עבור לתוכן

בעיה בחיבור 2 כ. מסך ויותר מ-2 כוננים קשיחים, על ASUS P5ND

Featured Replies

פורסם

זה קשור ללוח אם, אבל בעיקר לסוגים שונים של מחברי SATA, לא ממש בטוח מה הפורום המתאים, אז ננסה כאן...

אני כרגע עובד עם לוח אם ASUS P5ND ויש לו בעיה עם המיקום של חיבורי ה-SATA על הלוח - יש 4 כאלה, צמודים אחד לשני, ונמצאים בדיוק איפה שצריך לבוא כרטיס מסך שני (כלומר, זה משנה רק עם עובדים ב-SLI) - כמובן שמדובר בכרטיסים גדולים (9800GTX אצלי) כי כרטיסים יותר סטנדרטיים בכלל לא מגיעים כ"כ אחורה.

לא ניתן לחבר סתם ככה את ה-SATA ללוח, צריך להשתמש בכבלים בצורת L. הבעיה, שבגלל שהחיבורים כ"כ צמודים אפשר לחבר רק שני כבלים - כי הזווית עולה על שאר החיבורים - הדבר היחידי שעובד זה כבל אחד ל-SATA1 והשני בקצה השני - SATA4. זה יוצר מצב שהזווית של ה-4 בעצם מכסה את 2 ו-3. ובכל מקרה אי אפשר לשים בהם זווית, כי זה יחסום את ה-1.

יש לציין שניסיתי לחבר כבל SATA בלי זווית, ואולי אם מפעילים קצת כח אפשר לתקוע איכשהו את הכל שם, אבל הכ. מסך ילחץ הצידה את החיבורים על הלוח, מה שמאד לא חיובי, ובאופן כללי זה נראה כאילו משהו יישבר אם אני אנסה לעשות את זה, אז לא מומלץ.

בקיצור - איך אני אמור לחבר יותר מכבל אחד בכזה מצב?? זה אפשרי בכלל? האם יש מחברי SATA שהם L, אבל גם בזווית למחבר עצמו או משהו בסגנון?

בתמונה רואים את החיבורים מימין למטה באדום, ואני שני הסלוטים של ה-PCIE לכ. מסך - כשעובדים עם התחתון (השחור) הוא מגיע הרבה מעבר לחיבורים של ה-SATA ויושב מעליהם, טיפה הצידה... מה אני עושה עם זה?? :nixweiss:

dsc4422.jpg

פורסם

אני כמעט בטוח שיש כרטיסי PCI שנותנים לך פורטים של SATA... אני אבדוק :)

עריכה:

Adaptec Serial ATA Host Controller 1205SA Bulk

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_283_66_1249&products_id=7882&PHPSESSID=c31ba73118a77323990bab72db6dad38

קצת יקר, אבל בחרתי חברה מוכרת, אולי יש אופציות זולות יותר

פורסם
  • מחבר

סבבה זה באמת פתרון, אבל גם עולה כסף וגם תופס לי סלוט.. אם אני אהיה חייב כנראה זה מה שאני אעשה...

יש עוד רעיונות :s05:

פורסם

אם דרוש לך יותר מחיבור אחד אז אתה לא תפיק תועלת בכרטיס הרחבה שכזה, הוא PCI ולא מסוגל להתמודד עם רוחב הפס של שני חיבורי SATA. תצטרך לקנות PCI-E ומחירים סבירים לכרטיסים שכאלו אני ראיתי רק בחו"ל.

לגבי הבעיה- חשבת אולי לפתור אותה מהכיוון של כרטיס המסך?

אולי יש לך קצת ידע במודינג ותוכל לעשות קומבינה שהכרטיס לא יפריע לחיבורי ה-SATA..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים