עבור לתוכן

בעיות מוזרות בדיסק קשיח (מצלצל\שורק)

Featured Replies

פורסם

שלום,

(אזהרת סיפור ארוך)

התקלה היא כזו

הדיסק הקשיח משמיע צליל הדומה לשריקה כזו כמו שקורה כש"שומעים צלצול באוזן" אחרי חשיפה לרעש חזק מידי.

בהתחלה בכלל חשבתי שבאמת יש לי "צלצולים" באוזן (:

הצליל עצמו הינו בטון קבוע ולא משתנה אם כי העוצמה כן משתנה (חזק יותר\ חלש יותר).

התקלה מלווה בקפיאה של המחשב.

הצלצול הזה לא נשמע כל הזמן אלא בא והולך והרגשתי היא שהדבר קורה כאשר כותבים\קוראים חומר לדיסק אם כי לעיתים זה קורה גם כשאני כלל לא ליד המחשב.

התקלה מחמירה משמעותית אם כי לא מייד בזמן צפיה בסרטים.

הצלצולים האלו הפסיקו להופיע אחרי שניתקתי את הדיסקים הקשיחים והמשכתי לעבוד (כמה שעות כדי באמת לראות שזה לא חוזר).

התקלה הזו קרתה לפני כמה חודשים. בזמנו המחשב כולו נשלח למעבדה אחרת מהיכן שהמחשב נקנה.

אחרי הרבה מאוד בדיקות ושיחות איתי כדי לנסות ולברר ממה זה נובע הם אמרו לי שהם לא מוצאים שום דבר ואחרי עוד שיחה איתי בה אמרתי להם לבדוק את הדיסק הקשיח יותר טוב (אחרי שנאמר לי שעשו לו בדיקה מעמיקה) הם אמרו שהם מצאו שם תקלה. אני לא זוכר איך הם מצאו אותה ולא ממש זוכר מה הם תיארו לי, נדמה לי שזה היה משהו בגישה קריאה\כתיבה לסקטור\בלוק הממש אחרון הדיסק. גם נאמר לי שהם לא נתקלו בתקלה זו בעבר.

לפני כמה ימים, בדיסק קשיח אחר, שנקנה במקום אחר אך מאותו דגם (WD 500GB AAKS או משהו כזה) אותה תופעה החלה לקרות שוב.

בדיקה שערכתי בMHDD לא הראתה שום תקלות אם כי היו מקרים בודדים של 150ms וכמה מאות של 50 ואלפים של 10 שלהבנתי לא נורא(בדיסק השני שלי למשל, המצב הרבה יותר טוב, לאותו דגם של WD היו רק כמה מקרים בודדים של 10 וכל השאר מתחת ל3).

גם בדיקה בMEMTEST86+ עברה בשלום ונרשם לי שאין תקלות אם כי אחרי שעה וחצי נשמעו צלצולים.

לצערי לא הייתי בבית בזמן הבידה בMHDD לכן איני יודע אם גם שם היו צלצולים..

פרט לטיפול בתקלה שכנראה יהיה להחליף את הדיסק הקשיח, אלא אם יש לכם רעיון אחר, מישהו יודע מה גורם לה ואיך אפשר למנוע אותה בעתיד?

אני לא יכול כל כמה חודשים להחליף דיסקים עד שתיגמר האחריות וכל הזמן לקוות שכל המידע לא יילך לאיבוד :s05:

המון המון תודה מראש ושבת שלום.

פורסם

נשמע כמו בעיה פיזית בדיסק הקשיח עצמו

כנראה שאין יותר מדי מה לעשות חוץ מלגבות את כל החומר החשוב שיש עליו ולשלוח אותו למעבדה לתיקון.

אם דיסק קשיח מתחיל להשמיע קולות מוגזמים, בדר"כ זה אומר שהוא עומד להאסף אל אבותיו...

פורסם
  • מחבר

יש מושג אולי מה יכול לגרום לזה לקרות?

אלו שני דיסקים קשיחים שאמנם הם מאותו דגם של אותה חברה אך נקנו במקומות שונים ושניהם בני קצת יותר מחצי שנה בלבד

נשמע לי קצת מוזר שהם ימותו כ"כ מהר בלי איזשהו גורם חיצוני (כמוני למשל) שיגרום לזה :\

פורסם

1. אתה בטוח במאה אחוז שמקור הרעש זה הדיסקים הקשיחים?

2. אם אתה משתייך לקבוצת האנשים שאצלם המחשב מונח על הרצפה ולפעמים קורה שאתה פוגע במארז בלי כוונה עם הרגל אז תדע לך שזה לא עושה טוב לדיסקים קשיחים.

3. לגבי הדגם עצמו 5000AAKS - יש לא מעט אנשים שקוטלים אותו בטענה שהוא רועש ולא אמין אבל לי באופן אישי מותקן כזה דיסק במחשב כבר למעלה משנה ואין לי שום תלונות כלפיו.

פורסם
  • מחבר

100%? אני מאלה שלא אומרים 100% (:

יש לך רעיון למשהו אחר שיכול לגרום לזה?

בכל אופן, בפעם הקודמת בסוף במעבדה אכן מצאו שם תקלה והחלפת הדיסק הפסיקה את התופעה

וגם הפעם אחרי שניתקתי דיסק אחד וזה המשיך ניתקתי אחד אחר וזה הפסיק.

אני אמנם לא בועט במחשב אבל המחשב כן הוזז כמה פעמים בזמן שדלק לאחרונה כשנפלו לי כמה דברים מתחת לשולחן

כנראה שזו הסיבה רק שלא הייתי חושב שזה עד כדי כך רגיש

פורסם

ישנו רכיב אלקטרוני שנמצא כמעט על כל כרטיס אלקטרוני במחשב ונקרא סליל. הרכיב הזה יש לו פוטנציאל להשמיע צליל בתדר גבוהה.

אני אישית נתקלתי בלוח אם שהיה מוציא צליל שכזה.

אני הייתי עושה בדיקה כזאת: לקחת את הדיסק הקשיח שמוגדר כחשוד ולחבר אותו במחשב אחר ולראות אם הוא עדיין מוציא את הצליל.

לגבי דיסקים קשיחים: המכניקה שלהם מאוד עדינה וצריך להמנע מלטלטל אותם מה גם שבזמן קריאה או כתיבה לדיסק ראשי הקריאה/כתיבה מרחפים במרחק מיקרוני מעל הפלטות וטלטול המחשב/דיסק גורם לכך שהראשים שורטים את הפלטות מה שמוביל לאזורים בלתי נגישים בדיסק הקשיח.

פורסם

לי יש את הדגם הזה לי אין שום בעייה איתו

אבל החשב התקנתי ויסטה 64 על הקשיח 150 רפטור הגירסה אם החלון

משום מה הקשיח הזה רועש וחושב הרבה לאומת ה500KS

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

כנראה גם אקנה דיסק נוסף בנוסף לזה שאחליף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים