אני מניח שמדובר בפנטיום 4, כך שטמפ' סביב ה- 45-50 מעלות נחשבת סבירה)

דרך אגב, בדקת הטמפ' לפני הפירוק?

אם הטמפ' סבירות ואין ריסטים - תריץ בדיקת מאמץ.

פורסם
  • מחבר

אכן מדובר במעבד פנטיום 4, במהירות 3GHz

לפני הפירוק הטמפרטורה עמדה על 61 מעלות... אחרי הניקוי מאווררים - 57, אך כמו שאמרתי, הריסטים לא נפסקו.

בכל מקרה, אני אקנה מחר משחה טרמית... בתקווה שזה יעזור.

תודה רבה (:

פורסם

לפני הפירוק הטמפרטורה עמדה על 61 מעלות... אחרי הניקוי מאווררים - 57, אך כמו שאמרתי, הריסטים לא נפסקו.

אני מתחיל לחשוד בדברים אחרים...

מתי הריסטים קורים?

לאחר עליית מע' ההפעלה? תוך כדי?

בפתיחת תוכנות/משחקים (מאמץ)? במנוחה?

האם התקנת דרייברים או תוכנות בזמן האחרון (אולי הן אלו שגורמות לאתחולים)?

תבדוק חיבורים (כבלים, כרטיסים, זכרונות) - שלא יצא/השתחרר משהו

תעיף מבט על לוח האם ותנסה לראות אם לא התנפחו קבלים...

פורסם

איזה ספק כוח יש ברשותך ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים