עבור לתוכן

מחשב לא מזהה מערכת הפעלה שמותקנת על HD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, יש לי בעיה במחשב שנראית לי מוזרה מאוד.

קיימים לי 2 HD במחשב, אחד של 500 ג'יגה עליו מותקנת VISTA ושני של 120 עליו מותקנת XP.

במידה ו 2 הHD מחוברים והביוס מוגדר לRAID אז הכל עובד כמו שצריך

במידה ו2 הHD מותקנים אבל הביוס לא מוגדר לRAID הוא מציג לי את האחוזים שרצים בעת הפעלת המערכת ואז ישר קורס ומפעיל את המחשב מחדש.

במידה ואני מנתק את הארדיסק עם הXP עליו ומשאיר רק את הVISTA, הוא אומר לי שלא מותקנת לי מערכת הפעלה על הHD ושאני צריך להתקין...

אני רוצה לנתק את ההארדיסק עם הXP כדי לחבר צורב לחיבור SATA שלי (יש לי רק 2 במחשב).

איך מטפלים בזה?

תודה

פורסם

כשהפעלת וביטלת את RAID, אתה הפעלת וביטלת AHCI.

כשאתה מתקין מערכת הפעלה כשה-AHCI פועל, מאוחר יותר כשתפעיל אותו- יהיו בעיות, בעיות כמו שאתה מתאר (קריסה בעת הפעלה.) ההיפך גם נכון, כלומר אם תתקין מערכת הפעלה כשה-AHCI מבוטל, לאחר מכן כשתפעיל אותו - שוב, יהיו בעיות בעת ההפעלה.

יתכן שמערכת הפעלה אחת הותקנה כשה-AHCI היה פועל והאחרת הותקנה כשהוא היה מבוטל, כך שבשביל להפעיל את ה-Vista תצטרך לבטל/להפעיל את הפוקנציה בביוס (RAID).

נ.ב. - אולי תתאר את הסיטואציה יותר טוב? למשל.. דיסק קשיח X מערכת הפעלה ויסטה, פועל רק שה-RAID מבוטל. דיסק קשיח Y מערכת..... וכו'..

פורסם
  • מחבר

על דיסק קשיח X מותקנת ויסטה

על דיסק קשיח Y מותקנת XP (לא כזה רלוונטי לסיטואציה כי אני לא משתמש בה).

בשביל שויסטה תעלה המחשב מחייב אותי לחבר את 2 ההארדיסקים. במידה וניתקתי את Y, המחשב אומר שהוא לא מזהה מערכת הפעלה על X.

אני רוצה לנתק את X בשביל לחבר צורב די וי די על החיבור שלו, אבל אם אני מנתק אותו ויסטה לא תעבוד לי.

בדקתי מה שאמרת ואני לא מוצא שום AHCI בביוס. לוח אם ASROCK 4COREDUALVISTA

פורסם

יש לך. AHCI = הרבה פעמים מתייחסים לזה כ-RAID

במידה ו 2 הHD מחוברים והביוס מוגדר לRAID אז הכל עובד כמו שצריך

בקיצור, תחבר רק את הדיסק קשיח שבו מערכת ההפעלה ויסטה ואז תנסה פעם כש-RAID מופעל ופעם כשמבוטל.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי המון פעמים ובהמון וריאציות... לא נראה לי שאפשר לתקן את זה דרך הביוס

כל דבר שאיך שהוא קשור לIDE, BOOT או RAID פשוט ביטלתי ובדקתי וזה לא מטפל בזה..

פורסם

שניהם כוננים בממשק SATA?

ניסית התקנת תיקון לכונן שבו מערכת ההפעלה ויסטה?

פורסם
  • מחבר

שניהם SATA, אחד 2 ואחד רגיל.

לא ניסיתי התקנת תיקון למערכת הפעלה.. אתה מתכוון דרך הBOOT?

פורסם

אז תנסה.

כן, עם דיסק ההתקנה של מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

כבר אנסה ואחזור לדווח..

תודה!

פורסם
  • מחבר

כשאני עושה בוט מהדיסק הוא לא מזהה את המערכת הפעלה אם בביוס ההארדיסקים מוגדרים לRAID.

וכשהם לא מוגדרים לRAID הוא מצליח לזהות את הכונן עצמו, אבל לא את המערכת הפעלה שבו.

פורסם

לא הבנתי למה חילקת לשני משפטים אם בסופו של עניין אתה אומר שעם או בלי RAID אין זיהוי של מערכת ההפעלה.

:nixweiss:

פורסם
  • מחבר

כדי להבליט את התסכול...

נראה לי שעליתי על הבעיה ותוך כדי עשיתי אותה גרועה יותר.

נכנסתי לדיסק מנג'מנט ושם ראיתי שהActive Partition היא מחיצת הXP שנמצאת על דיסק Y.

לתומי חשבתי שאם אגדיר את המחיצה של VISTA כACTIVE זה יטפל בבעיה, כי כל פעם שאני מנתק את ה"ד Y כביכול אין מחיצה פעילה.

מסתבר שטעיתי, עכשיו הוא אומר לי שNTLDR או משו כזה חסר והוינדוס לא עולה...

קיצר, המחשב תמיד עשה בוט מהמחיצה של הXP והפעיל את ויסטה. ככה שבגלל זה הייתי צריך את 2 הדיסקים תמיד מחוברים.

בעעע מה עושים..

פורסם

תהיה על ההגדרה בביוס של RAID שמאפשרת ל-XP לפעול ובמצב הזה תכניס את דיסק ההתקנה של ויסטה ותבצע התקנת תיקון.

פורסם
  • מחבר

הצלחתי לתקן את זה בסוף דרך ההתקנה של הויסטה, תודה.

הבאתי דרייברים לסאטא מהמחשב השני והשתמשתי בהם, וככה זה תיקן...

תודה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים