עבור לתוכן

איך ניתן לבדוק תקינות של דיסק קשיח?

Featured Replies

פורסם

קיבלתי מחבר דיסק קשיח. אמז שהתקנתי אותו אצלי במחשב, כל פעם שאני מפעיל את המחשב אני מקבל את ההודעה המצורפת.

אשמח לדעת איך בודקים את הדיסק הקשיח שהדגם שלו wdc wd800JB שבהודעה מופיע בסטטוס "Bad".

אם בבדיקה הוא יתגלה כתקין, איך אני נפתר מההודעה?

בפורום אחר המליצו לי על תוכנה שנקראת Hiren's boot cd. אם מישהו מכיר את התוכנה, אשמח לדעת איך בעזרת אני בודק את הדיסק הקשיח.

תודה רבה מראש ושבת שלום,

dr70 :D

[attachment deleted by admin]

פורסם

תנסה לפרמט, תנסה Chkdsk /f /r..

מעבר לזה אין עוד הרבה שאפשר לעשות, ככל הנראה שהדיסק מת.

עריכה:

(אם אתה בעצם אומר שהוא אינו מתפקד)

אם הוא מתפקד אז תעשה את מה ש-multicore מציע:

פורסם

בדיקת s.m.a.r.t. מורכבת מהרבה סעיפיפם לכן כשפ כלי לא בהכרח אומר שכל הסיפור אבוד, אבל יחד עם זאת כל כשל הוא רע וכמו שכתוב יש לגבות את מה שניתן ולהחליף את הדיסק.

את הבדיקות היותר מפורטות ומעמיקות אתה יכול לעשות עם תוכנות הדיאנוזה של יצרנית הדיסק הקשיח או עם gsmart שיש לך ב parted magic.

פורסם
  • מחבר

עדכון + שאלה:

עשיתי משהו שהומלץ לי בפורום אחר, מה שמופיע בקישור הבא: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/sock478/p4p800-se/e1886_p4p800_se.pdf.

כתוצאה מכך כשאני מפעיל את המחשב, אני מקבל כמה צפצופים, אחריהם מופיעה ההודעה שציינתי קודם.

בנוסף לזה, עכשיו כשאני לוחץ על F8 לבחור מאיפה לבצע BOOT, הוא לא מאפשר לי (בניגוד לקודם) לבצע BOOT מדיסק ה-SATA ומהדיסק שדיברתי עליו. BOOT מדיסק ה-SATA, חשוב לי כי שם יש לי מערכת הפעלה שבה הקול עובד.

אשמח אם אפשר לקבל פיתרון איך להחזיר את המצב לקדמותו.

תודה מראש,

פורסם
  • מחבר

up.

תודה מראש ולילה טוב,

פורסם

תכבה את SMART בביוס, תעלה את המערכת הפעלה, תפרמט את הדיסק (כפי שכבר כתבו) ותבדוק אותו עם התוכנה של היצרן (כפי שכבר כתבו).

פורסם
  • מחבר

אבל איך אני מבטל את עדכון ה-BIOS שעשיתי והצגתי בתגובתי האחרונה?

לגבי בדיקת הדיסק הקשיח הבנתי.

אבל אני עכשיו רוצה רק לחזור למצב הקודם. לא מבקש יותר.

את הדיסק הקשיח הנוסף שהוספתי, אני כנראה אוציא מהמחשב. הוא כנראה דפוק. אבל אני רק רוצה לחזור למצב הקודם.

תודה מראש ושבת שלום,

פורסם

האמת לא כל כך הבנתי מה שרשום בהודעה הקודמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים