עבור לתוכן

המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח החיצוני בחיבור E-SATA

Featured Replies

פורסם

ברשותי דיסק קשיח חיצוני של WD מהדגם WD5000H1CS שיש לו אפשרות חיבור למחשב בין היתר של E-SATA.

אצלי במחשב ללוח האם קיים חיבור SATA בלבד ועל כן חיברתי חיבור שמתחבר ללוח האם מצד אחד בחיבור SATA ומצידו השני (המתחבר לדברים מחוץ למחשב) ב-E-SATA (מתאם שכזה). חיברתי את הכונן שלי בחיבור ה-E-SATA שלו למתאם בעזרת כבל E-SATA.

משום מה, למרות שניסיתי להפעיל את הכונן החיצוני שלי ככונן E-SATA בעזרת חוברת ההוראות של WD דבר זה לא צלח.

מהי הדרך הנכונה להפעיל את הכונן ככונן E-SATA?

זהו לא הכונן הראשון שלי שאני מנסה לחבר בדרך זו ושהמחשב שלי או אחד מהמחשבים האחרים לא מזהה אותו.

תודה!

פורסם

שאלה לגבי השורה האחרונה שרשמת:

"זהו לא הכונן הראשון שלי שאני מנסה לחבר בדרך זו ושהמחשב שלי או אחד מהמחשבים האחרים לא מזהה אותו."

מה הכוונה "בדרך זו"? חיברת כבר עם eSATA?

כי עלתה לי מחשבה, אולי AHCI לא פועל בביוס ובמקרה הזה אתה צריך לכבות את המחשב בשביל לחבר או לנתק את הדיסק החיצוני. ובמקרה הזה, אולי אתה לא עשית כך אלא פעלת שכאילו חיברת התקן USB, ומן הסתם שזה לא צלח בדרך הזה.

עוד שאלות:

יש לו עוד חיבורים? אם כן, ניסית לחבר אותו איתם?

ניסית לחבר למחשב אחר? (לא ממש הבנתי זאת מהשורה האחרונה, מצטער)

פורסם

לי יש אותה הבעיה, עם אותו חיבור. יש יצאת USB והיא פועלת ללא בעיות, ואילו חיבור ה-ESATA לא מזוהה בכלל. אני משתמש בכבל SATA מצורף עם המארז החיצוני.

עוד לא בדקתי AHCI בביוס, אבל לדעתי הוא מופעל והאמא תומכת GIGABYTE GA-P35C-DS3R.

בסוף אני לא מבין - יש להתחל את המחשב כל פעם אחרי חיבור הכונן דרך ESATA?

פורסם

תנסה לעשות דבר כזה-

כבה את המחשב, חבר את הכונן (אל תשכח חיבור חשמל מן הסתם) ותפעיל את המחשב.

האם הוא מזוהה?

פורסם

אחרי כיבוי מחשב וחיבור הכונן הוא מזוהה ללא ספק. יש הבדל במהירות העתקה מול HDD פנימי בUSB :o.

אני עדיין לא מבין - אם אני מעביר את הכונן החיצוני למחשב אחר ללא AHCI מודלק, אני חייב לכבות את המחשב, שלי והמחשב עליו מועבר הדיסק לפני ניתוק וחיבור בהתתאמה ? כל המהות של הESATA לא אמור להיות HOT SWAP ? (יכול להיות שאני טועה במינוח)

פורסם

אבל אתה אומר שחיברת לחיבור SATA פנימי במחשב ולא לחיבור ESATA.

למה שזה יעבוד כמו ESATA אם הלוח לא תומך?

פורסם

נו אז יופי- אין שום בעיה. אתה צריך להפעיל AHCI בשביל שיהיה לך Hot-Swap, כפי שאמרתי קודם.

זה בעייתי להפעיל אחרי שכבר מותקנת מערכת ההפעלה, אבל יש כמה פיתרונות בסטיקי. בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל מצטער שלא הייתי פה בכמה הימים האחרונים, זה לא התאפשר לי.

עכשיו אגיב לדברייכם

שאלה לגבי השורה האחרונה שרשמת:

"זהו לא הכונן הראשון שלי שאני מנסה לחבר בדרך זו ושהמחשב שלי או אחד מהמחשבים האחרים לא מזהה אותו."

מה הכוונה "בדרך זו"? חיברת כבר עם eSATA?

כי עלתה לי מחשבה, אולי AHCI לא פועל בביוס ובמקרה הזה אתה צריך לכבות את המחשב בשביל לחבר או לנתק את הדיסק החיצוני. ובמקרה הזה, אולי אתה לא עשית כך אלא פעלת שכאילו חיברת התקן USB, ומן הסתם שזה לא צלח בדרך הזה.

עוד שאלות:

יש לו עוד חיבורים? אם כן, ניסית לחבר אותו איתם?

ניסית לחבר למחשב אחר? (לא ממש הבנתי זאת מהשורה האחרונה, מצטער)

ניסיתי לחבר כבר עם ESATA כונן חיצוני של WD מדגם חדש אבל אחר וגם הוא לא זוהה על ידי המחשב שלי. לא היו לי בעיות בחיבור כוננים פנימיים למחשבים השונים. בינתיים הוא מחובר בחיבור ה-USB2 שלו למרות שיש לו גם חיבור פיירוויר וESATA. לא ניסיתי לחבר עם הפיירוויר כי אין לי את הכבל המתאים לכך ואם זכרוני אינו מטעה אותי הUSB2 מהיר ממנו. ארצה להוסיף שניסיתי לחבר את הכונן שלי בעזרת ה-ESATA במחשבים השונים אבל זה לא עבד גם בהם (גם עם הכונן הזה וגם עם השני).

אשמח לקבל הספר על ה-AHCI והאם הוא יכול לפתור לי את בעיית אי הזיהוי של הכונן כאשר אני מחבר אותו ב-ESATA. אם כן אשמח לקבל גם את דרך ההגעה אליו ואת השלבים שאני צריך לבצע בשביל שאוכל להשתמש בו עם חיבור ה-ESATA ולא עם ה-USB.

תודה!

פורסם

1. אתה לא צריך לספר שוב את כל הסיפור, כבר הבנתי מההודעה האחרונה שלך שאין שום בעיה, בסה"כ צריך להגדיר ש-AHCI יהיה פעיל. לפעמים בביוס ה-AHCI מתואר כ-Native SATA או RAID, או פשוט SATA. מה שלא מתאים זה Legacy IDE, IDE וכו'.

2. יש הסבר על AHCI בהודעות נבחרות (FAQ). בסוף ההודעה יש קישורים לפיתרון הבעיה (או ניסיון לפחות.)

3. הזיכרון שלך אכן מטעה אותך, IEEE1394a מהיר יותר מ-USB2.0. (לא מבחינת היכולת אבל בפועל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים