עבור לתוכן

עזרה בבחירת ראוטר

Featured Replies

פורסם

אז ככה בזמן באחרון אני מנסה, דגש על מנסה, להקים רשת אלחוטית בבית.

הבעיה היא שהחלפתי כמה וכמה ראוטרים שקיבלתי בעיקר מה שבזק מחלקת חינם עם התחייבות (hpna3 - 720G , ו siemens SL2-141, שתיהם אגב משולבים מודם), מה שאני מציע הם ראוטרים גרועים מאוד במידה ואתם צריכים כמה קומות. יש לי מרתף ושם הוא לא קולט כלום ולעומת זאת באותה קומה הוא קולט בסדר.

אז ככה אני מתכוון להחזיר להם את הראוטר ולקנות אחד לא משולב מודם ואני מתלבט בין שתי אלה:

AR7265WNA Edimax

ל

BR6504N Edimax

שהבדל המחירים בינהם הוא גדול אבל משום מה לא הצלחתי להבין את השוני בינהם אז אם מישהו יכול להמליץ לי על אחד מה או על אחד אחר חזק אני יהיה אסיר תודה!

בכל מקרה תודה לכל העוזרים.

פורסם

ה-AR7265WNA הוא משולב מודם, לכן הוא עולה יותר. פרט לכך אין לו שום יתרון (ולדעתי קנית נתב מושלב מודם זה חיסרון).

בלי קשר לכך שהמכשירים משולבי מודם, הנתבים שמזק מחלקת הם לא משהו כלל.

לגבי מבנה הבית שלך, כמה קומות יש לך? איפה הולך להמצא הנתב? כמה מחשבים יהיו ומה המרחק שלהם יהיה מהנתב?

לעבור לנתב חדש/תקן N לאו דווקא יבטיח לך קליטה טובה בכל הבית. ומרתפים/ממ"דים/בניה בטחונית תהיה בעיתית בכל מקרה, על אחת כמה וכמה עם המרחק רב.

בכל מקרה, ההמלצה הכללית שלי לנתב תקן N (טיוטה 2) היא האדימקס BR6524N. יש נתבים יותר "חזקים", אבל הם יעלו בהתאם (פי-2 ויותר), אז זה גם תלוי בתקציב שלך. בנוסף, ע"מ לנצל את יכולת האלחוטית של הנתבים כאלו עד תומה אתה צריך כרטיסי רשת אלחוטיים מתאימים. שים לב שהכרטיסים הללו (למשל EW-7728In) עולים לא מעט כסף. כרטיסי רשת מהדור הנוכחי (תקן G) יעבדו מול הנתב, אפילו בצורה טובה יותר, אבל לא בטוח שזה יספיק לך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך אני חושב שאני אלך על הBR6504N Edimax שאינו כולל מודם משולב, בעיקר כי לא הבנתי מה ההבדל בין הדגם שאתה הצעת לדגם שאני רוצה ובנוסף אין הבדדל במחירים. מה גם שאולי אני פשוט אקנה כרטיס רשת חדש למחשב הנייד כי נכון לעכשיו הוא תומך רק בתקן G.

לגבי הקומות מה שקורה אני אסביר ביתר פשטות הראוטר יהיה ממוקם ליד המחשב שלי (נקרא לו ראשי) ממנו צריך להתחבר לפטופ שנמצא קומה מתחת רק שהוא לא בדיוק מתחת יש איזה 10 מטר בינו לבין המתחת שזה יחידה נפרדת מתחת לבית שלי... כלומר אין גרם מדרגות פתוח כניסה שונה לחלוטין!.

זה או שאם אני עכשיו נמצא בראשי אני צריך ללכת 10 לכיוון מסויים ואז להסתכל למטה ומתחתי תיהיה הקומה שבה נמצא המחשב הנייד.

זהו אני מקווה שהסברתי את עצמי....

מה דעתך?

פורסם

הBR6504N הוא למעשה אותו נתב כמו הBR6524N. ה6524 חדש יותר, ואם המחיר שווה כדאי לקנות אותו כנראה.

בנוגע למרחק, מה שאתה מדבר עליו הוא יותר מ10 מטרים כי זה לא בקו ישר מה שאתה מתאר.בכל מקרה, קשה להגיד לך בוודאות כיוון שזה לא ממש מדע מדוייק. אם אין יותר מקיר שנים נוספים בדרך הייתי מעריך שתקבל שם קליטה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים