פורסם 2009 באפריל 2916 שנים שלום באווירת יום העצמאות חשבתי שיהיה נכון לפתוח איזה אשכול עצות למנגליסט המתחיל....אני למשל היום הדלקתי עם "לבנים" בלבד וקצת הסבכתי בהתחלה כי אני לא מומחה בתחום אבל הסתדרתי בסוף...שמעתי כבר עצות בנושא אז איך אתם מדליקים תמנגל שלכם?
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים לא בעיה.. לוקחים מנגל רגיל, פחמים (עץ זית נדלק מהר וטוב)מדליק נוזלישופכים כמות גדולה על כל הגחלים, זורקים גפרור דולק, מחכים שהלבה תיגמר, ואז מתחילים לנפנף, עד שיהיה שוב להבה, ואז היא תתכבה ואז שוב לנפנף עד שתידלק וכך עד שיש מספיק חום ממנגל, ואז בתאבון..
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים יש שיטה שלמדתי ממומחה בפארק הירקוןמצטיידים בקופסת שימורים גדולה שמורידים ממנה את שתי הקצוות ואז הופכת לגליל, נר שבת, פחמים רגילים וקופסת גפרורים.שמים את הנר עומד במרכז המנגל והקופסה מסביבומניחים פחמים מסביב לנר, כמה שאפשר, עד שיעברו את גובה הנר ומדליקים אותו.בדקות הראשונות לא קורה כלום אבל אחרי זה הפחמים מסביב מתחילים לתפוסלאחר מכן יוצאת להבה גדולה מהקופסה ואז מוסיפים עוד פחמים ובמקביל מרימים קצת את הקופסה.עד שבסופו של דבר כל הפחמים נכנסו פנימה והקופסה כבר די למעלה על הפחמים הבועריםתתפלא איזה להבה וחום יהיו שם. אפקט של ארובה.בתוך זמן קצר יש לך מנגל לתפארת. בלי שום תוספות של מדליקים למינהם.
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים יש שיטה שלמדתי ממומחה בפארק הירקוןמצטיידים בקופסת שימורים גדולה שמורידים ממנה את שתי הקצוות ואז הופכת לגליל, נר שבת, פחמים רגילים וקופסת גפרורים.שמים את הנר עומד במרכז המנגל והקופסה מסביבומניחים פחמים מסביב לנר, כמה שאפשר, עד שיעברו את גובה הנר ומדליקים אותו.בדקות הראשונות לא קורה כלום אבל אחרי זה הפחמים מסביב מתחילים לתפוסלאחר מכן יוצאת להבה גדולה מהקופסה ואז מוסיפים עוד פחמים ובמקביל מרימים קצת את הקופסה.עד שבסופו של דבר כל הפחמים נכנסו פנימה והקופסה כבר די למעלה על הפחמים הבועריםתתפלא איזה להבה וחום יהיו שם. אפקט של ארובה.בתוך זמן קצר יש לך מנגל לתפארת. בלי שום תוספות של מדליקים למינהם.איך בדיוק להרים את הקופסה? ואיזה גודל צריך - הענקיים? או מספיק האלה של המלפפונים חמוצים?
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים איך בדיוק להרים את הקופסה? ואיזה גודל צריך - הענקיים? או מספיק האלה של המלפפונים חמוצים?לא הענק אבל גם לא הסוג שאתה מביא הביתה מהסופר. משהו באמצעהכי טוב תלך מאחורי הסופר או המכולת יש להם שם בכמויות, אתה יכול גם לבקש במחלקת החמוצים.כשאתה מתחיל להרים נשפכים הפחמים מבפנים והקופסה יושבת מעליהם.יש כאן אפקט של ארובה, אויר חם יוצא מלמעלה ואויר קר נכנס מלמטה וככל שהעסק מתחמם הזרימה גוברת.
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים אולי פעם אני אבין איך לעזאזל ישראל מתיימרת להיות אומה שאוהבת בשר ואוהבת לעשות על האש ועדיין בשביל להדליק גחלים כל הישראלים שופכים נפט / בנזין / משהו דומה או משתמשים בפחמים הלבנים האלה (שהם למעשה אותו הדבר) בשביל להדליק את הפחמים ואז לבשר יש טעם של דלק מה לעזאזל הקטע עם זה? מה גם שבשר אמורים לעשות בבישול איטי על גחלים, ולא כמו שישראלים נוטים לעשות על להבה שפשוט שורפת את הבשר מבחוץ ולא מבשלת אותו מבפנים פחמים (רגילים), הרבה זרדים יבשים שנדלקים בקלות וסבלנות. על האש זה לא זבנג וגמרנו, אבל זה בהחלט שווה את הזמן
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים לא צריך דלק ולא כלום.פחמים טובים, גפרורי שעם גדולים (בלוקים של שעם עם ראש גפרור ענקי כזה)זורקים 2-3, מסדרים טוב את הפחמים שאוויר יוכל לזרום פנימה, 3 דקות ויש להבה טובה. משם ועד גחלים לבנות ומוכנות הדרך קצרה מאוד.
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים מי שמקצועי מדליק עם כוהל 95% אין ריח בכלל כל המדליקים עם מוצרי נפט - איכס
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים לא, כל מי ש"מקצועי" מביא גרזן מהבית והולך לכרות קצת עצים/ענפים יבשיםבזמן הזה חבריו מחפשים עשבים/עלים יבשים כדי להדליק את העציםוכמובן שאת כל העסק הוא מדליק עם אבן צור
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים פחמים (רגילים), הרבה זרדים יבשים שנדלקים בקלות וסבלנות. על האש זה לא זבנג וגמרנו, אבל זה בהחלט שווה את הזמן כנ"ל, הכי טוב טבעי
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.