עבור לתוכן

עצות למנגליסט המתחיל

Featured Replies

פורסם

שלום

באווירת יום העצמאות חשבתי שיהיה נכון לפתוח איזה אשכול עצות למנגליסט המתחיל....אני למשל היום הדלקתי עם "לבנים" בלבד וקצת הסבכתי בהתחלה כי אני לא מומחה בתחום אבל הסתדרתי בסוף...שמעתי כבר עצות בנושא אז איך אתם מדליקים תמנגל שלכם?

DSC_2187_a.jpg

פורסם

עם גפרורים

פורסם

אני קונה פחמים שנדלקים לבד

אפשר גם להדליק עם נר וקופסת שימורים גדולה

פורסם

מנגל גז ;D

פורסם

לא בעיה..

לוקחים מנגל רגיל, פחמים (עץ זית נדלק מהר וטוב)

מדליק נוזלי

שופכים כמות גדולה על כל הגחלים, זורקים גפרור דולק, מחכים שהלבה תיגמר, ואז מתחילים לנפנף, עד שיהיה שוב להבה, ואז היא תתכבה ואז שוב לנפנף עד שתידלק וכך עד שיש מספיק חום ממנגל, ואז בתאבון..

פורסם

יש שיטה שלמדתי ממומחה בפארק הירקון

מצטיידים בקופסת שימורים גדולה שמורידים ממנה את שתי הקצוות ואז הופכת לגליל, נר שבת, פחמים רגילים וקופסת גפרורים.

שמים את הנר עומד במרכז המנגל והקופסה מסביבו

מניחים פחמים מסביב לנר, כמה שאפשר, עד שיעברו את גובה הנר ומדליקים אותו.

בדקות הראשונות לא קורה כלום אבל אחרי זה הפחמים מסביב מתחילים לתפוס

לאחר מכן יוצאת להבה גדולה מהקופסה ואז מוסיפים עוד פחמים ובמקביל מרימים קצת את הקופסה.

עד שבסופו של דבר כל הפחמים נכנסו פנימה והקופסה כבר די למעלה על הפחמים הבוערים

תתפלא איזה להבה וחום יהיו שם. אפקט של ארובה.

בתוך זמן קצר יש לך מנגל לתפארת. בלי שום תוספות של מדליקים למינהם.

פורסם

יש שיטה שלמדתי ממומחה בפארק הירקון

מצטיידים בקופסת שימורים גדולה שמורידים ממנה את שתי הקצוות ואז הופכת לגליל, נר שבת, פחמים רגילים וקופסת גפרורים.

שמים את הנר עומד במרכז המנגל והקופסה מסביבו

מניחים פחמים מסביב לנר, כמה שאפשר, עד שיעברו את גובה הנר ומדליקים אותו.

בדקות הראשונות לא קורה כלום אבל אחרי זה הפחמים מסביב מתחילים לתפוס

לאחר מכן יוצאת להבה גדולה מהקופסה ואז מוסיפים עוד פחמים ובמקביל מרימים קצת את הקופסה.

עד שבסופו של דבר כל הפחמים נכנסו פנימה והקופסה כבר די למעלה על הפחמים הבוערים

תתפלא איזה להבה וחום יהיו שם. אפקט של ארובה.

בתוך זמן קצר יש לך מנגל לתפארת. בלי שום תוספות של מדליקים למינהם.

איך בדיוק להרים את הקופסה? ואיזה גודל צריך - הענקיים? או מספיק האלה של המלפפונים חמוצים?

פורסם

איך בדיוק להרים את הקופסה? ואיזה גודל צריך - הענקיים? או מספיק האלה של המלפפונים חמוצים?

לא הענק אבל גם לא הסוג שאתה מביא הביתה מהסופר. משהו באמצע

הכי טוב תלך מאחורי הסופר או המכולת יש להם שם בכמויות, אתה יכול גם לבקש במחלקת החמוצים.

כשאתה מתחיל להרים נשפכים הפחמים מבפנים והקופסה יושבת מעליהם.

יש כאן אפקט של ארובה, אויר חם יוצא מלמעלה ואויר קר נכנס מלמטה וככל שהעסק מתחמם הזרימה גוברת.

פורסם

אולי פעם אני אבין איך לעזאזל ישראל מתיימרת להיות אומה שאוהבת בשר ואוהבת

לעשות על האש ועדיין בשביל להדליק גחלים כל הישראלים שופכים נפט / בנזין / משהו דומה

או משתמשים בפחמים הלבנים האלה (שהם למעשה אותו הדבר) בשביל להדליק את הפחמים

ואז לבשר יש טעם של דלק :/

מה לעזאזל הקטע עם זה?

מה גם שבשר אמורים לעשות בבישול איטי על גחלים, ולא כמו שישראלים נוטים לעשות על להבה

שפשוט שורפת את הבשר מבחוץ ולא מבשלת אותו מבפנים

פחמים (רגילים), הרבה זרדים יבשים שנדלקים בקלות וסבלנות.

על האש זה לא זבנג וגמרנו, אבל זה בהחלט שווה את הזמן

פורסם

לא צריך דלק ולא כלום.

פחמים טובים, גפרורי שעם גדולים (בלוקים של שעם עם ראש גפרור ענקי כזה)

זורקים 2-3, מסדרים טוב את הפחמים שאוויר יוכל לזרום פנימה, 3 דקות ויש להבה טובה. משם ועד גחלים לבנות ומוכנות הדרך קצרה מאוד.

פורסם

מי שמקצועי מדליק עם כוהל 95% אין ריח בכלל

כל המדליקים עם מוצרי נפט - איכס

פורסם

לא, כל מי ש"מקצועי" מביא גרזן מהבית והולך לכרות קצת עצים/ענפים יבשים

בזמן הזה חבריו מחפשים עשבים/עלים יבשים כדי להדליק את העצים

וכמובן שאת כל העסק הוא מדליק עם אבן צור

פורסם

פחמים (רגילים), הרבה זרדים יבשים שנדלקים בקלות וסבלנות.

על האש זה לא זבנג וגמרנו, אבל זה בהחלט שווה את הזמן

כנ"ל, הכי טוב טבעי :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים