עבור לתוכן

לא מצליח להתחבר לרשת אלחוטית שהקמתי

Featured Replies

פורסם

רכשתי נתב אלחוטי וכרטיסי רשת אלחוטית חיצוניים בחיבור USB, הכל מתוצרת Edimax.

התקנתי את הנתב לפי המדריך ורשת בסיסית ללא סיסמה, והתקנתי כרטיס רשת אחד בינתיים. עם כרטיס הרשת מגיעה תוכנה שדרכה צריך להגדיר ולהתחבר לרשתות האלחוטיות, לפני שמשתמשים בכלי של Windows לאיתור רשתות אלחוטיות.

מצאתי בתוכנה את הרשת שהתקנתי וניסיתי להתחבר אליה, אבל בשלב ה-Acquiring Network Address אני מקבל הודעה שזה לא מתחבר, מסיבה שלא ברורה לי. כרטיס הרשת בבירור מזהה את הרשת עצמה ומעיד על עוצמת חיבור של 60% באיכות מקסימלית.

מאותו החדר בו נמצא כרטיס הרשת הצלחתי להתחבר לרשת בלי בעיות באמצעות iPod, כך שהבעיה היא כנראה לא ברשת.

ניסיתי בכל מקרה להגדיר באופן ידני ברשת את כתובת ה-mac כ"מורשית כניסה", לא עוזר.

עזרה?

פורסם

אז המחשב בעצם מתחבר לרשת, אבל לא מקבל כתובת IP ?

תבדוק שקבל IP ב-Local Area Connection מוגדרת על ידנית, וגם תבדוק שה-DHCP Client עובד (התחל - > הפעלה - > Services.msc).

פורסם
  • מחבר

נראה שחזרתי שלב אחד אחורה במקום להתקדם.

כרגע הרשת הפסיקה לתפקד בכלל. המכשירים כבר לא מזהים אותה יותר, ואני גם לא מצליח לגשת לממשק הניהול של הראוטר באמצעות המחשב אליו הוא מחובר בכבל רשת.

הנורות על הראוטר עדיין דולקות כמו מקודם, אבל המחשב שמנסה להתחבר אליו מחזיר לי הודעה של "קישוריות מוגבלת או חסרה" ואין לי מושג מה לעשות. עשיתי כבר אתחול למחשב, כיביתי והדלקתי את המודם ואת הראוטר, ובכל זאת חזרתי לאותו הדבר.

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

אף מחשב שמחחובר לרשת לא מצליח לקבל כתובת ?

אולי שרת ה-DHCP לא מופעל בנתב ?

תן כתובת ידית, בהתאם לזו של הנתב (ברירת המחדל, אם לא שונתה, נמצאת ב-manual) ותכנס לממש הנתב, ותגדיר DHCP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים