עבור לתוכן

להרכיב מחשב לבד או לשלם בחנות על הרכבה? מה אתם אומרים?

Featured Replies

פורסם

אם אתה כ"כ נעול עליהם תקנה.

אומרים לך שהם לא טובים, ויש בעיה איתם

לא חסר חנויות שישלחו לך את המחשב הביתה.

ולא חסר חנויות שיש תקלה הם יקחו על עצמם את המשלוח.

• תגובות 54
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפותח התרד

אם יש לך חששות כלשהם מKSP אל תקנה מהם כמו שכבר נאמר יש הרבה חנויות שילחו לך הביתה ויקחו על זה אחריות

גם אני גר בצפון ובכל זאת קניתי מסקיי שבכלל בראשון, נכון שהמחירים שלהם קצת יותר יקרים מחנויות אחרות אבל לפחות הם לא עושים הרבה בעיות עם האחריות

והם שולחים עם שליח עד הבית והשלי אפילו עזר לי להכניס את המחשב פנימה.

אני כבר עשיתי טעות פעם אחת שקניתי מחשב יותר בזול מאייבורי וכשמשהו התקלקל הם הריצו אותי לפני שקיבלו אותו לתיקון

ושאני לא אתחיל לדבר על חנויות מחשבים בצפון

פורסם

חברים, אומנם ל- KSP יצא שם רע (יחסית), אבל קניתי מהם לא פעם ולא פעמיים הן חלקים והן מחשבים שלמים (חלקם בהרכבה עצמית וחלקם הורכבו בחנות)... וביניהם המחשב שממנו אני עובד כעת (שלמען האמת חוץ מהמעבד ולוח האם, שודרגו בו כל החלקים ולא בגלל תקלות - החלקים המקוריים קיימים ועובדים במחשבים אחרים).

עד היום לא נתקלתי בבעייה של חלקים יד שנייה, או בבעיה עם מימוש אחריות (והיו HD שנדפקו - נלקחו לסניף הקרוב - ת"א באותו הזמן - והוחלפו בחדשים לאחר בדיקת מעבדה שלא עלתה שקל).

יכול להיות שהסניפים בהם בוצעו הרכישות בולטים לטובה ביחס לאחרים (כפי שיש סניפים של אייבורי שטובים יותר מאחרים) - לכו תדעו...

השמועה אומרת שב-KSP שמים מדבקה על גב המארז - שמונעת את פתיחתו ללא קריעתה,

ואם פתחתה המארז - אפילו אם זה רק לצורך ניקוי-אבק תקופתי, הם מסירים מעצמם כל אחריות למערכת ולרכיביה.

כן, קיימת מדבקה (ונתקלתי בתופעה גם במקרים אחרים). מצד שני, אני לא בטוח שזה חוקי להסיר את האחריות במידה והמדבקה קרועה...

זו רק השמועה, ורצוי לאמת או להפריך אותה עמם לפני שקונים מהם מערכת מורכבת. מחזק...

לפותח הת'רד - אם אין לך ניסיון בהרכבת מחשבים - אני ממליץ לא לקפוץ על ההזדמנות ולהתחיל במחשב החדש שלך... תן לחנות להרכיב. בינתיים אתה יכול להתאמן על המחשב הישן.

לגבי השאלה האם לקנות מ- KSP או לא, תעשה את השיקול שלך... גם מבחינה כספית וגם מבחינת נוחות.

אישית אני מעדיף לרכוש בחניות בהם הציוד נמצא במלאי, כשאני מקבל אותו ביד ובמקום. במידה ואותו פריט נמצא ב- KSP אני ארכוש מהם ללא היסוס... מצד שני, אני רוכש ציוד גם בחנויות אחרות... (פרט לאייבורי :nono:)

פורסם

שני הסנט של בעל ניסיון:

יש לי ניסיון רב בהרכבה, תיקון, החלפות חלקים ומשחק בקרביים של המחשב אבל כאשר אני קונה לעצמי מחשב חדש, וקניתי לא מזמן, אני נותן למעבדה להרכיב לי את הכל:

א. אחריות - אם נשרף חלק, אם מתעוררת תקלה כלשהי במהלך ההרכבה החנות תחליף ותעשה בדיקה. בכל מקרה אקבל מחשב מורכב ועובד ותהליך ההרכבה בחנות הוא לא מענייני.

ב. אני לא מתיימר לדעת יותר טוב מטכנאי מעבדה שזה העיסוק העיקרי שלו. החומרה שעליה עבדתי בעבר שונה מהחומרה היום.

אתה לא רוצה להכניס מעבד לסוקט, לסגור, להפעיל ופתאום להריח ריח של שרוף, או לגלות שאחד מהזכרונות לא עובד. תשאיר את הכאב ראש לחנות. אם אתה רוצה להתאמן וללמוד קח לך מכונה ישנה ועליה תעשה נסיונות תיקון.

פורסם

לעניות דעתי אם יש את הידע והזמן, עדיף להרכיב לבד.

כל חנות בה תקנה מציעה שרותי הרכבה - השאלה באיזה רמה. אל תטעו לחשוב שהטכנאי בחנות בהכרח מתמצא בהרכבה יותר מכם, ובוודאות גמורה אפשר להגיד שאכפת לו מאיכות ההרכבה שתצא תחת ידיו פחות מלכם. בתקופה בה לא ידעתי מספיק והזמנתי מחשבים מורכבים, קיבלתי דברים שונים ומשונים לפעמים (שהתגלו אחרי חודשים...) - מאווררים שהורכבו הפוך על המארז (2 מאווררים, ושניהם משום מה מכניסים, לרבות האחורי), זוג זכרונות שהותקנו בסינגל צ'אנל סתם בלי סיבה, חיבור IDE בו ההארדיסק היחיד במערכת הוגדר כSLAVE והCD בתור MASTER, נורות חיווי שלא חוברו ללוח האם למקומות הנכונים, ואני בטוח שיש עוד כמה דברים ששכחתי. ועוד תוסיפו לזה את עניין סידור החוטים, שמתי מעט חנויות יעשו בצורה נורמאלית.

*************עריכה**************

ואיך אפשר לשכוח את עניין הרכיבים ה"עודפים". קנית מעבד BOX וקרור משופר? הלוח מגיע עם 3 כבלי SATA אבל רכשת 2 כוננים בלבד? כרטיס המסך הגיע עם זוג מתאמים לVGA, והעכבר והמקלדת עם מתאמים לחיבורים ה"ישנים" (ירוק\סגול)? אם לא תדרוש את האריזות המקוריות של הרכיבים על תוכנן יחד עם המחשב המורכב, לא מעט חנויות יבחרו לשמור חלקים שכאלו לעצמן.

פורסם

טכנאים במעבדה עובדים על פס ייצור. אם יש לך את הידע הנדרש אין כמו להרכיב לבד. החלקים מקבלים יחס עדין יותר, יותר תשומת לב לפרטים הקטנים, סידור חוטים רצוי, ובגדול - ההרגשה שאתה זה שבנית את המחשב ומכיר בו כל חלק.

פורסם

לעניות דעתי אם יש את הידע והזמן, עדיף להרכיב לבד.

כל חנות בה תקנה מציעה שרותי הרכבה - השאלה באיזה רמה. אל תטעו לחשוב שהטכנאי בחנות בהכרח מתמצא בהרכבה יותר מכם, ובוודאות גמורה אפשר להגיד שאכפת לו מאיכות ההרכבה שתצא תחת ידיו פחות מלכם. בתקופה בה לא ידעתי מספיק והזמנתי מחשבים מורכבים, קיבלתי דברים שונים ומשונים לפעמים (שהתגלו אחרי חודשים...) - מאווררים שהורכבו הפוך על המארז (2 מאווררים, ושניהם משום מה מכניסים, לרבות האחורי), זוג זכרונות שהותקנו בסינגל צ'אנל סתם בלי סיבה, חיבור IDE בו ההארדיסק היחיד במערכת הוגדר כSLAVE והCD בתור MASTER, נורות חיווי שלא חוברו ללוח האם למקומות הנכונים, ואני בטוח שיש עוד כמה דברים ששכחתי. ועוד תוסיפו לזה את עניין סידור החוטים, שמתי מעט חנויות יעשו בצורה נורמאלית.

יש מצב שדברים כאלה קורים וימשיכו לקרות אבל היום שיש לך חנויות מקצועיות לבניית מחשבים איכות הבנייה השתפרה והן שמות דגש על בניית מחשב כראוי

פורסם

יש מצב שדברים כאלה קורים וימשיכו לקרות אבל היום שיש לך חנויות מקצועיות לבניית מחשבים איכות הבנייה השתפרה והן שמות דגש על בניית מחשב כראוי

"יש" זה לא "כל", וגם היכן שיש יש טכנאים טובים יותר וטובים פחות, והם בני אדם מן הסתם עם ימים טובים יותר, ימים טובים פחות וימים בהם הם פשוט שמים זין על הכל.

פורסם

זו הייתה פשוט הערה דבילית , בטח שלא כל החנויות בארץ עושות את זה אבל הומלצו פה לבחור מס' חנויות שכן דואגות לדברים האלה במיוחד שזה משהו שרשום באמנת השירות שלהן.

לא שלחנו אותו לבאג או לאייבורי אלא אמרנו לו שלא יילך לKSP , הבחור לחוץ בכסף (וזה מובן בהחלט) ולכן הוא נוטה לקנות איפה שזול ולא איפה שטוב.

פורסם

"דבילית" אתה מוזמן להגיד על הערות של חברים שלך, אם לא אכפת להם. אני לא אחד מהם, ואודה לך אם תוכל לשמור על כללי דיון בסיסיים.

וחוץ מזה, אז אתה לא מסכים עם ארבע המילים הראשונות בתגובתי. האם גם השאר "דבילי" לטענתך?

פורסם

"דבילית" אתה מוזמן להגיד על הערות של חברים שלך, אם לא אכפת להם. אני לא אחד מהם, ואודה לך אם תוכל לשמור על כללי דיון בסיסיים.

וחוץ מזה, אז אתה לא מסכים עם ארבע המילים הראשונות בתגובתי. האם גם השאר "דבילי" לטענתך?

אני רשמתי "דבילית" אתה רשמת "זין" , מי בינינו לא יודע לשמור על כללי דיון בסיסיים??

אני ארשום איזו דעה שאני רוצה מאחר ואתה לא אמרת כלום במה שרשמת אלא ניסית להתחכם ולציין משהו שאמור להיות ברור מאליו , כולם יכולים לקום בבוקר על צד שמאל ואין ספק שזה יכול להשפיע על העבודה אבל כל עוד אתה משלם על שירות , זכותך המלאה להתעקש שהוא יעשה בהתאם ולפי דרישתך.

פורסם

בקיצור תקנה בקיי אס פי חלקים ואם אתה יודע להרכיב לבד אז תרכיב לבד ואם לא אז בטוח יש לך חבר או מישהו שכן יודע להרכיב...

אם אתה מאזור הקריות אני מוכן לעזור לך להרכיב בכיף,וגם לעשות לך אוברקלוק אם אתה רוצה.

פורסם

כשאני קניתי לפני שנה הרכבתי לבד (קניתי מפנדה, הם לא עושים שום בעיות של אחריות וכו' אם מרכיבים לבד - הם גם ישר אמרו שאם אני יודע מה אני עושה אז כדאי להרכיב לבד, לחסוך קצת כסף).

הסיבה העיקרית הייתה בשביל הכיף בכל מקרה.

משחה תרמית כן הגיעה עם הקירור שקניתי (AC freezer 7 pro) אגב.

בכל מקרה, זה עסק די פשוט, כשהכל מגיע בקופסאות המקוריות יש הסברים מפורטים על כל דבר, או בחוברת או בדיסקים של הדרייברים על PDF.

לגבי כמה זמן זה לוקח, זה כבר תלוי בהרבה דברים... אני הייתי צריך לפרק תושבת פלסטיק מהמארז כדי להצליח להכניס את הכ. מסך למשל, וזה לקח יותר זמן מהצפוי כי זה לא משהו שאמורים לפרק בכלל..

גם הזכרונות, לקח קצת זמן לגלות שב-OCZ מצפים לעבוד עם 2.1 וולט ולא 1.8 - זה למשל לא היה כתוב בשום מקום על האריזה, רק באינטרנט באתר שלהם אח"כ - אז גם זה היה עיכוב לא קטן.

הכל עניין של ניסיון - אני גם לא ידעתי למשל שלכרטיס מסך שלי צריך לחבר שני חיבורי מתח, ולא אחד - מסתבר שזה היה כתוב על מדבקה בצד הפנימי ( :kopfpatsch:) של הקופסת קרטון, לך תדע מי הטמבל ב-eVGA שהדביק אותה דווקא שם...

קיצר, לי לקח יותר משעה, לדעתי היו שם שעתיים שלוש. אבל זה היה המחשב הראשון שהרכבתי לבד, והיה כיף, ואני לא מתכוון לשלם על הרכבה אף פעם יותר.

לסדר את הכבלים כמו שאני רוצה, אזיקונים יפים בכל מקום, סדר, לפתוח את כל הקופסאות לבד - כמו לקבל הרבה מתנות נפרדות ;D

קיצר, אם זה משהו שיהיה לך כיף לעשות, תרכיב לבד - אבל אם זה רק בשביל חסכון כספי, אני לא חושב שזה שווה את זה, סה"כ די זול ובאמת חוסך הרבה כאב ראש.

פורסם
  • מחבר

הגעתי להחלטה סופית לקנות בפוקס פיסי במגדל העמק. הבנתי שזו חנות מעולה ולא יקרה משמעותית מקי.אס.פי.

אני לגמרי מסכים עם הבחור שאמר ''זה כמו לפתוח המון מתנות'' בעיניין ההרכבה. באמת שהייתי רוצה להרכיב לבד.לדעתי הייתי מסתדר עם העיניין ואפילו עושה את זה טוב יותר מבחנות, כי אחרי הכל,זה המחשב שלי. אבל אני די דואג בנוגע לאחריות וחושש שאולי אהרוס משהו כך שאוותר על התענוג ואשלם את ה70 שח האלו כנראה. חוץ מזה,נראה לי שבפוקס פיסי עושים אחלה עבודה ממה ששמעתי.

לבחור מהקריות-תודה על ההצעה הנדיבה,זה היד יכול להיות בהחלט טוב אבל אני מנצרת עילית.

אשמח לראות עוד תגובות תודה

פורסם

אם לא תשבור פיזית את הרכיב (מה שלא סביר אם אתה יודע מה אתה עושה) האחריות לא תתבטל. אם בכל זאת אתה לא מספיק בטוח בעצמך, תשקול להזמין טכנאי הביתה כדי שתרכיבו ביחד. רובם המכריע של המרכיבים בחנויות האלה הם אפילו לא טכנאי מחשבים, אלא לימדו אותם איזה כבל לדחוף לאיזה חור, והם עושים את העבודה חפיף. Windows לא הייתי נותן להם להתקין לי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים