עבור לתוכן

האם באותם בגדרות אני יראה את ההבדל ב DX10 ל DX9 בין

Featured Replies

פורסם

האם באותם הגדרות אני יראה את ההבדל ב DX10 ל DX9 בין XP לVISTA במשחק GTA 4 לדוגמא?

לא בהכרח במציאות במשחק (שינוי בגראפיקה) אלא בכך שאני לא יצטרך גם לעלות להגדרות מסוימות וזה יריץ על DX10.

פורסם

המשחק לא תומך ב - DX10.

פורסם

המשחק לא תומך ב - DX10.

נו באמת, זו כבר תשובה רובוטית ומקובעת :kopfpatsch:

GTA4 ספציפית הוא לא דוגמא טובה משום שהוא אינו תומך בDX10, ונראה טוב מספיק גם ככה למען האמת :D

משחקים כמו CRYSIS, ASSASSIN'S CREED, BIOSHOCK ועוד תומכים בDX10 וההבדל מורגש, יש כאלה ששמים לב לשינוי פחות, יש כאלה שיותר אבל ההבדל קיים בהחלט. ;D

פורסם

נראה לי הכוונה של הבנאדם היא בFPS לשיפור או לירידה

פורסם

DX10 מוריד ביצועים ב30%-40% בערך, DX10.1 סיפור אחר כבר והוא מוריד בערך 25% פחות מהלא מעודכן

כרטיסי ATI תומכים בDX10.1 ואילו NVIDIA לא, אז כשמדובר בDX10.1 כרטיסי ATI עולים על NV בביצועים.

פורסם

איזה שטויות 40 אחוז????

אין מצב שבעולם

אם כך ב crysis יהיה לי FPS מטורף

ואגב אני דוקא כן הרצתי גם DX9 וגם DX10 ואין הבדל [בלי להתחשב בהגדרות היותר גבוהות שניתן לשים ב DX10]

כנ"ל למשחקים אחרים.

יש הבדל הוא לא תמיד מורגש תלוי במשחק

יש לDX10 יכולת הצללה טובה יותר לדוגמא.

יש משחקים שידרשו ממך ויסטה לפחות בשביל להריץ את ההגדרות הכי גבוהות.

שורה תחתונה יש לך כרטיס תומך ומספיק RAM תחליף ל 64BIT VISTA

פורסם

נו באמת, זו כבר תשובה רובוטית ומקובעת :kopfpatsch:

GTA4 ספציפית הוא לא דוגמא טובה משום שהוא אינו תומך בDX10, ונראה טוב מספיק גם ככה למען האמת :D

משחקים כמו CRYSIS, ASSASSIN'S CREED, BIOSHOCK ועוד תומכים בDX10 וההבדל מורגש, יש כאלה ששמים לב לשינוי פחות, יש כאלה שיותר אבל ההבדל קיים בהחלט. ;D

עניתי לשאלה שהוא שאל לגבי המשחק הספציפי, תשאיר את הדעה שלך לגבי האופן שבו אני בוחר לענות לעצמך.

אם מדברים באופן כללי המשחק היחיד שבו יש הבדל מורגש לדעתי בין DX10 ל - DX9 זה COJ.

בשאר המשחקים זה בעיקר מוריד ביצועים ונותן שיפור קטן מאד בגרפיקה, למרות שעכשיו עם הכרטיסים החדשים והחזקים כבר אין בעיה להריץ את רוב המשחקים על DX10 (במיוחד BIOSHOCK ו - COH שעובדים טוב מאד ובקצב פריימים גבוה למדי, וגם קרייסיס זוחל באותה מידה כמעט בשני המצבים).

פורסם

DX10 מוריד ביצועים ב30%-40% בערך, DX10.1 סיפור אחר כבר והוא מוריד בערך 25% פחות מהלא מעודכן

כרטיסי ATI תומכים בDX10.1 ואילו NVIDIA לא, אז כשמדובר בDX10.1 כרטיסי ATI עולים על NV בביצועים.

1. מאיפה "העובדות" האילו שאתה זורק לאוויר ? זה מאוד תלוי במשחק. יש משחקים שמוסיפים איכות\תוכן גראפי והגיוני שתהיה ירידת ביצועים בהתאם. יש משחקים שלא משפרים איכות ובכלל משתמשים ב-DX10 לשיפור ביצועים בלבד ע"י שיטות רינדור יעילות יותר וכו'.

2. Nvidia תומכים במס' פי'צרים של dx10.1 דרך הרחבות של dx10, אבל לא בכולם, לכן הכרטיסים לא ממותגים כחומרת dx10.1

בינתיים, הפיצ'ר שנמצא הכי שימושי ב dx10.1 הוא "reading from the multisample depth buffer" ובו אנוידיה תומכים דרך DX10,

מלבד זה שבודדים המשחקים שתומכים dx10.1, מתוכם - מעטים אילו שיספקו שיפור ביצועים ל-ATI בלבד - אילו שמשתמשים בפיצ'רים מסויימים שאנוידיה לא תומכים, או ש-ATI עבדו מול המפתחים ו-NV נשארו מחוץ לתמונה, מה שדי נדיר אם לומר את האמת.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה על התגובות.

1) העומס יורגש רק על הכרטיס מסך נכון?

2)מישהו מכיר רשימה של משחקים שתומכים בDX10?

פורסם

אין בעיה למצוא רשימה בויקיפדיה.

פורסם

1) העומס יורגש רק על הכרטיס מסך נכון?

תלוי באיזה רזולוציה!

בנמוכות הנטל יותר על המעבד ובגבוהות הוא על הכרטיס מסך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים