עבור לתוכן

לפני שאני מתקין RAID1, ומפרמט הכל...

Featured Replies

פורסם

החלטתי לפתוח דף חדש - להתקין XP מחדש, להתקין RAID1 לזוג דיסקים של 1.5T, אבל לפני זה יש לי מספר שאלות ספציפיות שלא מצאתי להם מענה במנואל והרשת.

1. האם חובה לפרמט את שני הדיסקים של 1.5T לפני התקנת הXP?

2. יש על הלוח אם שלי http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2551 זוג חיבורי GSATA סגולים. האם הם חיבורים יעודיים לבקר של ג'יגבייט לRAID? או להשתמש בבקר של אינטל ICH9R ולהתעלם מהסגולים? האם ניתן לחבר למחברים הסגולים דיסקים SATA רגילים? בהנחה שאני אשתמש בזוג הדיסקים של טרהוחצי, האם אני יכול לחבר דיסק אחד לסגול והשני לרגיל?

3. ראיתי שצריך להשתמש בדרייברים יעודיים מדיסקט פלופי. בCD של הלוח אם מופיעים בתיקיית BOOTDRV דרך להעתקה ואחרי זה בחירה באיזה בקר להשתמש - GIGABYTE SATA_RAID או INTEL MATRIX STORAGE MANAGER לבקר אינטל ICH9R. השאלה היא האם הרייד של ג'יגהבייט מותאם לחיבורים הסגולים או שאין קשר?

4. את המערכת ההפעלה אני מתקין על דיסק 40GB IDE בודד (יתרון קל בשחזורים). האם הדיסק IDE הוא גורם בעייתי לRAID או שאין חשיבות?

5. האם RAID1 מאיט את הקריאה מהכונן ויווצרו גמגומים בסרטים? על הכוננים יהיו בעיקר ריפים של בלוריי בMKV ב1080P.

6. לפי המנואל ראיתי שיש בחירה בין RAID וAHCI בביוס. אם אני בוחר RAID, זה לא סותר את הAHCI? ז"א, האם עדיין ימשיך להתקיים הHOT SWAP אחרי ההתקנה?

תודה על הסבלנות

פורסם

מהחוברת של הלוח שלך:

South Bridge:

- 1 x floppy disk drive connector supporting up to 1 floppy disk drive

- 6 x SATA 3Gb/s connectors (SATAII0, SATAII1, SATAII2, SATAII3,

SATAII4, SATAII5) supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices

- Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10

? GIGABYTE SATA2 chip:

- 1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices

- 2 x SATA 3 Gb/s connectors (GSATAII0, GSATAII1) supporting up to

2 SATA 3Gb/s devices

- Support for SATA RAID 0, RAID 1, and JBOD

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אחרי שקראתי עוד ועוד חומר, חלק מהדברים הפכו להיות טריויאליים, אבל עדיין אין לי מענה לשאלות 1,4,5,6.

תודה לעונים.

פורסם

החלטתי לפתוח דף חדש - להתקין XP מחדש, להתקין RAID1 לזוג דיסקים של 1.5T, אבל לפני זה יש לי מספר שאלות ספציפיות שלא מצאתי להם מענה במנואל והרשת.

1. האם חובה לפרמט את שני הדיסקים של 1.5T לפני התקנת הXP?

כן, זה חלק מתהליך בניית מערך הרייד

4. את המערכת ההפעלה אני מתקין על דיסק 40GB IDE בודד (יתרון קל בשחזורים). האם הדיסק IDE הוא גורם בעייתי לRAID או שאין חשיבות?

לא קשור לרייד בשום אופן

5. האם RAID1 מאיט את הקריאה מהכונן ויווצרו גמגומים בסרטים? על הכוננים יהיו בעיקר ריפים של בלוריי בMKV ב1080P.

מאיט? כן... זה ישנה משהו בשבילך? לא

6. לפי המנואל ראיתי שיש בחירה בין RAID וAHCI בביוס. אם אני בוחר RAID, זה לא סותר את הAHCI? ז"א, האם עדיין ימשיך להתקיים הHOT SWAP אחרי ההתקנה?

הRAID מכיל בתוכו AHCI אז הHOT SWAP קיים

תודה על הסבלנות

פורסם
  • מחבר
:xyxthumbs: מעולה
פורסם

שאלת הרבה על החיבורים עצמם בלוח, רציתי לציין שכל בקר הוא נפרד במאפיינים ובפעולות שלו. כלומר שלא תוכל לחבר כוננים ללוח באקראי אלא תצטרך לדעת אילו חיבורים שייכים לאיזה בקר, לא ניתן לערבב. לכל בקר גם מן הסתם הוראות ההפעלה שלו, שים לב להוראות שבחוברת של הלוח.

לגבי RAID1, כפי שנאמר לא תהיה האטה משמעותית, אחרי הכל הכוננים זהים, אבל אפשר לומר שיש אחוזון קטנטן של ירידה בביצועים, מאוד מאוד זניח מן הסתם.

נ.ב.- RAID אינו ממש מכיל AHCI, אני לא חושב שהוא ינצל כונן שתומך ב-NCQ, אבל RAID באופן טבעי מאפשר Hot-Swap, אך כמובן שזה משתנה בין סוגי המערכים וזה יכול להשתנות גם בהתאם למערך הספציפי.

פורסם
  • מחבר

אני ממש נהנה מהתשובות הלקוניות כאן בפורום :xyxthumbs:

פורסם

אם יש לך שאלה - אתה מוזמן לשאול. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים