עבור לתוכן

איזה כרטיס לקנות

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

אני די חדש אז אני מקווה שאני בפורום הנכון.

אני מעוניין לקנות כרטיס מסך חדש בתקציב של עד 350 ש"ח

אני בד"כ משתמש במחשב בשביל לשחק משחקי אסטרטגיה או משחקי סימולציה מהסוג של SIMCITY 4, ןשידור סרטים אל מסך הטלויזיה.

עם הכרטיס הנוכחי (radeon 1300x) המשחק SIMCITY רץ תקין בהתחלה וככל שהעיר גדלה כך הוא נהיה כבד יותר ובהתאמה כך הביצועים של המשחק.

רציתי לדעת איזה סוג כרטיס יש לקנות בשביל סוג זה של משחקים.

הבנתי שיש הבדלים בין קבוצת הפקדות של המעבדים שבכרטיס לדוגמא GFORCE לעומת RADEON.

תודה מראש.

פורסם

הבנתי שיש הבדלים בין קבוצת הפקדות של המעבדים שבכרטיס לדוגמא GFORCE לעומת RADEON.

אממ... אה... מה? למה התכוונת במשפט הזה, רק אתה ואלוהים יודעים. יש כיום בשוק שתי חברות המפתחות כרטיסי מסך לשוק השולחני הביתי (לא כולל כרטיסים מובנים בלוח האם או כרטיסים של ניידים כמו אלה של הנטבוקים): NVIDIA וATI. הכרטיסים אכן נקראים בשמות שציינת בהתאמה, עם פירוט הסדרה והדגם. מעבר לזה אין שום הגיון במשפט הזה.

ולעניין: כדי להמליץ לך על כרטיס אנחנו צריכים לדעת לכל הפחות איזה חריץ הרחבה יש לך (PCI-X או AGP), וכן מאוד רצוי לדעת משהו על שאר החומרה במחשב, שלא יציעו לך כרטיסים שלא ינוצלו (וכן, זה אפשרי גם בתקציב נמוך).

אה, ועוד דבר קטן: למה אתה כל כך בטוח שהבעיה בכרטיס המסך דווקא? לו ממש לא אכפת האם העיר קטנה או גדולה. מהרגע שיש לך מספיק עיר למלא מסך שלם אחד, לא אמור להיות כל עומס נוסף על כרטיס המסך (כי גם ככה הוא לא יכול להציג יותר מזה) אבל כן יהיה עומס הולך וגדל על הזכרון והמעבד. ניתן לבדוק זאת בקלות ע"י הורדת כל המאפיינים הגרפיים למינימום: אם אין שינוי (עבור עיר גדולה), אזי ברכותי: המחשב בכללותו פשוט ישן מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים