עבור לתוכן

לוח אם מראה סימני גסיסה

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי להתייעץ אתכם בקשר לתופעה מרגיזה.

היום בשעות אחה"צ המחשב הפסיק לזהות התקני USB שחיברתי מקדימה, וגם הפסיק להשמיע קול, כאשר הוא פתאום לא מזהה את כרטיס הקול ולא מאפשר לי להתקין את הדרייבר מחדש.

לוח האם הוא: Asus P5LD2-SE, המעבד הוא Core 2 Duo E6300 וכפי שכבר הבנתם, אין למחשב 3 שנים.

לא מזמן החלפתי כרטיס מסך כי כרטיס המסך שלי הלך, שמתי במקומו ATI HD4350, לא צריכה להיות בעיה עם הספק כי זה ספק של HEC עם הספק 300W.

מה לעשות ?

פורסם

ניסית לאפס הגדרות של BIOS, לנתק הכל ולחבר?

זו יכולה להיות גם בעיה בחלונות...

אם כל זה לא עזר, אז יש מה לחשוש, לפני כן ממש לא

פורסם
  • מחבר

שתי שאלות בבקשה:

1. איך מאפסים הגדרות ביוס ?

2. אם זו יכולה להיות בעיה בחלונות, אתה אומר שפירמוט המחשב והתקנת חלונות מחדש יכולה לפתור את הבעיה ?

פורסם

תסיר דרייבר של כרטיס קול במצב בטוח, תוריד דרייבר מעודכן מאתר היצרן ותתקין אותו.

לגביי USB: מופיעים סימני קריאה צהובים במנהל ההתקנים ?

פורסם
  • מחבר

לא מופיעים סימנים צהובים, וחשוב לציין שמאחורה הם עובדים, רק מקדימה לא.

את דרייבר כרטיס הקול ניסיתי להתקין מקודם, והוא לא נתן לי בטענה שהדרייבר לא מתאים לחומרה שיש לי ( מה שלא יכול להיות, כי זה כמובן תואם ), אבל זה לא היה במצב בטוח....

פורסם

תפתח את המארז ותוודא שהחוטים של מחברי USB הקידמיים מחוברים ללוח האם.

פורסם
  • מחבר

פירמטתי את המחשב והתקנתי חלונות מחדש, ברגע שסיימתי את ההתקנה וניסיתי להתקין את הדרייבר של כרטיס הקול ( מדיסק לוח האם, כמו שעשיתי בכמה פעמים הקודמות ), הוא כתב לי שלא ניתן להתקין את הדרייבר כי הוא לא מתאים לחומרה שיש לי ( מה שלא יכול להיות כי זה הדיסק המקורי של לוח האם ).

הלך כרטיס הקול ?

פורסם

למה שלא תוריד דרייבר מאתר היצרן ותתקין אותו ?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את זה עוד לפני הפרמוט ( וגם אחריו ), אני מקבל את אותה הודעת שגיאה, שהדרייבר לא ניתן להתקנה כי הוא לא מתאים לחומרה שיש לי, מה שכמובן לא הגיוני, כי הורדתי אותו מהאתר של - ASUS מהדף של לוח האם שלי...

פורסם

ראיתי מקרים בהם כרטיס קול נדפק אחרי שבילבלו בין כניסת המיקרופון ליציאת הרמקולים... אם במקרה בלבלת לאחרונה אז יש במה לחשוד.

בכל אופן אם זה רק כרטיס קול אז לא נורא, יש כרטיסי קול שמתחברים ל-USB וממש זולים. או יש טובים (ויקרים במעט) שמתחברים ל-PCI על הלוח.

בקשר ל-BIOS, תתחיל בזה שתעשה load default settings או משהו כזה (עושים את זה מתוך ה-BIOS).

ואז תאפס אותו אם לא עזר ע"י הוצאת סוללה, לפעמים צריך לקצר 2 פינים על הלוח, כל לוח והשיטה שלו... (100% מופיע בחוברת של הלוח)

עריכה:

בחוברת הדרכה תגיע לעמוד 43 (פרק 2-21 בתוך החוברת), שם מראים איפה בדיוק ממוקם הג'מפר שצריך להעביר לפי שלבים, כדי לאפס את ה-BIOS.

הנה הלינק לחוברת הדרכה:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5LD2%20SE/e2705_p5ld2_se.pdf

פורסם
  • מחבר

או קיי, אני אנסה את זה....זו תהיה פעם ראשונה.... ???

בקשר להחלפת כרטיס קול, הבעיה שגם ה - USB לא עובד, וזו בעצם בעיה בלוח אם בן שנתיים וחצי, שכמדומני יש עליו עוד אחריות, פשוט מאוד לא נוח לי מבחינת עבודה להיתקע עכשיו שבועיים בלי מחשב ( עד שהם טורחים לבדוק ולהאמין לי שהלוח לא תקין, עד שמזמינים חדש בהנחה שהמעבד תואם, ....... ).

אגב, אין מצב שחוברו אוזניות ליציאת המיקרופון, אני היחידי שמחבר בפאנל הקדמי ואין מצב שעשיתי שטות כזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים