עבור לתוכן

מה התקציב הממוצע שחבורת משקיעות במשחקים עכשיווים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני מסתכל על משחקים כמו RACE DRIVER GRID וFEAR 2 לדוגמא והמשחקים האלו שוקלים 10 גיגה זה פשוט מטורף איך צוות של "כולה" 80 מתכנתים מגיע לקבצים בגדלים האלו? אם לBIOWARE יש כרגע צוות של 100 איש לדוגמא איך הם מחלקים את העבודה בין פיתוח MASS EFFECT 2 לSTAR WARS THE OLD REPUBLIC? אותו דבר לגבי CRYTEK שעבדו על CRYSIS WARHEAD וגם FAR CRY 2 במקביל, אלו משחקים מאוד מושקעים מבחינת טקסטורות טקסטים, שעות דיבוב של שחקנים מקצועיים וכו'

פורסם

אני מסתכל על משחקים כמו RACE DRIVER GRID וFEAR 2 לדוגמא והמשחקים האלו שוקלים 10 גיגה זה פשוט מטורף איך צוות של "כולה" 80 מתכנתים מגיע לקבצים בגדלים האלו? אם לBIOWARE יש כרגע צוות של 100 איש לדוגמא איך הם מחלקים את העבודה בין פיתוח MASS EFFECT 2 לSTAR WARS THE OLD REPUBLIC? אותו דבר לגבי CRYTEK שעבדו על CRYSIS WARHEAD וגם FAR CRY 2 במקביל, אלו משחקים מאוד מושקעים מבחינת טקסטורות טקסטים, שעות דיבוב של שחקנים מקצועיים וכו'

כמה שטויות בפוסט אחד...אוי וייזמיר..

מה לעזאזל הנפח שהמשחק תופס קשור למספר האנשים שעבדו עליו?? אדם אחד יכול ליצור גם משחק שיתפוס 100 ו1000 ג'יגה אם הוא ירצה..אין שום קשר בין הדברים,והסיבה היחידית לכך שהמשחקים "קפצו" קפיצה גדולה כזאת בנפח שהם תופסים בשנים האחרונות הוא בגלל הדרישה לרזולוציות גבוהות הרבה יותר,שמחייבת טקסטורות ש"שוקלות" הרבה יותר..הדבר לא משפיע על צוות הפיתוח...לא בגלל "גודל" העבודה של המפתחים קשה..

וCRYTEK לא עבדו על FAR CRY 2...לא היה להם שום קשר אליו.

הם פיתחו את FAR CRY הראשון ויוביסופט הפיצו אותו..יוביסופט היא בעלת הזכויות על המותג,על הפרנצ'ייז..את המשחק השני פיתחה UBISOFT MONTREAL.

פורסם
  • מחבר

בגלל זה כן יש קשר כי יותר טקסטורות = יותר כח עבודה = יותר כסף מושקע = תקציב יותר גדול, השאלה עד כמה .

פורסם

בגלל זה כן יש קשר כי יותר טקסטורות = יותר כח עבודה = יותר כסף מושקע

wrong.

הטקסטורות הגבוהות יותר מגדילות את נפח המשחק,אבל לא מצריכות יותר כח עבודה,ממש לא.

מה שכן מצריך יותר כח עבודה ומגדיל את מחיר המשחקים העכשווים הוא הדרישה לפיזיקה מתקדמת,לסאונד באיכות גבוהה,וכמובן כמובן גראפיקה זוהרת ומפוצצת יותר..

הגדלת הטקסטורות היא חלק זניח שלא מתקשר בהכרח למחיר גבוה יותר או לכח עבודה גדול יותר.

פורסם
  • מחבר

מה נסגר איתך? כשאני אומר לך רק למשחקים יוקרתיים יש גרפיקה יותר יפה כי צריך צוות יותר גדול אתה אומר לא, עכשיו אתה אומר כן?

איך זה שכל המשחקים המעפנים האלה שיוצאים ואף אחד לא קונה כמו ELVAN LEGACY ,VALVET ASSASIAN שוקלים 3-2 גיגה ומשחקים טובים כמו WOLVEREIN שוקל 7 גיגה וזה רק מנתונים של שבוע אחרון בשוק. יש קשר ישיר בין גודל משחק בהארדיסק לבין התקציב שלו ולכמות האנשים שעובדים עליו.

פורסם

אני בטוח שהספונסריות משקיעות המון מזומנים גם... תחשבו על זה שבנאדם שרואה את השם NVIDIA במשחק וקונה אחר כרטיס של NVIDIA זה מאוד ריווחי

יש כל מיני גורמים חוץ מ"למכור עותקים" אל תשכחו חברה...

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לא שאני מבין איך בדיוק הלינק שלך תורם לדיון, אבל שמת לב "שהעובדות" שם ממש לא נכונות?

מחיר ממוצע של משחק PC הוא לא 35$. גם ב2003 כשהספר יצא זה לא היה נכון.

וכמו שכבר נאמר, יש הרבה מאוד הכנסות שלא כתוצאה של מכירות המשחק עצמו.

פורסם

אפשר לסכם ולהגיד שבסופו של דבר פיתוח משחקים היה ויהיה עסק משתלם,לרוב, וכהוכחה אפשר לתת את העובדה שלא משנה כמה חברות נופלות,מתפרקות ופושטות את הרגל,תמיד נוספות עוד ועוד חברות חדשות לעסק..ואם הוא לא היה משתלם-זה לא היה קורה.

חברות רבות וטובות היו נסגרות עוד פעם,לפני שמשחקים עלו מיליונים ולפני שהפיראטיות הייתה עד כדי כך משמעותית(דוגמאות מהירות שעולות לי בראש הן LOOKING GLASS STUDIO,INTERPLAY,ION STORM,3DO ועוד ועוד),ואם היום "כל משחק עולה עשרות מיליוני דולרים" כפי שנטען כאן,ועדיין ממשיכים לצוץ משחקים בקצב מסחרר-סימן שלמרות המחירים המאמירים ולמרות הכל,העסק ממשיך להיות משתלם,לרוב.

פורסם

על DN:F הוציאו 20M דולר מהמשחק עוד לא יצא (ו 3DR גם כניראה לא יוציאו אותו בשנים הקרובות).

הפרסומות של NVIDIA לא מכניסות למפתחת כסף, NVIDIA (וגם ATI ושאר החברות), עוזרות למפתחות תמורת הפרסומת (וגם כסף), זה עוזר למפתחת לעבוד על המשחק מהר יותר אבל זה גם פוגע מאוד במוצר הסופי.

מה נסגר איתך? כשאני אומר לך רק למשחקים יוקרתיים יש גרפיקה יותר יפה כי צריך צוות יותר גדול אתה אומר לא, עכשיו אתה אומר כן?

איך זה שכל המשחקים המעפנים האלה שיוצאים ואף אחד לא קונה כמו ELVAN LEGACY ,VALVET ASSASIAN שוקלים 3-2 גיגה ומשחקים טובים כמו WOLVERINE שוקל 7 גיגה וזה רק מנתונים של שבוע אחרון בשוק. יש קשר ישיר בין גודל משחק בהארדיסק לבין התקציב שלו ולכמות האנשים שעובדים עליו.

אל תכתוב אם אתה לא יודע, אולי WOLVERINE שוקל 7G ופותח על ידי RAVEN שהם מפתחת ידועה וטובה אבל על המשחק עבדו כ 50 אנשים (+ תגבורות שהגיעו מידי פעם), רוב העובדים של RAVEN עובדים על WOLFENSTEIN ו SINGULARITY.

פורסם

לא שאני מבין איך בדיוק הלינק שלך תורם לדיון, אבל שמת לב "שהעובדות" שם ממש לא נכונות?

מחיר ממוצע של משחק PC הוא לא 35$. גם ב2003 כשהספר יצא זה לא היה נכון.

וכמו שכבר נאמר, יש הרבה מאוד הכנסות שלא כתוצאה של מכירות המשחק עצמו.

אני אשמח אם תיתן לי מספרים אחרים כי לפי מה שאני יודע המספרים שם דווקא די רלונטים לשוק בארה"ב

לגבינו המחירים בחנות נוסקים אבל המפתחים לא מרויחים מזה כלום.

מעבר לזה על איזה הכנסות שלא מהמשחק עצמו אתה מדבר?? מלבד כמה משחקים הרוב המוחלט בקושי יכול

למכור את עצמו שלא נדבר על מכירת שטויות נוספות...

זה למה אם אתה מפתח קטן אין לך כמעט מה לחפש ולמה הרבה מהממפתחים הגדולים הולכים רק על בטוח.

פורסם

DN זה היה בועה שהתנפצה בפנים כל כך חזק

ואני מתפלא איך לא פיצצו אותה כבר מקודם, הרי הדור של האנשים ששיחק במשחק כבר לא צעיר

טעות פאטאלית , והם שילמו עליה בגדול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים