עבור לתוכן

לא מצליח לפתוח פורט בנתב אלחוטי TP-Link WR641G

Featured Replies

פורסם

אהלן אהלן.

אז ככה. לפני כמה ימים קניתי מחשב נייד יחד עם נתב אלחוטי. התקנתי הכול, האינטרנט עובד סבבה, שני המחשבים בבית מחוברים, הכל אחלה.

אבל ברגע שניסיתי להשתמש בתוכנה המחוברת לאינטרנט (במקרה הזה Utorrent אבל בדקתי גם את Steam), משום מה לא נוצר חיבור. מן הסתם הבעיה היא בפורט, ולכן בדקתי גם דרך יוטורנט וגם דרך portforward.com ואכן לא משנה איזה פורט רשמתי לא נוצר חיבור. נכנסתי להגדרות הנתב והוספתי את הפורטים לרשימה, אבל עדיין בבדיקה הפורטים לא נפתחו. האם יש משהו ספציפי שאני צריך לבדוק? האם יש חשיבות לכתובת IP סטטית או דינמית במצב כזה? עקבתי אחרי כל ההוראות שראיתי באינטרנט לגבי פתיחת פורטים ושום דבר לא עזר...

תודה רבה מראש.

פורסם

ל-IP דימני יש חשיבות לטווח הרחוק (לא מאוד). ברגע שהפנת פורט כלשהו למחשב שלך, שכתובתו 192.168.0.3, אם אחרי 5 דקות תעשה הפעלה מחדש, ותקבל כתובת IP חדשה, אז לא עשית כלום.

אבל יש אלטרנטיבה להגדרה של IPפ ידני, בחלק מהראוטרים יש אפשרות של שיוך כתובת IP לפי MAC, ככה המחשב שלך יקבל תמיד את אותה הכתובת.

בקשר לבעיה שלך, תוודא שוב שהפנת את הפורט כמו שצריך, ושהפנת אותו לכתובת הנכונה, וכבה כל תוכנת Antii Virus או Fire Wall תוכנתית.

פורסם
  • מחבר

די בטוח שהפורטים מופנים כמו שצריך, אין לי אנטי ווירוס או פיירוול מעבר לפיירוול של הנתב. מה שמוזר זה שכל התוכנות עובדות כמו שצריך אפילו Steam עובד עכשיו בסדר, אבל הבדיקה של יוטורנט מראה שהפורטים סגורים. אולי יש עוד משהו שאני צריך לבדוק?

פורסם

אני לא הייתי סומך על הבדיקות האלה, הבדיקה הכי טובה היא לראות אם הקליינט מתחבר.

פורסם

תשתמש באפשרות UPnP

פורסם

שימוש בUPNP זה רעיון רע, אם כבר מוותרים על ההגנה שמספק הנתב, עדיף לעשות את זה ע"י DMZ וגם זה לא דעתי רעיון טוב.

Kleppy, אם יש לך חומת אש במחשב (של וינדוס או צד שלישי) תוודא שהן גם נותנות לתעבורה להגיע או תבטל את פעולתן. יתכן שהבעיה בחומת האש ולא בהפנית הפורטים. בכל מקרה, אתה מוזמן לשים פה צילום מסך של הגדרות הפנית הפורטים בנתב.

פורסם
  • מחבר

אין פיירוול מותקן במחשב, פירמטתי אתמול אז הוא נקי לגמרי מכל התוכנות הלא נחוצות. הנה ההגדרות של הנתב:

routersetting.jpg

אולי כתובת ה- IP לא נכונה? זה מה שרשום ב- ipconfig אבל כשאני בודק דרך יוטורנט שהפורט פתוח הוא נותן כתובת שונה לגמרי...

[attachment deleted by admin]

פורסם

ביטלת את החומת אש של וינדוס?

הIP נראה תקין, זה אכן מה שאתה אמור לקבל בIPCONFIG בשורה של IP ADDRESS.

הIP שהUTORRENT מראה לך הוא בטח של הכתובת החיצונית (האינטרנטית) שהיא משותפת לכל הרשת שלך.

אני לא מכיר את הנתב הזה לפרטי פרטים, תבדוק אם יש לו אופציה ששומרת את ההגדרות או עושה לנתב הפעלה מחדש. אם אתה לא מוצא, תנסה כיבוי והדלקה מחדש לנתב (תן לו כמה שניות בין הכיבוי להדלקה).

אם כל זה לא עזר, נסה להגדיר לו את המחשב בDMZ. רק קודם כל תבדוק מה קורה עם החומת אש של וינדוס.

פורסם
  • מחבר

כן, הפיירוול של ווינדוס בוטל וניסיתי אתחול מחדש של הראוטר כמה פעמים כבר...

מה הכוונה ב- DMZ?

עריכה: אוקיי מצאתי את האפשרות, אני אנסה יותר מאוחר היום. דרך אגב, האם בשביל לקבל כתובת IP סטטית אני צריך להתקשר ל- 012 או שיש איזה כתובת קבועה שאני יכול להשתמש בה?

פורסם

תשנה את ה IP ל 192.168.1.200

פורסם

הIP הסטטי הוא בתוך הרשת שלך, הכוונה לכתובת 192.168.1.101. אני לא יודע אם יש בנתב הזה אפשרות כזאת, אבל יש נתבים שבהגדרות הDHCP שלהם אפשר ל"קבע" אתה הIP בתוך הרשת שלך ע"פ כתובות הMAC. אם לא, אז ההגדרה היא בכרטיס הרשת שלך.

רוב הסיכוים שזאת לא הבעיה אם אתה מבצע הפנית פורטים ומיד אח"כ בודק.

רק שתדע של012 יש מוניטין של ספקית שמבצעת חסימת פורטים לתוכנות שיתוף. יתכן שזה קשור לבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים